BB-88 murjoi Flanelsin

Suomen Cupin kenraaliharjoituksena toiminut Flanelsin (3. div) ja Bandy Boys -88:n (2. div) välisen ottelun lopputulos ei paljon isäntäjoukkuetta mairittele. BB latoi tauluun tylyt lukemat 1-15 (0-9, 0-3, 1-3), kun vielä viikkoa aiemmin joukkueet pelasivat 11-8.

Ottelun ratkaisuksi muodostui Flanelsin lepsu pelaaminen puolustuspäässä. Sekä Flanels-puolustajille että -hyökkääjille sattui maaliin johtaneissa tilanteissa alituiseen kaksinkamppailutappiota tai merkkausvirheitä, joista BB ei antanut mitään armoa.

Avauserän hyökkäyspeli ei sekään ollut lainkaan raiteillaan. Nopeista vastahyökkäyksistä pallot karkasivat laukausten sijaan liki suoriksi syötöiksi vastustajan lapoihin.

Toisen erän karmean alun (kaverin 2 alivoimamaalia) jälkeen peli parani onneksi ja kahta viimeistä erää voisi arvioida jopa kohtuullisiksi. Hyökkäyspeli jäi kuitenkin kaipaamaan suoraviivaisuutta ja terävyyttä erityisesti juuri maalisektorilla.

Lähes virheittä ottelusta selvisi Jussi Seppälän johtama hyökkäyskolmikko laidoillaan Niko Heinonen ja loukkaantumisen jäljiltä paluun tehnyt Olli Kärnä. Asennepuolella taasen ykkösvitjan laidassa viilettäneen Ville Kämpin pelihuumori oli tiukasta tilanteesta huolimatta enemmän kuin kohdallaan läpi ottelun.

Toivoa sopii, että vanha sanonta ”huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa”, pitäisi tällä kertaa paikkansa, sillä viikon kuluttua pelataan salibandyn Suomen Cupia. Toisaalta cupiin on ilmoittauduttu juuri kovien, joukkuetta kehittävien pelien toivossa, ei niinkään menestyksen vuoksi.

Ottelutilastot

Flanels – Bandy Boys -88 1-15 (0-8, 0-3, 1-3)
Peliaika 3 x 20 min tehokas

Kokoonpano:
Heiska K. 0+0
Jokinen J. 0+0
Kämppi V. 0+0
Suuronen I. 0+0
Weijo O. 0+0, 2 min
Huikko P. 0+0
Kärnä O. 1+0
Seppälä J. 0+0, 2 min
Heinonen N. 0+1
Suuronen H. 0+0
Hurri P. 0+0
Gyldén R. 0+0
Saari A. 0+0
Vainiomäki A. 0+0
Slant J. 0+0

Ei kokoonpanossa
Kärnä T. – terve, työeste
Tonteri – terve, henkilökohtainen syy
Kosonen – terve, sodassa

Kentälliset
Hyökkäys:
Kämppi – Jokinen – Heiska
Suuronen I. – Weijo (a) – Huikko
Kärnä – Seppälä – Heinonen
Suuronen H. kiersi laiturina
Puolustus:
Saari – Vainiomäki (c)
Hurri (a) – Gyldén
Slant (5. puolustaja)

Jatko

Ensi viikonvaihteessa on edessä 2-päiväinen Suomen Cupin avauskierroksen turnaus Joutsassa. Lauantaina Flanels kohtaa kovasti vahvistuneet Muuramen Yrityksen, joka on viime kaudelta tuttu, täksi kaudeksi 2. divisioonaan noussut joukkue. Sunnuntaina vastassa ovat vitosen SBS Horna sekä Happee 2, joka sekin nousi 2. divisioonaan.