D97:lle ensimmäinen voitto

Ensiksi Pyhtäällä vastaan asettui Kosken Dynamo, joka kohdattiin ensimmäisen kerran 31.10. Hämeenkoskella. Tuolloin Dynamo mätti taululle tylyt 11-0 -lukemat. Nytkin KD ryhtyi näyttämään jo eka erässä kaapin paikkaa: ensimmäisen kerran Flanelsin verkko heilahti neljän minuutin kohdalla ja ajassa 11.30 tilanne oli jo 0-6. Sen jälkeen myös oranssipaidat onnistuivat: ensin maalasi kapteeni Lari Nikkanen ja sitten Jiro ”Jippo” Heino. Tilanne oli tämän jälkeen 2-6 ja hetken aikaa näyttikin aika hyvältä. Flanels pisti kampoihin, mutta ottelun juoni palasi pian. Dynamo tarjoili tukuisan satsin kovia ja tarkkoja kaukolaukauksia, jotka löysivät isolla prosentilla tiensä Flanelsin veräjän perukoille. Tilanteessa 2-13 Flanels teki vielä yhden Larin jälleen onnistuessa, ja kun Dynamo vastasi tähän kahdella rokotteella, niin tuomari otti ja vihelsi pelin loppuneeksi vajaat kolme minuuttia ennen täyden ajan täyttymistä. Loppunumerot taas kerran surullista kertomaa, mutta pelissä oli Flanelsillakin hyviä hetkiä ja toiveita herättävää positiivista virettä.

Tämä kulminoitui iloisesti sitten seuraavassa pelissä, jossa vastaan asettui turnauksen isäntäjoukkue Pyhtään Yritys. Ennen ottelua valmennusosasto makusteli, että jos kerrankin saataisiin itse ensimmäinen maali, niin siitä saattaisi seurata hyvää. – No, totta tosiaan. Lari toimitti ajassa 00.51 hienolla rannevedolla pallon Pyhtään verkkoon ja sen jälkeen Flanels otti pelin ohjat käsiinsä. Ensimmäinen erä päättyi Flanelsin johtaessa 3-0 ja toisen erän jälkeen tilanne oli jo 8-1. Kolmas erä oli tasaisempi (2-2) ja loppunumerot näin ollen Flanelsille 10-3.

Flanels-koltiaisten asenne pelaamiseen oli tässä toisessa matsissa jopa erinomainen: liikettä ja yritystä riitti, joka pallosta taisteltiin loppuun asti, eikä vastustalle juurikaan annettu tilaa tehdä pahojaan. Toki Pyhtäälläkin oli paikkoja, mutta kun maalivahti Jere Dammertkin venyi torjuntatöissä kauden parhaaseensa, ei paremmasta ollut tällä erää epäselvyyttä.

Lari teki tässäkin ottelussa kaksi maalia ja nastaa oli, että moni muukin Flanelsista onnistui nyt maalinteossa: Jippo kirjautti myös kaksi, Topi Mällönen kaksi ja Sakari Aaltonen, Miska Kakriainen, Onni Långström ja Asatur Ahonen kukin yhden. Voitosta kuuluu kiitos ehdottomasti koko joukkueelle.

Nyt takana on kuusi sarjapeliä, joista viisi tappiota ja yksi voitto. Pyhtään turnaus osoitti, että valmennuskaksikko Pekka & Vesa on vienyt palettia selkeästi nousukiitoa enteilevään suuntaan. Poikien positiiviset otteet osoittivat, että ”ainakin jotain asioita on tehty oikein”, näin koutsi-Hahtalaa tässä lainatakseni. -mn

Turnaustilastot

Flanels – Kosken Dynamo 3-15 (1-6,1-4,1-5)
Flanels – PyY 10-3 (3-0,5-1,2-2)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Nikkanen 4+1
Långström 1+3
Heino J. 3+0
Enke 0+3
Heino Topias 0+1
Heino Tuure 0+0
Nieminen 0+0
Aaltonen O. 0+0
Kakriainen 1+0
Lampinen 0+0
Aaltonen S. 1+0
Nurminen 0+0
Jokinen 0+0
Ahonen 1+0
Ahokas 0+0
Mällönen 2+1
Dammert, Mv 0+0

ei kokoonpanossa
Oksanen
Kolunsarka
Martikainen

Jatko

10.1.2010 Lappeenranta (Sammonlahti)
15.00 TaiKi – Flanels
17.00 Flanels – NST