D97 viidenneksi Kirkkonummella

Flanelsin kanssa samassa alkulohkossa pelasivat LaJy Laitalasta, LoSB Lohjalta ja KeBa valk. Keravalta. Lohkon kaksi parasta pääsi pelaamaan turnauksen sijoista 1-4 ja sinne tietysti hamuttiin myös Flanelsin leirissä. Tie neljän parhaan sakkiin nousi käytännössä kuitenkin pystyyn jo ensimmäisessä pelissä LaJya vastaan, jossa tuli takkiin melko vetämättömän esityksen jälkeen. Flanels kyllä pääosin hallitsi, mutta maalinteko takkuili, kun taas vastustaja käytti tehokkaasti hyväkseen vähäisemmät maalintekopaikkansa. Tämä peli olisi kyllä pitänyt hoidella kotiin, mutta se kuuluisa aamukankeus ei vaan hellittänyt.

Toinen matsi sujui sitten jo paremmin. Ottelu LoSB:n kanssa oli varsin tasaista vääntämistä ja lopulta Flanels korjasi potin. Viimeisessä lohkopelissä vastaan asettui KeBa valkoinen. Ensimmäisen erän jälkeen näytti vielä ihan hyvältä, mutta toisessa erässä keravalaiset lisäsivät tempoa, eikä Flanels pystynyt loppuun asti haastamaan. KeBa valk. osoittautuikin rajuksi porukaksi, koska se voitti koko turnauksen.

Alkulohkosta Flanelsille siis kaksi pistettä, mikä tiesi, että pelataan sijoista 5-6. Toisen lohkon kolmonen oli isäntäjoukkue Rangers, joka kärsi pari kutkuttavaa yhden maalin tappiota omassa alkulohkossaan (mm. finaalissa pelannutta Tapiolan Erää vastaan).

Sijoitusottelussa Flanels johti reilun minuutin jälkeen jo 2-0. Sitten Rangels pääsi peliin mukaan ja teki aika nopeasti kaksi kassia. Ajassa 5.26 Flanels siirtyi jälleen johtoon, minkä jälkeen kuluikin n. 15 minuuttia ennen seuraavaa osumaa, josta onneksi vastasi Flanels. Sinetti matsille tuli toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Flanels teki viidennen maalinsa.

Flanelsille siis kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Parasta oli, että kauden viimeinen matsi voitettiin ja vielä ihan mainion peliesityksen jälkeen. D97-poikiin loppukaudesta mukaan saatu Tuukka Jussila oli vastustajille erinomaisen vaikea pideltävä. Hän teki ykkösvitjan toisena laiturina peräti seitsemän maalia ja hyvässä iskussa oli myös toista laitaa pelannut Onni Långström. Kun sentteri Lari Nikkanen sai hänkin tililleen hieman tehopisteitä, oli ykkösen hyökkäyskolmikon yhteissaldo liki 20 tehopistettä. Viimeisessä ottelussa Topi Mällöseltä nähtiin pari hienoa yksilösuoritusta, kun hän hyvällä mailankäsittelytekniikallaan pyöritti Rangersin puolustuksen sille kuuluisalle kioskille ja veti pallon näyttävästi ranteella verkkoon. Turnauksen järjestäjä palkitsi Flanelsin joukkueen tsempparina veräjänvahti Jere Dammertin. Myös aina luotettavat ja kovasti kentällä töitä paiskivat Aaltosen veljekset pitää ehdottomasti jälleen kerran nostaa erityismaininnan ansaitsevien jalustalle.

Koko turnauksen ajan käynnissä ollut pallotutka oli erittäin suosittu – varmastikin miltei kaikki turnaukseen osallistuneet pelaajat kävivät kokeilemassa, miten kovaa pystyvät vetämään. Ja niin vaan kävi, että koko poppoon kaksi kovinta laukojaa löytyi Flanelsin rivistöstä: Lari Nikkanen ja Topi Mällönen pääsivät omille lukemilleen: molemmilla tulos 135 km/h.

Näin pelattiin (otteluaika 2 x 15 min):

Alkusarja:
LaJy – Flanels 5-2 (3-1, 2-1)
LoSB – Flanels 4-6 (1-3, 3-3)
Flanels – KeBa valk. 4-9 (3-5, 1-4)
Sijoituspeli (sijat 5-6):
Rangers – Flanels 2-5 (2-3, 0-2).

Flanelsin tehopisteet:
Tuukka Jussila 7+1 = 8
Onni Långström 4+4 = 8
Oskari Aaltonen 2+1 = 3
Lari Nikkanen 1+2 = 3
Topi Mällönen 2+0 = 2
Jesse Lampinen 1+0 = 1
Asatur Ahonen 0+1 = 1
Ville Oksanen 0+1 = 1

Mukana olivat myös Jere Dammert (mv.), Ville Nurminen, Herman Enke, Jiro Heino, Janne Jokinen, Aatu Martikainen, Aleksi Kolunsarka, Topias Heino, Tuure Heino, Miska Kakriainen ja Sakari Aaltonen, sekä valmennusosasto vesapekka (Vesa Kuurne & Pekka Hahtala). Nyt on turnaukset tällä erää paketissa. Kiiitokset!

– Marko Nikkanen, jojo