D1 kotona: ensin takkuili, sitten parani

Pelin henki oli viime talvena se, että SB Heinola vei ja Flanels vikisi. Tilanne oli kuitenkin toinen muutama viikko sitten pelatussa harjoitusottelussa, jonka Flanels voitti selvin numeroin. Mutta se mitä eilen silleen kivasti, niin ei välttämättä enää tänään kovinkaan kivasti. Isänpäivän kamppailu alkoi Heinolan maalilla, johon pystyttiin vielä vastaamaan: Topi Mällönen tasoitti pelin makoisan harhauttelun päätteeksi. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty. Toista erää oli käyty 12 minuuttia, kun Flanels siirtyi Otto Raution onnistumisen myötä 2-1 johtoon. Siihen sitten isäntäjoukkueen tähtihetket käytännössä loppuivatkin, vaikka kolmanteen erään lähdettiinkin maalin johtoasemassa. Heinola tasoitti neljän minuutin kohdalla, sitten hetken perästä passitettiin Flanelsin pelaaja jäähylle, jota ehti kulua vain 20 sekuntia, kun SBH jälleen rankaisi. Flanelsin kasetti meni tämän jälkeen lopullisesti sekaisin, eikä tolkku palannut. Heinola varmisti Flanelsin synkän mahalaskun 4-2 maalillaan. Oli tosi vaikea ottelu: taisivat näyttämisen paineet olla kotiyleisön edessä liian kovat. Syötöt eivät löytäneet perille ja muuta sellaista.

Iltapäivällä nähtiin onneksi erinomaisesti ryhdistäytynyt kotijoukkue. Nyt olivat palikat hyvin kohdallaan, mutta ei Sbandyakaan vastaan mitenkään helpolla päästy. Ensimmäisen erän ainokaisen teki Flanels ja sen ohjasi sisään Herman Enke. Toisen erän aluksi Sbandy tasoitti huikealla veiviesityksellä. Kuuden minuutin kohdalla Topi Mällönen laukoi päin puolustajaa, josta pallo kimposi verkkoon ja Flanels näin 2-1 johtoon. Sitten otti tärkeää roolia Fla-kapu Onni Långström, joka maalasi kahdesti peräkkäin. Tätä seurasi Sbandyn kavennus ja sen jälkeen Onni sinetöi hattutempun. Kolmanteen erään lähdettiin Flanelsin 5-2 johdossa. Tätä oli ehditty pelata puolitoista minuuttia, kun Lari Nikkanen toimitti pallon Sbandyn pömpeliin ja kohta perään saman tempun teki Sakari Aaltonen. Sbandy pyristeli vielä tekemällä kaksi osumaa, mutta sen pitemmälle ei vieraiden kirivaihde Flanelsin tiukassa puristuksessa riittänyt.

Flanelsin valmentajat hämmästelivät kovin Heinola-ottelussa koettua harhasyöttöjen määrää. Hyvää sanottavaa heillä oli joukkueen veräjänvartijoista: eka pelissä maalissa pelasi Jere Dammert ja toisessa Aleksi Luri, jolle tämä oli D1-debyytti. Valmennusosaston erityiskehut saivat tällä kertaa myös Otto Rautio ja päivän tehomies Onni.

Flanelsin D1:llä on nyt takanaan neljä alkusarjan ottelua, joista on kerätty kuusi pistettä (kolme voittoa, yksi tappio). Alkusarjassa on jäljellä vielä yksi turnaus (kaksi peliä) ja mahdollisuudet päästä ylempään jatkosarjaan ovat hyvien esitysten myötä olemassa. – mn

Turnaustilastot

SSBL / PD1 / lohko 41:
Joutsa 14.11.2010
SB Heinola – Flanels D1 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)
Flanels D1 – Sbandy 7-4 (1-0, 4-2, 2-2)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Långström Onni 3+0
Mällönen Topi 2+1
Nikkanen Lari 1+1
Enke Herman 1+1
Jussila Tuukka 0+2
Aaltonen Sakari 1+0
Rautio Otto 1+0
Kolunsarka Aleksi 0+1
Lampinen Jesse 0+0 (vain 1. pelissä)
Järvinen Juuso 0+0
Kakriainen Miska (D2) 0+0
Aaltonen Oskari 0+0
Dammert Jere 0+0 (mv, Heinola-peli)
Luri Aleksi 0+0 (mv, 2. Sbandy-peli)

Peluutus: Valmennusosasto vesapekka
(Vesa Kuurne & Pekka Hahtala).

POISSA:
Kärnä Juho (käsi paketissa)
Polvilampi Juuso (muu syy)
Ahonen Asatur (D2-turnauksessa)

Flanelsin pelipaikkajako 14.11.2010

* Keskushyökkääjät:
Nikkanen ja Jussila
* Hyökkääjät / vasen laita:
Långström, Enke ja Lampinen
* Hyökkääjät / oikea laita:
Mällönen, Rautio ja S. Aaltonen
* Puolustajat / vasen puoli:
Kolunsarka ja Kakriainen
* Puolustajat / oikea puoli:
Järvinen ja O. Aaltonen
* Maalivahdit:
Dammert ja Luri

Jatko

Seuraava sarjaturnaus la 27.11.2010 Lahdessa (urheilutalo).
Klo 11 Flanels D1 – HU-46
Klo 14 Jäppärä – Flanels D1

* * * * *
D1 / TEHOTILASTO 4 ottelun jälkeen:
1. Tuukka Jussila 5+4=9
2. Onni Långström 4+2=6
3. Lari Nikkanen 3+1=4
4. Herman Enke 2+2=4
5. Topi Mällönen 2+1=3
6. Miska Kakriainen 1+1=2
6. Asatur Ahonen 1+1=2
8. Otto Rautio 1+0=1
8. Sakari Aalronen 1+0=1
10. Juuso Järvinen 0+1=1.
10. Aleksi Kolunsarka 0+1=1

* * * * *