Ceeykköset jatkoon!

Flanelsin C1-pojat varmistivat sunnuntaina Lahdessa paikan Kaakkois-Suomen kahden parhaan joukossa, mikä tietää pääsyä 3.3. Lahdessa pelattavaan turnaukseen, jossa karsitaan pääsystä Play Off -karsintapeleihin.

Ennen aluejatkosarjan viimeistä, Lahdessa 24.2.2013 pelattua turnausta lohkovoiton oli jo varmistanut Päijät-Hämeen Salibandyseura Lahdesta. Voittajan lisäksi PO-karsintapleijareihin pääsee lohkon kakkonen, josta paikasta kilvoitteli kolmikko Flanels, SB Heinola ja Kosken Dynamo.

Purkutuomion saaneessa Lahden Urheiluhallissa SBH pesi eka matsissaan niukasti 4-3 KD:n, mikä tarkoitti, että Hämeenkoski oli sitä myöten ulkona jatkokuvioista. Myös Flanels kyykytti KD:n ja kärkkyi näin edelleen jatkopaikkaa. Sitten koettiinkin turnauksen ensimmäinen yllätys: Pyhtään Yritys peittosi huikeassa trillerissä Heinolan 6-5, mikä tiesi samalla sitä, että Flanels vie lohkon kakkossijan. Turnauksen päätteeksi nähtiin vielä toinen ylläri: kotijoukkue PHSB jäi vapautuneesti pelanneen Flanelsin jyrän alle ja koki näin ensimmäisen tappionsa aluejatkosarjassa. Flanels äityi kovaan iskuun juuri oikeassa vaiheessa kautta ja toivottavasti mainio vire jatkuu tulevana sunnuntaina Lahden Salpausselkähallissa.

FLANELS – KOSKEN DYNAMO
Flanelsilla ja KD:lla on aina ollut tasaisia vääntöjä, jotka ovat yleensä päättyneet hämeenkoskelaisten eduksi. Tällä kaudella aluejatkosarjan eka matsissa tosin pelattiin tasuri, mutta nyt toisessa kohtaamisessa Flanels vei ja KD vikisi. Ensimmäisessä erässä Flanelsin Lari Nikkanen iski kaksi osumaa ja toisessa erässä puolestaan loisti Onni Långström kolmella maalillaan. Kun Dynamokin sai toisessa erässä hiukkasen kaverin verkkoa tötterölle, niin viimeiseen erään lähdettiin Flanelsin 5-2 johtoasemassa.

Flanels ei antanut tällä kertaa yllättää itseään, vaan varmanoloisesti pelaten kirjautti kolmannen erän maalit nimiinsä 3-0 ja koko ottelun 8-2. Kolmesta viimeisestä osumasta vastasivat Onni Långström, Tuukka Jussila ja Ville Oksanen.

FLANELS – PHSB
Päijät-Hämeen Salibandyseura on hallinnut suvereenisti aluejatkosarjaa, ja tuoreessa muistissa oli vielä tammikuussa Joutsassa pelattu ottelu, jossa se PHSB upotti Flanelsin peräti 12-1. Mutta nyt kentällä nähtiin aivan toisenlainen Flanels-ryhmä.

Avausmaalin teki PHSB kun peli oli vanhentunut reilut 7 minuuttia. Flanels ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan kohta tasoitti tilanteen Onnin osumalla. Toisessa erässä vaikutti hetken siltä, että lahtelaiset aikovat vaivihkaa karata, koska onnistuivat väsäämään kaksi kassia ja olivat niiden myötä 1-3 johdossa. Toisen erän neljän viimeisen minuutin aikana Flanels rusautti ison vaihteen päälle ja hiljensi kotiyleisön: ensin kavennuksella (maalintekijänä Lari), sitten tasoituksella (Onni) ja heti perään johtomaalilla (Lari). Näin kolmanteen erään siirryttiin Flanelsin johtaessa 4-3.

Viimeisen erän viidennellä minuutilla tunnelma Flanelsin leirissä kohosi entisestään, kun Jussi Kemppi pisti reikäpallon sisään. Lahtelaiset eivät kuitenkaan antaneet periksi, vaan nousivat erän puolivälissä jälleen yhden maalin päähän. Sitten ei maaleja toviin nähtykään, kunnes noin puoli minuuttia ennen päätössummeria pallo löysi tiensä PHSB:n verkkoon ja asialla oli jälleen kerran Onni. Se ei ollut kuitenkaan ottelun viimeinen kassi, sillä kotijoukkue onnistui vielä kerran, mutta sekään ei nyt riittänyt, vaan Flanels kuittasi erinomaisen suorituksen päätteeksi makean 6-5 voiton.

Tiedä mitä ”huumeita” pojat olivat vetäneet, mutta Flanels oli Lahdessa uskomattoman hyvässä vireessä. Ilman muuta parasta peliä, mitä tältä remmiltä on koskaan nähty. Joukkueesta ei löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä – eli kiitos kaunis kuuluu koko katraalle. Onni Långström ja Lari Nikkanen oli erinomaisen tehokkaita: he keräsivät yhteensä 16 tehopistettä, joista 11 maalin muodossa. Erittäin hyvin onnistuivat myös Flanelsin molemmat maalivahdit: KD-pelissä veräjää vahti Aleksi Luri ja PHSB-pelissä Aleksi Kolunsarka. -mn

Turnaustilastot

SSBL / Kaakkois-Suomi, C1-pojat, aluejatkosarja, 24.2.2013 Lahti:
Flanels – Kosken Dynamo (Hämeenkoski) 8-2 (2-0, 3-2, 3-0)
Flanels – PHSB (Lahti) 6-5 (1-1, 3-2, 2-2).
Otteluaika 3 x 15 min, tehoton.

KETJUTUKSET
Hyökkäyspää:
Kemppi – Jussila – Heino
Oksanen – Nikkanen – Långström
7. hyökkääjä Ahonen
Puolustustrio: Kärnä, Mällönen, Enke.

FLANELSIN TEHOPISTEET / Lahti 24.2.2013:
Onni Långström 7+3
Lari Nikkanen 4+2
Topi Mällönen 0+3
Jussi Kemppi 1+1
Tuukka Jussila 1+0
Ville Oksanen 1+0
Herman Enke 0+1
Juho Kärnä 0+1
Jiro Heino 0+1
Asatur Ahonen 0+0

Aleksi Luri (mv, KD-peli) 0+0
Aleksi Kolunsarka (mv, PHSB-peli) 0+0

FLANELS
JÄÄHYT:
* KD-peli: Kärnä 4, Heino 2.
* PHSB-peli: Mällönen 4, Nikkanen 2, Jussila 2.

POISSA:
Aaltonen Sakari
Järvinen Juuso
Polvilampi Juuso (ilm. lopettanut)
Aaltonen Oskari (lopettanut)

FLANELSIN TEHOPISTEET / aluejatkosarja, yhteensä kymmenen (10) ottelun jälkeen (nimen jälkeen suluissa pelattu ottelumäärä):
1. Onni Långström (10) 23+9=32
2. Lari Nikkanen (10) 16+6=22
3. Tuukka Jussila (10) 9+10=19
4. Topi Mällönen (10) 6+10=16
5. Herman Enke (10) 5+8=13
6. Juuso Järvinen (8) 3+6=9
7. Jussi Kemppi (8) 3+2=5
8. Jiro Heino (10) 2+3=5
9. Ville Oksanen (8) 1+2=3
10. Asatur Ahonen (8) 2+0=2
11. Juho Kärnä (10) 0+2=2
12. Sakari Aaltonen (8) 0+0=0
12. Oskari Aaltonen (4) 0+0=0
12. Juuso Polvilampi (4) 0+0=0
12. Aleksi Kolunsarka (mv) 0+0=0
12. Aleksi Luri (mv) 0+0=0

Jatko

SEURAAVA TURNAUS (Karsinta Play Off -karsintoihin):
Su 3.3.2013 LAHTI (Urheilu- ja messukeskus, Salpausselkähalli / C-halli):
* klo 11.00 PHSB (Lahti) – Flanels
* klo 14.00 Flanels – Voima (Imatra)
* klo 17.00 VehVe (Vehmersalmi, Kuopio) – Flanels.

Turnauksen kaksi parasta pääsee jatkoon. Saa tulla kannustamaan (huom. ei bussikuljetusta).

LINKKI SSBL:N OTTELU- JA TULOSTIETOSIVUSTOLLE (maalaa, kopio ja vie hakupalkkiin ja klikkaa…):

http://salibandy.net/ssbl/haku?season_tid=141&area_tid=63&league_tid=75&division_tid=119&do=1&submit=Haku

* * * * *