BB-Flanels jäi SM-sarjan portille

B-poikien sysmäläis-joutsalainen yhteisjoukkue karsi lokakuun viimeisenä päivänä salibandyn B-ikäluokan SM-sarjapaikasta Lappeenrannassa. Neljän joukkueen karsinnasta kaksi pääsi SM-sarjaan kahden jäädessä jatkamaan aluejatkosarjoissa.

Alkusarja oli mennyt nousujohteisesti ja odotukset olivatkin korkealla. Vastassa oli kuitenkin pelkästään kovia nippuja ja kaikki oli lopulta varsin pienestä kiinni.

Alku meni täysin suunnitelmien mukaan, mutta avainottelut Sbandy Futurea ja NST:tä vastaan hävittiin maalilla ja kahdella. Näin jäätiin rannalle yhtä niukasti.

Voitto vähämiehisestä Top Teamista

Ensimmäinen ottelu savonlinnalaista Top Teamia vastaan oli päivän helpoin. Ehkä liiankin helppo jatkoa ajatellen. Topilta puuttui pari pelaajaa, koska he olivat Savonlinnassa pelaamassa miesten 1. divaria.

BB-Fla ratkaisi ottelun käytännössä ensimmäisessä erässä menemällä 4-1 johtoon. Loppunumerot olivat 7-2. Lopussa otteissa oli hieman leikittelyn makua Savonlinnan poikien kustannuksella. Tämä ei ollut parasta mahdollista valmistautumista ratkaisupeliin.

Tasainen vääntö Sbandyn kanssa

Sbandy Future oli keskinäisessä levännyt tunnin kauemmin. Nyt olivat lahtelaiset alussakin tarkkana, eivätkä päästäneet BB:n poikia heti karkumatkalle kuten alkusarjassa. Kaksi erää mentiin varovaisesti maaleitta ja jäähyittä. Sysmäläisten hyökkäyspeli oli jotenkin arkaa, ratkaisuja ei haettu suoraviivaisesti ja tilanteita ei saatu kovin paljon.

Ei Sbandykään pelannut sen paremmin kuin muutama viikko aiemmin Sysmässä. BB:n peli sen sijaan oli luokkaa huonompaa.

Tärkeän avausmaalin teki kolmannen erän 3. minuutilla Sbandy. Puolivälissä erää Jesse Hildèn karisti kiikarit (0+0) kauden tehotilastosta parhaalla mahdollisella hetkellä. Ranne puhui pienen maskin takaa komeasti. Tilanne oli tasan, mutta tiedossa oli, että voitto veisi jo tässä pelissä SM:ään.

Mutta avoimempi peli aiheutti 2-1 johdon Sbandylle viisi minuuttia ennen loppua. Parisen minuuttia ennen summeria Iiro Papinniemi tasoitti ottelun läheltä. Sbandy pelasi viisaasti ja BB pääsi ottamaan maalivahdin pois hieman liian myöhään.

Yksi ratkaisun paikka saatiin, mutta veto jäi suutariksi. Sbandy teki tyhjiin sinänsä merkityksettömän voittomaalin 3-2 viime sekunnilla.

Toinen ottelupallo

Vaikka NST:tä vastaan olikin ”toinen ottelupallo”, voitolla BB olisi noussut tasapisteillä NST:n ohi ja SM:ään, oli parhaat voimat kulutettu lahtelaisia vastaan. Ehkä alitajunnassa myös oli, että vastus on pelillisesti vielä kovempi.

Päivän parhaisiin kuulunut Tatu Kiiski vei BB-Flanelsin johtoon 10. minuutilla. Mutta erän lopussa jäi kaksi kertaa vedon peitto huonoksi ja NST rankaisi heti siirtyen 2-1 johtoon. Jatkossa lappeenrantalainen kotijoukkue vei ottelua selvemmin tasaisuudellaan.

Vaikka loppunumerot olivat vain 5-3 NST:lle, oli ottelu pelillisesti selkeämmin Karjalan poikien heiniä. BB:n pelaajille virheitä tuli enemmän, eikä Joni Järviö maalissa ehtinyt kaikkia paikkaamaan vaikka hyvin pelasikin.

Näin kautta jatketaan jälleen aluejatkosarjan kautta. Tämä tie vei viime vuonna play offs -karsintaan saakka ja pian oli usko palannut, että samaan tai vielä parempaan ylletään ensi keväänä. BB-Fla ei saanut ratkaisuhetkillä kaivettua parasta osaamistaan esille. Peli meni hieman väkinäiseksi etenkin totuttujen ratkaisupelaajien osalta.

Valitettavat jalkakrampit kiusasivat Matti Virtasta kahden viimeisen pelin ajan. Tämä vei tehoja joukkueen kannalta liian paljon. Ratkaisurooleissa pisteiden muodossa olivatkin jo mainittujen Iiro Papinniemen ja Tatu Kiiskin lisäksi Joni Kuparinen sekä puolustajat Jukka Rosberg ja Aku Jutila.