D97 Heinolassa: voitto ja tappio

Ensimmäinen peli Kopa-junnuja vastaan sujui karkeasti ottaen seuraavasti: alku loistava, sitten pieni notkahdus ja lopuksi jälleen alunkaltainen draivi. Flanels aloitti maalinteon jo toisella peliminuutilla Jiro ”Jippo” Heinon onnistuessa. Erän puolivälissä joukkueen kapteeni Lari Nikkanen hoiteli pallon vastustajan verkkoon perä jälkeen kahdesti. Toisessa erässä Topi Mällönen siirsi Flanelsin 4-0 johtoon ja Ville Oksasen onnistumisen jälkeen tilanne oli jo 5-0. Sitten sai Kopakin juonesta kiinni ja teki pari kavennusmaalia. Kiri kuitenkin katkesi siihen, kun seuraavaksi Asatur Ahonen pisti pallon Kopan molarin taakse ja sen jälkeen Lari kaunisteli vielä lukemia kahdella osumallaan. Kolmannessa erässä Kopakin teki yhden, joten lopputulos 8-3 Flanelsille ja samalla debyyttikauden toinen voitto sarjassa.

Toinen ottelu Anttola Shakersia vastaan alkoi mahdollisesti jopa vielä upeammin kuin Kopa-matsi. Flanelsin Ville Oksanen oli liekeissä: peliä oli käyty vain 33 sekuntia, kun Ville maalasi eka kerran ja hetikohta perään ajassa 1.20 jo toistamiseen. Shakers kavensi pian, mutta Flanels ei tästä häkeltynyt: Oskari Aaltonen laukaisi pallon verkon perukoille ja Asatur teki hetken perästä samoin. ”Asan” maalin jälkeen tilanne oli 4-2 Flanelsille ja sitten ottikin kokeneempi Shakers homman hieman pidemmäksi toviksi haltuunsa: seuraavat yhdeksän maalia sen nimiin. Shakersin 11. maali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Tässä vaiheessa Flanels löysi laatikostaan vielä uuden vaihteen ja jälleen taisto muuttui erittäin tasaiseksi. Ottelun viimeisen maalin kirjautti nimiinsä Flanels, tekijänä Lari, ja sen myötä tilanteeksi 5-11, jolla mentiin loppuvihellykseen saakka.

Heinolan sarjaturnauksesta jäi tosi hyvä maku suuhun, vaikka toinen koitos hävittiinkin. Valmennusosasto vesapekka antoi pojille positiivista suitsutusta ja jakeli kiitosta siitä, että koko ajan ollaan hommassa menossa eteenpäin. Ykkösketjun hyökkäyskolmikko Lari Nikkanen, Jippo Heino ja Ville Oksanen onnistui maalinteossa 9 kertaa. Kakkosvitjan hyökkäystroikka Topi Mällönen, Onni Långström ja Herman Enke pelasi myös mukavasti, vaikka tehopisteitä ei tällä kertaa kovin paljoa kertynytkään. Kolmosketjun hyökkäys Asatur Ahonen, Jesse Lampinen ja Aatu Martikainen esitti myös erinomaisen pirteitä otteita. Valmentajien erityismaininnan pokkasi tällä kertaa nelosketjun hyökkäystrio Markus Nieminen, Ville Nurminen ja Roope Ahokas. Ja kun puolustuspäässäkin nähtiin pääosin mallikasta työskentelyä, niin voidaan sanoa, että heikkoja lenkkejä ei juurikaan ollut. Puolustuksessa Miska Kakriainen, Janne Jokinen, Sakari Aaltonen ja Oskari Aaltonen jaksoivat puurtaa hienosti. Maalia vartioi entiseen tapaan Jere Dammert. Hänellekin Heinolan keikalta plussapisteitä. Se, että Shakersin kaltaista kovatasoista joukkuetta ei pystytä täysin mitoin vielä haastamaan, on tässä vaiheessa enemmänkin odotettua kuin yllättävää. – mn