D97 Heinolassa: ei lisäpisteitä pussiin

Ensimmäisessä koitoksessa pelattiin kahdeksan minuuttia ilman osumia, kunnes SC Jenga onnistui parin minuutin aikana kahdesti. Flanels toipui vielä tästä kakkosvitjan sentterin Topi Mällösen tehdessä pikaisen kavennuksen. Valitettavasti Jenga teki kolmannen maalinsa heti perään. Tämän jälkeen mentiinkin pitkä tovi ilman, että kummankaan tarvitsi kaivaa palloa verkostaan. Vasta toisen erän 14. minuutilla tuli seuraava onnistuminen ja tästäkin vastasi Jenga. Tilanne tämän jälkeen 4-1 kaverin hyväksi. Kolmannessa erässä vastustaja teki vielä kaksi, ja kun Flanelsin kapteeni Lari Nikkanen sai kerran kolmannessa erässä narutettua Jengan veräjänvartijan, muovautui loppunumeroiksi 6-2 Jengan hyväksi. Valmennusosasto ei paljon hyvää sanottavaa pelin jälkeen löytänyt. Sen verran kuitenkin totesivat, että ensimmäinen erä oli verrattain hyvää pelaamista, mutta sitten juoni katosi: Flanelsin liike hidastui ja alamäki alkoi viemään yhä kiihtyvällä vauhdilla. Tästä ”kummajaisesta” saatiin vielä karumpi näyttö päivän toisessa pelissä hollolalaisia vastaan.

Sarjakärki HU-46 kaivoi reikäpallon verkostaan vajaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen: Flanels sai Onni Långströmin maalin myötä makean alun. Hollolan pojat eivät tästä valitettavasti hätkähtäneet ja tulivatkin pian tasoihin ja hetken perästä menivät hivuttaen ohi. Ensimmäinen erä Flanelsilta kovaa taistelua ja erittäin tasaista vääntöä. Tilanne ekan erän jälkeen ainostaan 2-1 HU-46:lle. Heti toisen erän toisella minuutilla HU maalasi jälleen. Sitten terhakoitui Flanels: Lari Nikkasen lavasta lähti neljännellä minuutilla kaksi hienoa rannevetoa, joista molemmista tuloksena maali. Yhtäkkiä yllättäen tilanne oli tasan 3-3 ja Flanelsilla kerta kaikkiaan mainio syke päällänsä. Kun peliä oli käyty reilut 20 minuuttia eli yksi kokonainen erä ja kolmasosa toisesta, niin liian monen Flanelsin pelimiehen pohkeista alkoi puhti kadota, mistä seurasi, että kylmä kyyditys alkoi. HU-46:n selkeästi parempikuntoiset ja rutinoidummat pelaajat ottivat estradin tylysti haltuunsa ja siitä eteenpäin Flanelsia vietiin kuin sitä kuuluisaa Gunnar-pässiä narussa. Toisen erän jälkeen tilanne oli kova vastustaja huomioiden vielä siedettävä 3-6, mutta kolmas erä oli tosi synkkää tarinaa: se HU:lle 7-0 ja koko peli lopulta siis 3-13 HU:lle.

No jos jotain positiivista, niin se toki voidaan todeta, että ensimmäinen kohtaaminen HU-46:ta vastaan viime marraskuussa päättyi HU:n voittoon 13-0 ja silloin Flanelsilla ei tuntunut olevan mitään jakoa. Nyt meni selkeästi paremmin, vaikka loppunumerot ovatkin lähes samaa luokkaa. Vastaavasti eka kohtaaminen lokakuussa 2009 SC Jengaa vastaan päättyi Jengan voittoon 13-5 ja nyt ”vain” 6-2. Joukkueemme on kiistatta koko ajan kehittynyt hyvään suuntaan, se on tärkeää tässä tappioidenkin keskellä hiffata.

Valmennusosasto vesapekan kanssa olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että jatkossa pitää varsinaisten pelaamisasioiden lisäksi panostaa poikien peruskunnon parantamiseen: nyt vain muutamalla harvalla pelaajalla riittää kuntopohjaa ja kestävyyttä pelata vaadittavalla tempolla kaikki kolme erää. Jos kunto pettää, niin peli auttamatta lässähtää ja takkiin ropisee, siitä saatiin karua faktaa Heinolassa. -mn

Turnaustilastot

SC Jenga – Flanels 6-2 (3-1,1-0,2-1)
Flanels – HU-46 3-13 (1-2,2-4,0-7)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Nikkanen 3+0
Långström 1+1
Heino J. 0+1
Enke 0+0
Oksanen 0+0
Nieminen 0+0
Kakriainen 0+1
Lampinen 0+0
Aaltonen O. 0+0
Aaltonen S. 0+0
Nurminen 0+0
Jokinen 0+0
Martikainen 0+0
Mällönen 1+0
Heino Topias 0+0
Heino Tuure 0+0
Ahokas 0+0
Dammert, Mv 0+0

ei kokoonpanossa
Ahonen
Kolunsarka

Jatko

13.3.2010 Hollola (Liikuntahalli)
12.00 SB Heinola – Flanels
14.00 Pyhtään Yritys (PyY) -Flanels.

D97-poikien TEHOPISTEET
kuuden turnauksen jälkeen
(tehdyt maalit + syötetyt = yht.),
tilanne 14.2.2010:

Lari Nikkanen 14+7=21
Onni Långström 6+8=14
Jiro Heino 5+6=11
Topi Mällönen 5+1=6
Herman Enke 0+4=4
Ville Oksanen 3+0=3
Asatur Ahonen 3+0=3
Topias Heino 1+1=2
Oskari Aaltonen 1+1=2
Miska Kakriainen 1+1=2
Sakari Aaltonen 1+0=1
Aatu Martikainen 0+1=1