C1-pojille kaksi pinnaa Pyhtäältä – Flanels jatkaa lohkon kakkosena

Flanelsin C1-pojat matkasivat 13.1.2013 Kotkan kupeeseen Pyhtäälle saakka kolmanteen aluejatkosarjan turnaukseen. SB Heinolalle hävittiin mahdollisimman niukasti ja Pyhtään Yritys voitettiin aikalailla selvästi. Tappiosta huolimatta Flanels jatkaa edelleen lohkon kakkosena.

FLANELS – SB HEINOLA
Joukkueet kohtasivat nyt toistamiseen jatkosarjan merkeissä. Ensimmäisen ottelun marraskuussa voitti Flanels 8-7, joten heinolalaiset hakivat luonnollisesti revanssia ja kahta tärkeää pistettä taistelussa lohkon kakkospaikasta.

Jo alusta pitäen ilmeni, että matsista on kehkeytymässä kovavauhtinen vääntö ja sitä se olikin aivan viime sekunnille saakka. Ensimmäisessä erässä tehtiin maaleja tasaiseen tahtiin yhteensä kuusi kappaletta: näistä SBH:n tilille neljä ja Flanelsille kaksi, tekijöinä Onni Långström hienon läpiajon päätteeksi ja Tuukka Jussila Flanelsin pelatessa ylivoimalla.

Toisen erän alkajaisiksi SBH lisäsi johtonsa 2-5:een. Flanels sai kuitenkin paletin nopeasti kuntoon ja mätti kohta reilun kahden minuutin sisään kolme osumaa, jotka kirjattiin Lari Nikkaselle, Onni Långströmille ja Herman Enkelle. Kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia, niin tilanne oli tasan 5-5. Valitettavasti Heinola rankaisi seuraavan puolentoista minuutin aikana kahdesti, joista toinen ylivoimalla. Sen koommin ei maaleja toisessa erässä nähty, joten kolmanteen lähdettiin SBH:n johdossa 5-7.

Viimeisen vartin alkutahdit soitteli Heinola, joka latasi jo aika kylmentävän oloiset kaksi kassia. Viidennellä minuutilla Lari Nikkasen maali valoi vielä joukkueeseen uskoa ja yritystä. Vääntö oli voimallista ja Flanels otti kaksi jäähyä peräkkäin ja sitten vielä aikalisän, jonka jälkeen jälleen Lari saatteli pallon Heinolan verkon perukoille. Peliä oli jäljellä enää 2,5 minuuttia ja Flanels oli noussut taas kahden maalin päähän (7-9). Nyt vuorostaan SBH otti aikalisän. Sen jälkeen mahdollisuuksia pisteen saantiin heikensi Flanelsin jäähy. Raivolla ja vimmalla painettiin kuitenkin loppuun saakka ja jälleen viimeisellä sekunnilla Flanels runnoi vielä osuman, tekijänä taas Onni, jonka jälkeen ohjelmassa oli enää aloitus ja loppusummeri. Taululla loistivat päätöslukemat 8-9, eli SBH vei tässä jännitysnäytelmässä pidemmän korren. Tärkeää kuitenkin oli, että lopulta eroksi tuli vain yksi maali, koska näin keskinäisten ottelujen maalit menevät tasan. Asialla saattaa olla vielä jopa iso merkitys.

PYHTÄÄN YRITYS – FLANELS
Turnauksen isäntäjoukkue Pyhtään Yritys on petrannut peliään koko kauden ajan, eikä siis ole mikään heittopussi, kuten joskus aikaisemmin. Pyhtää lähti tosissaan taistelemaan pisteistä ja sen myötä Flanelsin pojat saivat juosta kentällä ihan kunnolla.

Pyhtääläiset yltyivät heti hyvään lentoon kotiyleisön kannustamana. Ottelua ei ehtinyt kulua edes täyttä minuuttia, kun Flanelsin verkko eka kerran heilahti. Toinen osuma nähtiin erän puolen välin jälkeen ja siitäkin vastasi PyY. Erää oli jäljellä kaksi minuuttia ja Flanelsin maalitili oli vielä avaamatta, vaikka kentällä se hallitsevampi olikin. Onneksi kahden viimeisen minuutin aikana alkoi tapahtua: Flanels nakutti neljä maalia, tekijöinä Herman Enke ja Lari Nikkanen yhdesti ja Onni Långström kahdesti. Toiseen erään siis Flanelsin 2-4 johtoasemassa.

Toinen erä alkoi Flanelsilta mainiosti: ensin Onni iski jälleen reikäpallon pömpeliin ja sitten saman tempun teki Topi Mällönen. Onni oli huikeassa vireessä ja pistälsi kohta taas kerran kaverin verkon tötterölle. Tässä vaiheessa toista erää oli pelattu vasta reilut kolme minuuttia ja homma vaikutti nyt hyvältä. Pyhtää kuitenkin ryhdistäytyi sorvaamalla kaksi maalia ja sai siitä vielä kipinää. Flanelsin Tuukka Jussila ja Lari Nikkanen osumillaan Yrityksen hehkun sitten kokolailla sammuttivat. Kolmanteen erään siirryttiin Flanelsin johtaessa 4-9.

Kolmas vartti oli lähinnä muodollisuus, joka pelailtiin ilman suuria intohimoja. Erää ehti kulua 12 minuuttia, kun Pyhtää riemastutti Pyroll Areenan katsomoa kavennuksellaan. Tästä 1,5 minuuttia myöhemmin saatiin nähdä kamppailun viimeinen maali, jossa mestarina Tuukka Jussila. Lopputulos 5-10 ja kaksi pojoa Flanelsille.

Päivän tehokkaimmat Flanels-pelaajat olivat Onni Långström seitsemällä ja Lari Nikkanen viidellä maalilla + kumpaisellekin vielä yksi syöttöpiste. Onni teki kaksi ja Lari yhden hattutempun. Tuukka Jussila ja Herman Enke keräsivät kumpikin viisi pistettä. Heinola-ottelussa Flanelsin maalilla aloitti Aleksi Kolunsarka, joka ei ollut parhaassa vireessä ja saikin väistyä ensimmäisen erän jälkeen. Aleksi Luri jatkoi tästä, mutta ei hänkään aivan normitasolleen yltänyt. Toisessa matsissa Pyhtäätä vastaan Luri olikin sitten jo paremmassa vedossa. Jäähyjä vihellettiin enemmän kuin yleensä: Flanels sai molemmissa otteluissa viisi 2-minuuttista etupäässä vastustajan mailaan iskemisestä. Heinola pääsi kahdella jäähyllä ja Pyhtäälle niitä kertyi neljä.

Nyt aluejatkosarjassa on kaikilla kuudella joukkueella pelattuna kuusi ottelua. PHSB Lahdesta on kärjessä puhtaalla pelillä (12 pistettä) ja paikasta auringossa eli lohkon kakkossijasta taistelevat Flanels, SBH ja Kosken Dynamo. Flanels pitää edelleen tuota himoittua paikkaa, joka vie lohkon päätyttyä vielä jatkokoitoksiin, hallussaan 9 pisteellä. Heinola on kolmantena (8 p) ja KD neljäntenä (7 p). Kaksi turnausta ja neljä peliä on vielä kullakin jäljellä ja jännitettävää riittää varmasti loppuun saakka. -mn

Turnaustilastot

SSBL / Kaakkois-Suomi, C1-pojat, aluejatkosarja, 13.1.2013 Pyhtää:
Flanels – SB Heinola 8-9 (2-4, 3-3, 3-2)
Pyhtään Yritys – Flanels 5-10 (2-4, 2-5, 1-1).
Otteluaika 3 x 15 min, tehoton.

FLANELSIN TEHOPISTEET / Pyhtää 13.1.2013:
Onni Långström 7+1
Lari Nikkanen 5+1
Tuukka Jussila 3+2
Herman Enke 2+3
Topi Mällönen 1+3
Juuso Järvinen 0+1
Juho Kärnä 0+1
Ville Oksanen 0+1
Jiro Heino 0+0
Sakari Aaltonen 0+0
Aleksi Kolunsarka (mv) 0+0
Aleksi Luri (mv) 0+0

FLANELS
JÄÄHYT:
* SBH-peli: Järvinen 4, Mällönen 2, Långstöm 2 ja Nikkanen 2 min.
* PyY-peli: Aaltonen S 4, Jussila 2, Mällönen 2 ja Nikkanen 2 min.

KETJUTUS:
H1: Enke – Jussila – Långström
H2: Aaltonen S – Nikkanen – Heino
7. hyökkääjä: Oksanen
Puolustajat: Järvinen, Mällönen ja Kärnä.

POISSA:
Aaltonen Oskari
Ahonen Asatur
Kemppi Jussi
Polvilampi Juuso

FLANELSIN TEHOPISTEET / aluejatkosarja, yhteensä kuuden (6) ottelun jälkeen (nimen jälkeen suluissa pelattu ottelumäärä):
1. Onni Långström (6) 15+4=19
2. Tuukka Jussila (6) 6+10=16
3. Lari Nikkanen (6) 11+3=14
4. Topi Mällönen (6) 6+7=13
5. Herman Enke (6) 5+6=11
6. Juuso Järvinen (6) 1+5=6
7. Jiro Heino (6) 2+2=4
8. Jussi Kemppi (4) 2+1=3
9. Asatur Ahonen (4) 1+0=1
10. Juho Kärnä (6) 0+1=1
10. Ville Oksanen (4) 0+1=1
12. Sakari Aaltonen (6) 0+0=0
12. Oskari Aaltonen (4) 0+0=0
12. Juuso Polvilampi (4) 0+0=0
12. Aleksi Kolunsarka (mv) 0+0=0
12. Aleksi Luri (mv) 0+0=0

Jatko

SEURAAVA TURNAUS:
27.1.2013 JOUTSA (Liikuntahalli):
* klo 11.00 BB-88 (Sysmä) – Flanels
* klo 16.00 PHSB (Lahti) – Flanels.

Aluejatkosarjan turnaukset Joutsan turnauksen jälkeen:
* 24.2.2013 Lahti.

Täydellinen otteluohjelma ja tulostiedot ym. C1-poikien osalta seuraavasta linkistä (SSBL:n nettisivusto):
http://salibandy.net/kilpailutoiminta/tulospalvelu/kaakkois-suomi-pojat-c1-aluejatkosarjan-otteluohjelma-ja-tilastot-2012

TERVETULOA KOTITURNAUKSEEN KATSOMAAN JA KANNUSTAMAAN!

* * * * *