BB ja Sudet jatkoon

Salibandyn Suomen Cupin avauskierroksen Sysmän turnauksesta menivät jatkoon odotetusti kakkosdivariin valmistautuvat Sudet Kouvolasta sekä kotijoukkue Bandy Boys -88.

Flanels sijoittui turnauksessa kolmanneksi, Kosken Dynamon jäädessä peränpitäjäksi. Flanels oli kuitenkin järjestää yllätyksen, sillä se taipui Susille maalein 7-4 vasta päätöserän viime minuuteilla.

Myös BB-88:lle Flanels pyrki antamaan tiukimman mahdollisen vastuksen. Ottelu päättyi maalipistein 8-5 sysmäläisille. Sekä Sudet että BB-88 viimeistelivät viimeiset osumansa tyhjään Flanels-verkkoon.

Päivän päättäneessä Dynamo-kamppailussa Flanels pelasi jo silmin nähden väsyneenä. Ottelusta muodostui maali-iloittelu päättyen 9-9. Flanels sijoittui kolmanneksi paremman maalieronsa turvin, sillä Dynamo otti pataan Susilta 12-0 ja BB-88:lta 13-5.

– Taktiikkanamme oli hakea yllätysvoitto nimenomaan Sudet-kamppailusta, joka oli päivän toinen ottelu meille. Energia kului siihen. Sinänsä Sudet- ja BB-otteluihin voi olla hyvin tyytyväinen, summasi Flanels-kapteeni Arto Vainiomäki.

Flanelsin riesana olleet loukkaantumiset ja sairastelut näkyivät erityisesti avauspelaamisessa, jossa sattui päivän mittaan liikaa turhan helppoja virheitä.

Hyökkäyspäässä ns. paikanvaihtopeli ja liike sen sijaan onnistuivat paikoitellen erinomaisesti, mutta tasaiseen suorittamiseen on vielä matkaa. Sarja-avaukseen on liki 2 kuukautta aikaa.

– Nyt täytyy vain toivoa, että saamme ehjän harjoitusjakson. Pakkiparit ja 3. kentän koostumus on saatava vakiinnutettua, valmentaja Jukka Huikko tiivisti.

Cuppiin Flanels ei saanut koko miehistöään vielä jalkeille, sillä sivussa olivat runkopelaajista nilkkavammainen Antti Tonteri, tulehdussairauden vuoksi Olli Kärnä sekä Ville Kämppi.

Rannevammasta toipumassa oleva Kari Kuurne teki varoivaisen paluun, samoin nivusvammainen Jussi Seppälä, joka tosin pelasi ainoastaan vain Sudet-ottelun.

B-ikäisistä aiemmin mukana olleet Riku Gyldén ja Jon Lahti olivat tällä kertaa kokoonpanon ulkopuolella.

Turnausstatistiikka:

BB-88 – Flanels 8-5 (4-2, 1-3, 3-0)
Flanels – Sudet 4-7 (0-1, 3-3, 1-3)
Flanels – Dynamo 9-9 (3-4, 5-3, 1-2)

Jaakko Åkman 3+4=7 (3 ott.)
Ilari Suuronen 6+0=6 (3 ott.)
Arto Vainiomäki 1+5=6 (3 ott.)
Pekka Soilu 1+3=4 (3 ott.), 4 min
Niko Heinonen 3+0=3 (3 ott.)
Vesa Hurri 3+0=3 (3 ott.)
Kari Kuurne 0+2=2 (3 ott.)
Heikki Kosonen 1+0=1 (3 ott.)
Antti Saari 0+1=1 (3 ott.)
Pekka Huikko 0+1=1 (3 ott.), 2 min
Antti Nieminen 0+0=0 (3 ott.), 2 min
Jussi Seppälä 0+0=0 (1 ott.)

BB-ottelun maalissa pelasi Jaakko Onali, muut ottelut Petri Tabell.