C93 -junioreiden kausi ohi

Flanelsin C93 -juniorit päättivät kautensa Joutsassa pelattuun turnaukseen. Panoksena turnauksessa oli pääsy Suomen 16 parhaan joukkoon ikäluokassaan.

Turnauksesta muodostuikin jännittävä, sillä vasta päivän viimeisessä kamppailussa ratkaistiin jatkoonpääsy. Jatkopaikasta taistelivat Flanels, sekä Kouvolan Sudet.

Päivä alkoi ottelulla SB Heinolaa vastaan. Aseet voiton sinetöimiseksi oli monesti joutsalaisisäntien käsissä, mutta ottelu tehtiin liian hankalaksi itselle. Loppusekunneilla Flanels johtikin yhdellä maalilla, mutta heinolalaiset tulivat kuin ihmeen kaupalla tasoihin vain 4 sekuntia ennen päätössummeria. Lievänä pettymyksenä jouduttiin toteamaan ottelun päättyneen tasapeliin.

Toiseen otteluun vastaan asteli taitava HU-46. Koska hollolalainen HU, sekä Kouvolan Sudet olivat aikaisemmin pelanneet myöskin tasapelin, oli tilanne aivan auki Mäyrienkin osalta. Tämä toikin uuden virikkeen peliin, josta muotoutui tuttuun tapaan jännitysnäytelmä.

Edellisen ottelun tapaan lopussa saatu johtoasema meinattiin hukata, kun hollolalaiset kavensivat yhden maalin päähän. Flanelsin vahva puolustusmuuri kuitenkin kesti ja kova taistelu palkittiin 6-5 voitolla.

Viimeisessä ottelussa olikin kova panos, sillä tiedettiin että voittaja suuntaa nokkansa yhä lähemmäksi SM-mitalipelejä.

Otteluun lähdettiin latautuneena, mutta Flanelsin peliä söi miespula, sillä kokoonpanossa oli kahden maalivahdin lisäksi vain 9 kenttäpelaajaa. Susilla taas oli käytettävissä kolme täyttä kentällistä, joten oli selvää että kouvolalaiset ottivat pallohallinnan nimiinsä.

Ratkaisuksi muodostuikin pelaajamateriaalin leveys. Flanelsilla ei yksinkertaisesti enää riittänyt jalka Susien tahdissa ja tulostaulu näyttikin ottelun jälkeen karun totuuden: 5-0 tappio. Tämä tiesi myös sitä, että Mäyrien ”kesäloma” alkoi.

Tunnustusta täytyy myöntää koko pelaajistolle, sillä taistelu päivän otteluissa oli esimerkillistä. Vähällä miehistöllä pelanneet Mäyrät kamppailivat vaihdosta toiseen 110% sykkeellä, eivätkä luovuttaneet missään vaiheessa.

Takana hyvä kausi

Vaikka ”kesälomalle” joutuminen on lievä pettymys joukkueelle, niin on todettava että takana on todella hieno kausi. Flanelspojat esittivät läpi kauden vahvaa peliä ja kehitystä on tapahtunut edellisvuosiin nähden huomattavasti. Etenkin taktisen puolen omaksuminen, sekä sen noudattaminen on osoittanut pelaajilta tietynlaista kypsyyttä.

– Jokainen voi olla ylpeä itsestään ja koko joukkueesta. Harvoin näkee nykysalibandyssa tämänkaltaista joukkuetta, jossa joka pelaaja kannustaa omiaan yrittämään täysillä joka tilanteessa, valmentaja Jussi Jokinen muistutti.

Turnaustilastot

Ottelutulokset
Flanels – SB Heinola 4-4 (2-1,1-1,1-2)
Flanels – HU-46 6-5 (1-2,4-2,1-1)
Sudet – Flanels 5-0 (1-0,1-0,3-0)

Kokoonpano
Kiiski 3+2, 6 min
Laitinen 1+3
Ahonen 2+1
Lahti 2+1
Kosonen J. 1+1
Keihäsniemi 1+0
Hämäläinen 0+1
Kosonen T. 0+1, 2 min
Suomalainen A. 0+0, 4 min
Tarhanen 0+0, mv. (SB Heinola -ja HU-46 -ottelut kokonaan, Sudet -ottelu 42 min.)
Nieminen 0+0, mv. (Sudet -ottelu 3 min.)

Ei kokoonpanossa
Kosunen, terve
Kotimäki, terve
Rantanen, terve
Åkman, loukkaantunut – alaraajavamma
Suomalainen J., loukkaantunut – alaraajavamma