BB-Fla jäi karsintavaiheeseen

Bandy Boys -88:n ja Flanelsin yhteinen B-poikien joukkue BB-Flanels jäi ulkopuolelle SM-puolivälieristä. Viime lauantaina pelattiin Forssassa play off -karsintaturnaus. Systeemi oli raaka, häviöstä ulos. Useampaan kertaan karsinnoissa käynyt joukkue yritti nyt tosissaan aina SM-pudotuspeleihin. Tavoite tiedettiin kovaksi, sillä tässä vaiheessa on mukana enää kovia ja vielä kovempia joukkueita. Kokoonpano oli muuten kunnossa, vain samanaikaisen miesten kakkosen runkosarjan ratkaisupelin vuoksi maalivahti Joni Järviö jäi Sysmään pelaamaan. Ensimmäinen vastustaja, SB Pro Nurmijärveltä, oli BB:lle täysin tuntematon. Etelän taso kuitenkin on laaja. Alkua vei BB, jatkossa tuli SB Pro kovaa ja jatkoajalle jouduttiin. Sen toisella minuutilla nurmijärveläiset aloittivat BB-Flanelsin kesäloman vapariosumallaan. Loppunumerot olivat Prolle 4-3 (0-3, 2-0, 1-0, ja. 1-0).

Ottelun ensimmäinen erä oli BB-Flanelsilta hyvä. Vastustaja osoittautui heti erittäin kovaksi, sen rinki oli laaja ja omassa päässä piti olla tarkkana. Puolustus kuitenkin onnistui erän ajan hyvin ja lopusta piti huolen maalissa Nico Tarhanen. Viimeistelyynkin löytyi terävyyttä. Ajassa 3.29 Jesse Hildén vei kiertovedollaan BB-Flanelsin johtoon. Erän loppupuolella Jaakko Heinonen teki 2-0 ja ennen loppua vielä Matti Virtanen 3-0 sysmäläisille. Tuukka Harmaala oli syöttäjänä kahdessa ensimmäisessä, kolmannessa maalissa ei ollut syöttäjää.

Toisessa erässä Pro tuli entistä kovempaa. Tuomarit sallivat melko kovat otteet, aivan moiseen ei olla Kaakkois-Suomen sarjassa totuttu. Fyysisesti pystyttiin kyllä vastaamaan, mutta vastustajan otteet ja hieman horjahdellut tuomarilinja koettelivat henkisesti. Pro teki kaksi maalia toisessa erässä. Viimeiseen erään päästiin siis maalin johdossa, mutta Pro tasoitti ajassa 39.34, kun BB mietti hetken liian kauan merkkausta vaparitilanteessa.

BB-Fla oli kaventanut peluutustaan jo kolmannessa erässä, mutta kovassa vastustajan paineessa ei tilaa tullut tehomiehille. Ratkaisunpaikka syntyi loppupuolella, kun Matti Riutta ja Niko Rantanen saivat sekasortoa vastustajan maalille ja pallo kävi Rantasen toimesta ylärimassa. Reilu minuutti pelattiin jatkoaikaa, kun SB Pro sai vapaalyönnin melko kaukaa, kuitenkin hyvältä vetoetäisyydeltä. Vaparikuvio onnistui, kantti rightin puolelle, jättö ja kierto toiselta puolelta. BB:n muuri ei ehtinyt mukaan ja pallo viuhui vastustamattomasti verkkoon.

Näin oli ratkaisu tapahtunut samassa kohdassa kuin edellisellä kaudella, play off -karsinnan ensimmäisen pelin jatkoajalla. Toisessa karsintaparissa kotijoukkue FoSu löi Kuopion, mutta illalla SB Pro kukisti selvästi forssalaiset ja näin osoitti olevansa todella kova joukkue. Sunnuntain ratkaisevassa karsintapelissä SB Pro kuitenkin hävisi SM-sarjalaiselle Oilers NG:lle 1-3, eikä aluejatkosarjoista päässyt tänä vuonna joukkueita B-pojissa SM-puolivälieriin.

B-poikien kausi oli melko onnistunut, syksyllä SM-sarjapaikka oli todella lähellä pelattaessa karsinnassa Sbandya Futurea vastaan. Onni ei ollut puolella eikä sitä ollut Forssassakaan. Osa pelaajista on pelannut samassa joukkueessa F-pojista lähtien, joten olisi toivonut huipennusta SM-pudotuspeleissä. Ensi kausi ja mahdollinen A-poikien joukkue on vielä auki. Karsinnassa kukaan ei noussut ratkaisurooliin, kun sitä eniten olisi tarvittu. Maalissa Tarhanen voi olla esitykseensä tyytyväinen, maalit eivät menneet sen piikkiin. Alakerrassa parhaiten selvisivät Jukka Rosberg sekä pari syöttöä antanut Tuukka Harmaala. Hyökkääjistä kukaan ei noussut selvästi esiin, vaan Pro onnistui tylsyttämään BB:n hyökkäyspään tehot.