C-junioreille tasapelit

Flanelsin C-junnut jatkoivat ylempää jatkosarjaansa Joutsassa. Otteluista muodostui tuttuun tapaan äärimmäisen tasaisia.

Lähtökohtana oli se, että sarja on todella tasainen, eikä turhiin pistemenetyksiin ole varaa, jos mielii jatkoon.

Päivän avausotteluun tuli vastaan Flanelsin kertaalleen yllättänyt Lappeenrannan NST. Tämänkertaisesta ottelusta meinasi tulla samanlainen yllätys, sillä tulostaulu näytti kahden erän jälkeen 1-3 lukemia lappeenrantalaisten eduksi, vaikka pelivirtaus meni täysin Flanelsin nimiin.

Kolmanteen erään kotijoukkue lähtikin nostamaan liikettä entisestään. Pelitapahtumat sijoittuivat jälleen kerran NST:n päätyyn lähes koko erän ajan, mutta palloja ei saatu maaliin lähes mitenkään.

Kova yritys lopulta palkittiin, kun 3-4 tilanteessa Niko Rantanen (1+0) ohjasi pallon maaliin.

Vaikka tasoitus tulikin juuri ennen ottelun loppua, niin tasapeli oli lievä pettymys, sillä maalipaikat, sekä pelinhallinta menivät täysin mustapaidoille.

Toisesta ottelusta enteiltiin kehkeytyvän kovempi, sillä vastaan asettui viime kauden hopeamitalisti, savonlinnalainen Top Team.

Ottelu alkoi hyvin Flanelsin kannalta. Ensimmäinen erä oli mustapaitojen hallintaa ja erätauolle lähdettiin 1-3 johtoasemassa. Toiseen erään Top Team kuitenkin ryhdistäytyi ja kiri itsensä tasalukemiin.

Viimeisestä erästä muodostui tuttuun tapaan jännitysnäytelmä. Flanels iski itsensä 4-5 johtoon, mutta tämän jälkeen savonlinnalaiset tulivat jatkuvalla ryminällä mustapaitojen päätyyn.

Ottelun lopussa Top Teamille tuomittiin vapaalyönti aivan Flanels-maalin läheisyydestä. Muuri pysyi tiukkana, eikä veto uponnut pelaajien läpi. Tämän jälkeen kuitenkin kun tilanne oli hajonnut, niin savonlinnalaiskapteeni onnistui lyömään pallon kohti Flanelsin maalia ja joutsalaisten epäonneksi kuti upposi sisään.

Viimeiset 6 sekuntia kuluivat ja jälleen oli todettava pelin päättyneen tasapeliin. Ottelun jälkeen pelaajien kasvot olivat allapäin, sillä voitto oli jälleen erittäin lähellä.

– Harmittaahan se, kun molemmat ottelut olivat niin lähellä voittoa, mutta jälleen nähtiin osoitus siitä, kuinka ottelut voivat kääntyä ihan ottelun loppuminuuteillakin, valmentaja Jussi Jokinen pohti.

Vaikka tasapeli näin kovassa sarjassa on hyvä suoritus, niin voittojakin täytyy ottaa, jos haluaa päästä kamppailemaan keväämmällä SM-mitaleista.

– 1 voitto, 4 tasapeliä, sekä 1 tappio eivät riitä näin tasaisessa liigassa. Voittosarakkeeseen täytyy nyt saada täytettä, Jokinen jatkaa.

Flanels-pojat onnistuivat tasaisesti peleissä, mutta erityisesti leivonmäkiset Joel Lahti (2+0) ja Mika Laitinen (1+1) olivat tärkeitä lenkkejä päivän otteluissa. Joutsalainen Jarkko Kosunen (1+1) uurasti myös kiitettävästi.

Turnaustilastot

Flanels – NST 3-3 (1-2,0-1,2-0)
Top Team – Flanels 5-5 (1-3, 3-1, 1-1)

Kokoonpano
Keihäsniemi 2+1
Kotimäki 0+3
Lahti 2+0
Laitinen 1+1
Kosunen 1+1
Kiiski 1+0, 2 min
Rantanen 1+0
Ahonen 0+1
Suomalainen A. 0+1, 4 min
Kosonen J. 0+0
Åkman 0+0
Kosonen T. 0+0, 4 min
Tarhanen 0+0, mv. (NST -ottelu kokonaan, Top Team -ottelu 44min, 30 sek.)
Nieminen 0+0, mv. (Top Team -ottelu 30 sek.)

Ei kokoonpanossa
Suomalainen J., alaraajavamma

Jatko

Ylempi jatkosarja jatkuu 27.1. Hollolassa. Tuolloin vastassa ovat sarjakärki Sbandy, sekä turnausisäntä HU-46.