D97 Lappeenrannassa: kaksi tappiota

Rinnakkaislohkon johdossa oleva Taipalsaaren Kisa (TaiKi) ryöpytti Flanelsin oranssipuseroita näytöstyyliin, ainoastaan toinen erä oli tasaisempaa vääntöä. Ottelun oikeastaan ainoa Fla-valopilkku oli, kun kapteeni Lari Nikkanen siirsi keskialoituksesta pallon Onni Långströmille, joka ampaisi terävästi puolustuksen läpi ja hoiteli pallon maalin perukoille saakka. Flanelsilla oli kyllä yritystä ja kovaa punnertamista, mutta tulosta ei vaan syntynyt – kuviopelaaminen ja järjestelmällisyys olivat aivan kateissa. Voimia kului kyllä rutkasti ja se alkoi konkretisoitua sitten toisessa pelissä, jossa vastapuolelle asettui isäntäjoukkue NST Lappeenrannasta.

NST:tä vastaan lähdettiin taistelumielialalla ja tosi hyvällä sykkeellä. Tästä huolimatta NST maalasi jo heti ensimmäisellä minuutilla, mutta jo pari minuuttia myöhemmin Flanels tasoitti Topi Mällösen onnistuessa nollakulmavedollaan. Eka erän loppupuolella Flanels sai jäähyn ja NST rankaisi sen aikana. Erätauolle mentiin tilanteessa 1-2. Toisen erän alussa Flanelsin ykkösvitja pyöritti rajusti ja se vääntö palkittiinkin tasoitusmaalilla. Jälleen tekijänä Onni ja syöttäjänä Lari. Heti perään tuli valitettavasti todella synkkä neliminuuttinen: NST naputti neljä maalia. Tästä ei Flanels enää toipunut – selkeästi taisi kuntopohja osalla poikia tässä vaiheessa pettää. Viimeisessä erässä Onni teki turnauksen kolmannen maalinsa ja jälleen Larin syötöstä. Tämän jälkeen tilanne oli 3-6, mutta sen päälle NST rankaisi vielä kolmesti.

Otteluiden välissä valmennusosasto vesapekka tähdensi pojille, että ensimmäistä peliä leimannut hätäily ja panikointi jatkossa pois ja syötöt mieluummin omille kuin vastustajalle. Ravistelu auttoikin jossain määrin, mutta jos meinataan jatkossa pärjätä, tulee harjoituksissa valmentajien mukaan keskittyä nyt erityisesti hyökkäyksiin lähtöön ja syöttöpelin hiomiseen. Oman paikan pitäminen olisi sekin tarpeen, jottei tolkuttoman juoksemisen ja puurtamisen takia väsy iske kesken turnajaisten.

Flanelsin ykkösketjun hyökkäyskolmikko Onni, Lari ja Jiro Heino sai rakenneltua vaarallisimmat tilanteet vastustajan maalin edustalle. Etenkin toisessa pelissä Larin mailasta lähti monta hyvää vetoa, mutta NST:n molari oli iskussa ja oli aina pallon edessä. Kakkosvitjakin sai Mällösen Topin johdolla ajoittain hyvin painetta vastustajan leiriin. Tällä kertaa pitää antaa tunnustusta myös puolustukselle: siellä päässä kunnostautuivat erityisesti Miska Kakriainen, Sakari Aaltonen ja Janne Jokinen, jotka ovat aiemminkin esittäneet hyviä otteita. -mn

Turnaustilastot

TaiKi – Flanels 13-1 (5-1,1-0,7-0)
Flanels – NST 3-9 (1-2,1-4,1-3)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Nikkanen 0+3
Långström 3+0
Heino J. 0+0
Enke 0+0
Oksanen 0+0
Heino Topias 0+0
Heino Tuure 0+0
Nieminen 0+0
Kakriainen 0+0
Lampinen 0+0
Aaltonen S. 0+0
Nurminen 0+0
Jokinen 0+0
Martikainen 0+0
Ahonen 0+0
Mällönen 1+0
Dammert, Mv 0+0

ei kokoonpanossa
Kolunsarka
Ahokas
Aaltonen O.

Jatko

23.1.2010 Heinola (Liikuntahalli, kk)
12.00 Flanels – Kopa Jun
14.00 Shakers – Flanels