BB-Flanels B-poikain sarjaan

*Bandy Boys -88:n ja Flanelsin yhteinen tiedote*

Salibandyn erikoisseurat Bandy Boys -88 Sysmästä ja Flanels Joutsasta perustavat yhteisen poikajuniorien joukkueen B-ikäluokkaan. Uuteen ”BB-Flanels”-nimiseen joukkueeseen yhdistyvät Bandy Boysin 92-ikäluokissa pelannut ja Flanelsin 93-ikäluokissa pelanneiden joukkueiden rungot.

BB-88:n ja Flanelsin ko. ikäluokat ovat menestyneet hyvin aluetasolla: molemmat joukkueet ovat olleet vuosittain aluesarjojen kärkisijoilla. BB-88:n saavutuksia ovat mm. pari aluemestaruutta. Flanelsin 93:t voittivat Kaakkois-Suomen aluemestaruuden keväällä 2006.

Valtakunnallinen menestys on kuitenkin jäänyt niukasti puuttumaan, sillä kevään karsintasarjat ovat ankaria pudotuspelejä. Yhteistyön myötä jopa SM-sarjapaikan tavoittelu on realistista ensi syksynä. Pelaajille yhteistyö mahdollistaa laadukkaan pelaajapolun ja kehittymismahdollisuuksia oman kotiseudun urheiluseuroissa.

Yhteisjoukkueen perustamista edesauttoi Salibandyliiton keväällä tekemä sääntömuutos, joka mahdollistaa kummankin seuran junioreiden pelaamisen oman seuran aikuisjoukkueissa, vaikka he edustavatkin junioreissa yhteisjoukkuetta.

Pelaajista n. 2/3 tulee BB:stä ja reilu kolmannes Flanelsista. BB-Flanelsin yhteisharjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti Sysmässä ja osa lajiharjoittelusta seurojen omien aikuisjoukkueiden tai muiden ryhmien mukana. Valmentajiin lukeutuu ainakin kokenut Ilkka Hörkkö Sysmästä.

*Bandy Boys -88:n ja Flanelsin yhteinen tiedote*