C1-pojat aloittivat jatkosarjan kahdella voitolla

Flanelsin C1-pojat aloittivat aluejatkosarjan hienosti voittamalla molemmat ottelunsa lauantaina 24.11. Hämeenkoskella. Ensin kaatui selkeästi Sysmän BB-88 ja sitten niukasti SB Heinola. Tämä tiesi Flanelsin taskuun neljää arvokasta pistettä.

Flanelsin ja Sysmän BB-88:n välienselvittelyssä ei ollut missään vaiheessa epäselvää, kumpi vie ja kumpi vikisee. Jo alusta alkaen Flanels otti tahtikalapuikon käteensä. Liikettä oli mukavasti ja syöttöpeliin oli löytynyt viime viikkojen treenauksen myötä ihan uudenlaista ilmettä. Ensimmäiseen erään Flanels nakutti neljä maalia, toiseen peräti seitsemän ja kolmanteen vielä pari tapiksi. Sysmä heilutteli Flanelsin veräjän verkkoa eka kerran vasta toisen erän puolessa välissä ja sekin teki kolmanteen kaksi osumaa. Flanelsin kapteeni Onni Långström suoritti näyttävästi hattutempun ja antoi lisäksi yhden maalisyötön, mutta eniten ottelussa tehoja keräsi kuitenkin ykkösvitjan sentterinä häärinyt Tuukka Jussila (2+4).

Toisessa koitoksessa vastaan asettui SB Heinola, joka on monesti juottanut oranssipaidoille tabascoa. Flanels lähti haastamaan SBH:ta oivallisella asenteella ja ripeällä jalalla, ja se tuottikin tulosta. Ensimmäisen erän jälkeen taululla loistivat 1-5 -numerot Flanelsin hyväksi. SBH on ennenkin näyttänyt, ettei taisto ole ohi ennen loppuvihellystä, ja niinpä se jälleen kerran alkoi sinnikkäästi nousta tolpilleen: toinen erä Heinolalle 2-0 ja näin kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 3-5. Hetikohta viimeisen vartin alettua SBH onnistui ja oli siis enää yhden maalin perässä. Seuraava osuma kirjattiin Flanelsille ja sitä seuraavat kaksi SBH:lle. Näin oltiin yhtäkkiä tasatilanteessa 6-6 ja otteluaikaa oli jäljellä reilut 8 minuuttia. Kohta SBH otti rangaistuksen, jota oli ehtinyt kulua minuutin verran kun Flanels teki yv-osuman. Tätä seurasi jälleen Flanelsin maali ja taas oltiin kahden maalin karussa. Kun matsia oli jäljellä vajaat 4 minuuttia, niin puolestaan Flanelsin pelaaja passitettiin jäähypenkille. Sen aikana SBH ei onnistunut, mutta hetikohta rangaistuksen päättymisen jälkeen se sai Flanelsin verkon soimaan. Peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti ja Flanelsilla oli yhden maalin johto, joka onneksi piti loppuun saakka. Tätä edesauttoi osaltaan Heinolan viimeisellä minuutilla hankkima jäähy. Flanelsista eniten tehoja tässä pelissä haalivat kakkosketjun sentterinä pelannut Lari Nikkanen (3+0) ja ykkösen noukkamiehenä jatkanut Tuukka Jussila (0+3).

Näin Kaakkois-Suomen C1-poikien aluejatkosarja alkoi Flanelsin kohdalta mainiosti. Ja mikä parasta mannaa, niin hyvien peliesitysten siivittämänä. Erityisesti ilahdutti joukkueen terävöitynyt ja määrällisesti aiempaan verrattuna olennaisesti lisääntynyt syöttöpeli ja muutoinkin sellainen positiivinen vire, asenne & yleisilme. -mn

Turnaustilastot

SSBL / Kaakkois-Suomi, C1-pojat, aluejatkosarja, 24.11.2012 Hämeenkoski:
Flanels – BB-88 (Sysmä) 13-3 (4-0, 7-1, 2-3)
SB Heinola – Flanels 7-8 (1-5, 2-0, 4-3).
Otteluaika 3 x 15 min, tehoton.

FLANELSIN TEHOPISTEET / aluejatkosarja 2 ottelun jälkeen (eli samalla ovat Hämeenkosken turnaukset tehot):
1. Tuukka Jussila 2+7=9
2. Onni Långström 5+1=6
3. Lari Nikkanen 5+0=5
4. Juuso Järvinen 1+3=4
5. Jussi Kemppi 2+1=3
6. Topi Mällönen 1+2=3
7. Herman Enke 2+0=2
8. Jiro Heino 0+2=2
9. Asatur Ahonen 1+0=1
10. Juho Kärnä 0+1=1
11. Oskari Aaltonen 0+0=0
11. Sakari Aaltonen 0+0=0
11. Juuso Polvilampi 0+0=0
11. Aleksi Kolunsarka 0+0=0 (mv BB-peli, SBH-pelissä kenttäpelaajana)
11. Aleksi Luri 0+0=0 (mv SBH-peli).

JÄÄHYT:
BB-ottelu: ei Flanels-jäähyjä.
SBH-ottelu: Långström 2 min, Mällönen 2 min, Kärnä 2 min.

POISSA:
Ville Oksanen

Jatko

SEURAAVA TURNAUS:
15.12.2012 SYSMÄ (Päijänne Areena, Uotintie 3):
* klo 12.00 Kosken Dynamo (Hämeenkoski) – Flanels
* klo 15.00 Flanels – Pyhtään Yritys.

Aluejatkosarjan turnaukset tammi-helmikuussa 2013: 13.1. Pyhtää, 27.1. Joutsa ja 24.2. Lahti.

Täydellinen otteluohjelma ja tulostiedot ym. C1-poikien osalta seuraavasta linkistä (SSBL:n nettisivusto):
http://salibandy.net/kilpailutoiminta/tulospalvelu/kaakkois-suomi-pojat-c1-aluejatkosarjan-otteluohjelma-ja-tilastot-2012

* * * * *