D97 Hollolassa: tappio & voitto

SB Heinolan kanssa oteltiin ensimmäisen kerran marraskuussa ja tuolloin Heinola naputti taululle häijyt 13-0 -lukemat. Positiivista kehitystä on siis tapahtunut, koska nyt hävittiin huomattavasti vähemmän. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, jonka SBH vei nimiinsä 5-1. Erän ainokaisen Flanels-maalin teki ykkösvitjan toinen laitahyökkääjä Onni Långström. Toinen ja kolmas erä menivätkin sitten jo aika lailla tasaisen puuhastelun merkeissä. Kolmannen erän alussa SBH karkasi 8-1 johtoon, kunnes vikaerässä ajassa 4.48 Onni onnistui toistamiseen. Koska viimeinen 10 minuuttinen jäi ilman tilastomerkintöjä, niin lopputulos näin ollen 8-2 Heinolalle. Valmennusosasto vesapekan mukaan pelillisesti ei oltu juuri laisinkaan Heinolaa jäljessä. Olennaisena erona oli, että vastustaja hyödynsi tehokkaasti maalintekopaikkansa ja Flanels puolestaan ”puski päätään seinään” omassa hyökkäyspäässään: vedot osuivat hyvin usein vastustajan pelaajiin tai sitten sihti oli yksinkertaisesti mallia heikonlainen. Erityiskiitosta jaettiin muutamista mainioista hyökkäyksiin lähdöistä.

Toiseen peliin lähdettiin ottamaan pisteet kotiin. Muistissa oli vielä edellinen Pyhtää-matsi, jonka Flanels voitti 10-3. Flanelsin alku oli jälleen hiukan nihkeää tekemistä, mutta pari maalia sentään kirjattiin ensimmäiseenkin erään, tekijöinä Sakari Aaltonen ja pitkän loukkikeikan jälkeen vihdoin tositoimiin palannut Aleksi ”Kolu” Kolunsarka. Toisessa erässä Lari Nikkanen onnistui kahdesti ja tilanne tämän jälkeen 4-0 Flanelsille. Viimeisessä erässä Flanels otti lisää ohjia käsiinsä heiluttaen vastustajan verkkoa kahdeksassa minuutissa neljä kertaa. Näistä maaleista vastasivat Onni Långström sekä Jesse Lampinen, Asatur Ahonen ja Oskari Aaltonen. Flanelsin veräjänvahti Jere Dammert ylsi loistavaan suoritukseen ja oli tosi lähellä himoittua 0-peliä: kuparinen rikkoontui vasta ottelun 39. minuutilla Yrityksen onnistuessa kaventamaan matsin numeroihin 1-8. Päivän tehokkain Flanels-pelaaja Onni hoiteli ottelulle sinetin ja loppunumerot 9-1 Flanelsin hyväksi. Vesapekka totesi peli jälkeen, että kaikki neljä hyökkäysketjua ansaitsevat kiitokset. Miinuksena tällä kertaa heikkoudet puolustuspelissä ja ”romahdukset” keskikentällä. Selvät voittonumerot kuitenkin taululle ja samalla kauden kolmas voittopeli joukkueemme tilille.