B-RAPORTTI: * 23.11.2014 Joensuu & 7.12.2014 Kouvola – Neljästä pelistä neljä pistettä ja joulutauolle neljäntenä

Kyseessä: JATKOSARJA (PB-AJS KS/SK)

B-poikien ensimmäinen jatkosarjaturnaus pelattiin 9.11. Kuopiossa ja tästä löytyy sanahelinää Fla-netissä 19.11. julkaistussa B-katsauksessa. Tuolta Savon matkalta ei pisteitä irronnut, mutta nyttemmin on pistetilikin onnellisesti avattu. Toinen jatkosarjan turnaus oli 23.11. Joensuussa ja kolmas 7.12. Kouvolan Kuusankoskella, ja näistä molemmista Flanels sai haalittua tuohikonttiinsa pari pistettä. Nyt siis takana on kuusi ottelua, joista kahden voiton myötä on puristeltu kasaan neljä sarjapistettä. Lohkossa on kuusi joukkuetta ja Flanels on tällä hetkellä neljäntenä. Jokaisella on jäljellä vielä yhdeksän ottelua, eli pistepottia on mahdollisuus kasvattaa vielä merkittävästikin ja asemaa taulukossa parantaa.

Yhteisenä nimittäjänä on kaikissa peleissämme ollut se, että jokaisella vastustajalla on ollut pelaajia rosterissaan vähintään 14-15, parhaimmillaan jopa 18, ja Flanelsilla vain 8-9, joista yksi valjastettuna maalinsuulle. Neljässä jatkosarjan pelissä on vaihtomiehiä ollut ainoastaan kaksi ja kahdessa kolme. Tästä huolimatta Flanels on taistellut joka matsin jättisydämellä, eikä yhtään vastuskaveria ole päästetty helpolla. Yleensä ratkaisu on nähty vasta kolmannessa erässä, kun Flanelsilla on lähinnä materiaalin vähyyden ja runsaan peliajan johdosta alkanut pohkeissa jo liian tuhdisti painaa.

JOENSUU 23.11.
Pohjois-Karjalaan matkattiin hyvissä ajoin jo turnausta edeltävänä päivänä. Näin pystyttiin riittävän pitkällä aikajänteellä sopeutumaan Joensuussa vallitsevaan ilmanalaan ja toisaalta järjestelyllä haluttiin turvata pelaajillemme riittävän pitkät ja makoisat hotellitasoiset yöunet. Resepti toimikin varsin mukavasti, sillä myös itse turnauspäivänä pojillamme oli havaittavissa jopa poikkeuksellisen energistä liikettä. Ensin kohdattiin lohkon kovimmaksi ainakin etukäteisarvioissa rankattu Imatran Voima, joka oli pitkään helisemässä Flanelsin kanssa. Eka erä meni suoranaisessa hurmiossa ja se Flanelsin nimiin 1-4. Toinen vartti oli maalien valossa jo tasaisempaa, mutta senkin jälkeen vielä johdettiin parilla maalilla (5-7). Kolmella täydellä kentällisellä pelannut Voima käänsi ottelun loppua kohden kierrosnappulansa kaakkoon ja kolme minuuttia ennen loppua onnistui tasoittamaan (8-8) tehden kohta tämän perään voittomaalinsa. Harmitti vietävästi, sillä hieman paremmalla tuurilla olisi tämän tiukan kamppailun voiton korjannut Flanels. Onnille ja Larille kumpaisellekin kirjattiin ns. hattutemppu eli kolme kassia mieheen.

Toisessa pelissä tavattiin SB Welhot Flames Kuopiosta. Niukasta Voima-tappiosta sisuuntunut Flanels hyppäsi laatikkoon vain ja ainoastaan lopun voittotuulettelut mielessään. Eka erässä Welhot vielä räpisteli mukana, mutta sitten salsaa mentiinkin jo Flanelsin tahdittamana ja tällä kertaa aina päätösvihellykseen saakka. Loppulukemat 8-3 Flanelsille ja ensimmäiset jatkosarjapisteet taskuun.

Ottelutulokset / Joensuu:
* Imatran Voima – Flanels 9-8 (1-4, 4-3, 4-1). Jäähyt: Flanels 0 min, Voima 2 min.
* Flanels – SB Welhot Flames 8-3 (3-2, 2-0, 3-1). Jäähyt: Flanels 2 min (Kärnä), SBWF 4 min.

Päivän tehot: Onni 5+5, Lari 3+2, Tuukka 3+1, Jiro 2+1, Herman 1+1, Jussi 1+1, Juuso 1+0, Juho 0+0, Aleksi (mv) 0+0. – Mukana, mutta ei pelannut: Valtteri. – Poissa: Oskari.

KOUVOLA 7.12.
Kohti Kuusankoskea lähdettiin parilla isikuskilla ja kahdeksalla pelimiehellä. Yhdeksän piti olla, mutta yksi tipahti jo lähtöruudussa joukosta pois, sillä Lari jäi kuumeen takia Joutsaan makoilemaan. Tämä ei onneksi liiaksi lannistanut poikiamme, jotka astelivat reippain mielin susijahtiin: päivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin nimittäin turnausisäntä Kouvolan Sudet. Ottelusta kehkeytyi tasainen vääntö: ensimmäinen erä tasoihin, toinen niukasti Kouvolalle ja kolmas taas meille. Kolme minuuttia ennen loppua peli oli tasan 5-5 ja tällä kertaa ratkaisevan iskun teki Flanels, kun Tuukka tuikkasi Onnin tarjoileman reikäpallon vastustajan pömpeliin bauttia 50 sekuntia ennen päätösvihellystä. Se olikin matsin viimeiseksi jäänyt osuma ja näin molemmat kermatoffeiset namupisteet Flanelsille. Eniten tehoja keräsi tällä kertaa Tuukka-poika.

Toinen taisto käytiin jälleen tappioitta jatkosarjassa edennyttä Imatran Voimaa vastaan. Flanels äityi taasen hurjaan esitykseen, eikä Voimaa päästetty missään vaiheessa helpolla. Kahden erän punnerruksen jälkeen tilanne oli hengitysteitä salpaavasti tasan 8-8, mutta kolmannessa erässä Imatra pääsi kuin pääsikin hivuttautumaan niskan päälle ja taivutti lopulta Flanelsin kanveesiin. Mutta melkoinen trilleri taas kerran: 2,5 minuuttia ennen loppua Juhon kova kaukokuti upposi Voiman verkkoon ja siinä vaiheessa taululle 10-11. Viimeisellä minuutilla imatralaiset onnistuivat toimittamaan pallon vielä kahdesti hyvin koko turnauksen ajan esiintyneen Luri-moken taakse ja loppulukemat tämän myötä 10-13 Voimalle. Onni tehtaili hatun, mutta ehkä jopa hieman yllättäen rouhija-Jippo pisti vielä paremmaksi: hän mätti peräti neljä osumaa! Kaiken kaikkiaan tosi siistiä, että koko joukkue oli jälleen kerran liikkeellä hienolla taisteluasenteella.

Ottelutulokset / Kouvola:
* Flanels – Kouvolan Sudet 6-5 (1-1, 1-2, 4-2). Jäähyt: Flanels 2 min (Järvinen), Sudet 6 min.
* Flanels – Imatran Voima 10-13 (2-4, 6-4, 2-5). Jäähyt: Flanels 8 min (Kärnä 4 ja Heino 4), Voima 8 min.

Päivän tehot: Onni 5+2, Jiro 5+2, Tuukka 4+3, Jussi 0+4, Juho 1+1, Juuso 0+1, Herman 0+0, Aleksi (mv) 0+0. – Poissa: Lari, Valtteri, Oskari.

Pistekonttiimme on saatu siis täytettä ja sitä tulee varmasti vielä tammi-helmikuussa lisää. Jos saamme tuleviin otteluihin koko kattauksemme tai ainakin melkein, siis tyyliin 10-11 pelaajaa, niin olemme tosi vahvoilla ja pystymme aivan varmasti haastamaan jokikisen Voimaa myöten. Kahdella tai yhdellä, tai pahimmoillaan nollalla vaihtopelaajalla pojojenkeruuhomma käy tietysti jo astetta / monta astetta vaikeammaksi, koska eivät vastustajatkaan mitään eilisen teeriäidin säbäpoikia ole ja jalka se on rajallinen meilläkin. Tahtoa kyllä riittää, tsempistä puhumattakaan.

JATKOSARJA / FLANELSIN TEHOTILASTO
Turnauksen 3/7 jälkeen:
pelatut ottelut M+S = yht.

1. Onni Långström 6 14+8 = 22
2. Tuukka Jussila 6 11+4 = 15
3. Jiro Heino 6 8+6 = 14
4. Lari Nikkanen 4 4+5 = 9
5. Jussi Kemppi 6 1+5 = 6
6. Herman Enke 6 2+2 = 4
7. Juho Kärnä 6 1+2 = 3
8. Juuso Järvinen 6 2+0 = 2
9. Aleksi Luri (mv) 6 0+0 = 0
9. Valtteri Peltonen 0 0+0 = 0
9. Oskari Oittinen 0 0+0 = 0

SEURAAVA TURNAUS (nro 4/7)
La 10.1.2015 JOUTSA, liikuntahalli
Flanelsin ottelut:
* klo 12.00 SB Welhot Flames – Flanels
* klo 16.00 JosbaLeBa C1 – Flanels
TERVETULOA seurailee ja vehnäskahvittelee.