C1: kotihallissa voitto ja tappio – lohkon kakkospaikka vielä säilyi !

Flanels isännöi C1-poikien aluejatkosarjan neljättä turnausta 27.1.2013 Joutsassa. Ensin voitettiin kotiyleisön edessä BB-88 Sysmästä 3-6 ja päivän päätteeksi koettiin rökäletappio sarjaykkösenä olevalle Lahden PHSB:lle maalein 1-12. Tästä huolimatta Flanels säilyi vielä lohkon kakkosena.

BB-88 – FLANELS
Tiedä johtuiko jonkinasteisesta kotihallipaineesta vai mistä lie, mutta Sysmän BB-88:a vastaan Flanelsin pelaaminen ei ollut kovin jouhevanoloista, vaan ennemminkin verrattain väkinäistä puurtamista. Toki ensimmäinen erä meni tahmean alun jälkeen mukavasti: kun ottelua oli pelattu reilut 8 minuuttia, niin kippari Onni Långström vei Flanelsin johtoon. Reilu minuutti tästä BB-88 tasoitti, mutta sen jälkeen Flanels onnistui kolmesti peräjälkeen: ensin maalasi Asatur Ahonen, sitten Juuso Järvinen ja sitten vielä Lari Nikkanen. Toiseen erään lähdettiin siis isäntien 1-4 johtoasemassa.

Toista erää oli soljunut lähes puolet ennen kuin nähtiin seuraava osuma. Tästä vastasi Flanelsin Tuukka Jussila. Tämän jälkeen vaikutti vahvasti siltä, että homma on läpytelty, mutta sysmäläiset eivät tähän ajatukseen vielä taipuneet ja nakuttivat 11. minuutilla kaksi kassia. Näin BB-88 vei toisen erän 2-1 ja kolmanteen erään siirryttiin tulostaulun näyttäessä 3-5.

Viimeiseen erään Flanels tiivisti siirtymällä kahteen hyökkäysketjuun. Mitään erityistä uutta ei kolmas vartti tuonut: mielikuvitukseton vääntö puolin ja toisin jatkui ja hommassa oli havaittavissa yhä lisääntyvää puskemisen makua. Flanels kaunisteli Tuukka Jussilan pussituksella loppulukemat 3-6:een ja näin kilahti kaksi tuikitärkeää sarjapistettä Huikon & Kuusisen suojateille.

PHSB – FLANELS
Lahdesta Joutsaan huristellut Päijät-Hämeen Salibandyseura on hallinnut suvereenisti aluejatkosarjaa; siltä ei ole yksikään joukkue onnistunut riistämään pistettäkään. Flanels oli rukannut tähän koitokseen ketjujaan siten, että pelaajapakkaa oli sekoiteltu ja jo heti alusta alkaen taistoon ryhdyttiin vain kahdella hyökkäyspään vitjalla. Mutta paljon taitavia käsiä ja nopeita jalkoja omaava PHSB osoittautui ainakin tällä kertaa täysin mahdottomaksi pideltäväksi: se tahkosi tasaisesti joka erään neljä osumaa. Flanelsin ainokainen, potrea poika syntyi kolmannen erän alussa: reikäpallon latasi erinomaisesti ja varmaotteisesti pelanneen PHSB-molarin taakse Juuso Järvinen. Näin ollen tylyt loppulukemat 1-12 ja Flanelsille tappio – tosin vasta toinen sellainen kohta viimeisillään olevassa jatkosarjassa.

Flanelsin maalivahtina pelasi molemmat ottelut Aleksi Kolunsarka kaimansa ”Lurge” Lurin seuratessa kenttätapahtumia vaihtoaitiosta. Puolustajina uurasti lähinnä troikka Mällönen, Kärnä & Järvinen ja hyökkäyspuolen vastaavina puursivat puolestaan Jussila, Långström, Enke, Nikkanen, Heino, Aaltonen S, Oksanen, Kemppi ja Ahonen. Tosin välillä siis vähän miksailtiin.

VIIMEINEN TURNAUS RATKAISEE
PHSB vie varmuudella lohkovoiton, mutta kuka nappaa kuumeisesti himoitun kakkospaikan, selviää vasta kun viimeinen turnaus on helmikuun lopulla Lahdessa pelattuna. Nyt kaikilla on takanaan kahdeksan ottelua. PHSB:llä on täydet 16 pinnaa, Flanels on kakkosena (11 pistettä), SB Heinola kolmosena (10) ja Kosken Dynamo nelosena (7). Näillä kaikilla kolmella on vielä ainakin periaatteessa mahdollisuus ottaa kakkossija ja sen myötä raivata tiensä kevään jatkokahinoihin. Pyhtää (4) ja Sysmä (0) ovat tästä leikistä auttamattomasti ulkona.

Kosken Dynamo tosin tärveli aika pahasti omia tsäänssejänsä häviämällä Joutsassa Pyhtään Yritykselle. KD:n pitää voittaa Lahdessa molemmat pelinsä, jos mielii kakkoseksi. Flanelsille sopisi oikein mainiosti, että KD päihittäisi eka matsissaan SB Heinolan ja sitten toisessa ottelussaan Hämeenkosken poppoo kokisi tappion Flanelsille. SBH kohtaa lisäksi Pyhtään ja Flanels PHSB:n. Heinola todennäköisesti peittoaa Yrityksen ja saa siitä hyvästä pari pojoa. Jos Flanels voittaa Dynamon, niin sekin saisi kaksi pistettä, kuin myös KD, jos se voittaisi SBH:n. Ja aika oletettavasti PHSB skalppaa Flanelsin päänahan. No, jos näin menisi, niin Flanels, SBH ja KD saisivat kukin kaksi pistettä ja tämänhetkinen järjestys sarjataulukossa säilyisi, eli Flanels kuittaisi itselleen toisen sijan.

Jos taas menee jotenkin muuten, niin kaikissa oloissa Flanelsin mahdollisuudet kakkospaikkaan selkeästi heikkenevät ja lopulta kohtalona voipi olla kolmas tai jopa neljäs sija. Taistelemaan lähdetään joka tapauksessa lakatuin kynsin ja valkaistuin hampain, ja mikäli viime kädessä tarvis, niin jopa PHSB kylvetetään koko jatkosarjan päättävässä mittelössä. -mn

Turnaustilastot

SSBL / Kaakkois-Suomi, C1-pojat, aluejatkosarja, 27.1.2013 Joutsa:
BB-88 (Sysmä) – Flanels 3-6 (1-4, 2-1, 0-1)
PHSB (Lahti) – Flanels 12-1 (4-0, 4-0, 4-1).
Otteluaika 3 x 15 min, tehoton.

FLANELSIN TEHOPISTEET / Joutsa 27.1.2013:
Tuukka Jussila 2+1
Juuso Järvinen 2+1
Onni Långström 1+2
Lari Nikkanen 1+0
Asatur Ahonen 1+0
Herman Enke 0+1
Ville Oksanen 0+1
Topi Mällönen 0+0
Jussi Kemppi 0+0
Juho Kärnä 0+0
Jiro Heino 0+0
Sakari Aaltonen 0+0
Aleksi Kolunsarka (mv, molemmat peli) 0+0
Aleksi Luri (mv, ei peliaikaa) 0+0

FLANELS
JÄÄHYT:
* BB-peli: ei Flanels-jäähyjä.
* PHSB-peli: Aaltonen S 4, Jussila 2, Kärnä 2 ja Heino 2 min.

POISSA:
Aaltonen Oskari (ilm. lopettanut)
Polvilampi Juuso

FLANELSIN TEHOPISTEET / aluejatkosarja, yhteensä kahdeksan (8) ottelun jälkeen (nimen jälkeen suluissa pelattu ottelumäärä):
1. Onni Långström (8) 16+6=22
2. Tuukka Jussila (8) 8+11=19
3. Lari Nikkanen (8) 12+3=15
4. Topi Mällönen (8) 6+7=13
5. Herman Enke (8) 5+7=12
6. Juuso Järvinen (8) 3+6=9
7. Jiro Heino (8) 2+2=4
8. Jussi Kemppi (6) 2+1=3
9. Asatur Ahonen (6) 2+0=2
10. Ville Oksanen (6) 0+2=2
11. Juho Kärnä (8) 0+1=1
12. Sakari Aaltonen (8) 0+0=0
12. Oskari Aaltonen (4) 0+0=0
12. Juuso Polvilampi (4) 0+0=0
12. Aleksi Kolunsarka (mv) 0+0=0
12. Aleksi Luri (mv) 0+0=0

Jatko

SEURAAVA TURNAUS:
24.2.2013 LAHTI (Urheilutalo):
* klo 14.00 Flanels – Kosken Dynamo (Hämeenkoski)
* klo 16.00 Flanels – PHSB (Lahti).

Aluejatkosarjan turnaukset Joutsan turnauksen jälkeen: ei ole, sillä Lahti 24.2. on viimeinen.

Täydellinen otteluohjelma ja tulostiedot ym. C1-poikien osalta seuraavasta linkistä (SSBL:n nettisivusto):
http://salibandy.net/kilpailutoiminta/tulospalvelu/kaakkois-suomi-pojat-c1-aluejatkosarjan-otteluohjelma-ja-tilastot-2012

* * * * *