D-pojat ylivoimaisia Hämeenkoskella

D-poikien aluejatkosarjan toinen turnaus pelattiin Hämeenkoskella 9.3.2014. Vastassa oli edelliseltä kaudelta tuttu Pyhtään Yritys ja samassa alkusarjassa Flanelsin kanssa pelannut Kosken Dynamo. Helppoja pelejä ei odotettu, pikemminkin tasaista vääntöä viimeisille sekunneille. Toisin kuitenkin kävi.

PyY-Flanels 3-8 (1-3, 2-1, 0-4)
Ensimmäinen peli PyY:tä vastaan alkoi mollivoittoisesti kun vastustaja meni ensin johtoon ajassa 3.30. Parivaljakko Mikko Nummela ja Jerry Heino kuitenkin vastasivat kahdesta seuraavasta maalista ja kun vielä toinen hienosti yhteen pelannut hyökkääjäpari Jerry Järvinen ja Riku Hokkanen iski erän lopulla yhden maalin niin erätauolle päästiin 3-1 lukemissa. Toisessa erässä Jerry ja Riku jatkoivat siitä mihin ekassa jäätiin. Nyt oli Rikun vuoro iskeä Jerryn syötöstä lukemiksi 4-1. Peli näytti ratkenneelta, mutta sitten vastustaja iski kaukolaukauksilla kovan maskin avulla kahdesti ja kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä 4-3 tilanteessa. Jännitys laukesi kuitenkin nopeasti kun erän alkuhetkillä Flanels iski kolme maalia alle kolmessa minuutissa. Ensin Mikko Kärnä, sitten jälleen Nummelan Mikko ja Jerry Järvinen. Loppunumerot viimeisteli Jesse Järvinen Eetu Oksasen syötöstä. Tiukan alun jälkeen voitto oli loppujen lopuksi selvä ja lukemat olisivat voineet olla paljon suuremmatkin jos Aleksi Aaltonen olisi niiden lukuisien tolppien sijaan saanut pallon kerrankin tolppien väliin. Flanelsilta palkittiin pelissä varsin energisen ja vauhdikkaan pelin pelannut Aapeli Karppinen, joka aivan uskomattomalla tavalla pystyy kerta toisensa jälkeen haastamaan jopa 5 vuotta vanhempia pelaajia kentällä.

Pisteet:
Jerry Järvinen 2+1
Riku Hokkanen 1+2
Mikko Nummela 2+0
Jerry Heino 1+1
Mikko Kärnä 1+0
Jesse Järvinen 1+0
Valtteri Weijo 0+1
Eetu Oksanen 0+1

Kosken Dynamo-Flanels 2-14 (0-7, 2-3, 0-4)
Toisessa pelissä tuli vastaan kotijoukkue Kosken Dynamo, jolle alkusarjassa hävittiin kerran ja kerran voitettiin tiukan kamppailun jälkeen. Tästäkin odotettiin tiukkaa vääntöä, mutta pojat olivat päättäneet, että tehdään vastustajasta selvää samantien.  Alle 7 minuuttia oli pelattu ja peli oli jo 4-0. Peli kulki hienosti ja vielä kolme maalia ensimmäiseen erään tuntui riittävän kaikille. Dynamo sai kuitenkin kirivaihteen päälle toisessa erässä tehden kaksi nopeaa maalia ja kavensi tilanteeksi 8-2. Pelin painopistekin alkoi kääntymään omaan päähän. Tämä huolestutti valmennusta ja pieni herätysravistus piti tehdä. Kovin montaa tiukkaa käskyä ei tarvinnut vaihtopenkillä lausua kun päästiin takaisin alun pelirytmiin. Peli päättyi 16 sekuntia ennen varsinaisen ajan loppumista kun ottelun viimeisestä maalista vastasi jälleen Jesse Järvinen Eetu Oksasen syötöstä. Maalit tehtiin hienosti, pelaten koko joukkueella. Varsinkin Jerry Heinon ja Mikko Nummelan yhteispeli sujui mallikelpoisesti kun he seinäsyötöillään pujottelivat useasti vastustajan ohi. Myös Rikun ja Jerry Järvisen yhteispeli oli paljon tulosta tuottavaa. Ensimmäisessä pelissä kohdistuslaukaukset maalin kehikoihin ampunut Allu sai mahtavan pistepotin toiseen peliin. Kaikki osui nyt tolppien väliin ja pisteet pelistä huikeat 4+1. Allu palkittiin pelissä ansaitusti.

Pisteet:
Aleksi Aaltonen 4+1
Riku Hokkanen 2+2
Jerry Järvinen 2+1
Jerry Heino 2+1
Valtteri Weijo 0+3
Mikko Nummela 1+1
Eemeli Karppinen 1+0
Jesse Järvinen 1+0
Markus Nieminen 1+0
Eetu Oksanen 0+1
Leevi Halttunen 0+1
Matias Olkkonen 0+1
Oskari Oittinen 0+1

Joukkue löysi peli-ilon ja varmuuden. Uudet harjoitteet ovat tuoneet varmuutta oman pään pelaamiseen ja pelin avaamiseen. Virheitä tuli hyvin vähän ja keskikentän yli mentiin pääsääntöisesti hienosti syötellen. Kokonaisuutena arvosana päivästä 10-.

Kokoonpano kummassakin pelissä:
Heino-Nummela-Olkkonen
Heinonen-E Karppinen

Jerry Järvinen-Hokkanen-Jesse Järvinen
Oittinen-Oksanen

Aaltonen-A Karppinen/Kärnä-Nieminen
Halttunen-Weijo

Maalissa Nicklen

Sarja jatkuu 22.3. Lappeenrannassa.