B-RAPORTTI * 10.1.2015 Joutsa: – Molemmista peleistä voitto kotiin

Flanelsin Lari Nikkanen (valk. etualalla) kääntää hyökkäystä JosbaLeban päätyyn. Långström tukee keskellä.
Flanelsin Lari Nikkanen (valk. etualalla) kääntää hyökkäystä JosbaLeban päätyyn. Onni Långström tukee keskellä.

Kyseessä: JATKOSARJA (PB-AJS KS/SK)

B-poikien järjestyksessään neljäs jatkosarjaturnaus ja samalla alkaneen vuoden ensimmäiset sarjatason matsit pelattiin 10.1. Joutsassa. Flanels, jolla oli tällä kertaa marssittaa kentälle mukavasti jopa yhdeksän pelimiestä, sai vastaansa joukkueet Kuopiosta ja Joensuusta. Flanels esitti kotiyleisölle pääosin mallikelpoisia otteita ja kahmi kahdella ansaitulla voitolla pussiinsa neljä sarjapistettä. Tämän myötä joukkueellamme on kahdeksasta AJS-ottelustaan neljä voittoa ja yhteensä kahdeksan sarjapistettä, mikä riittää tällä hetkellä neljänteen sijaan. Nyt kun voittojakin on alkanut laariin kivasti rapista, niin tavoite on hivuttautua taulukossa vielä nykyistä ylemmäksi.

Päivä aloitettiin kohtaamalla SB Welhot Flames, joka jäi heti ottelun ensimmäisessä erässä vahvasti aloittaneen Flanelsin jalkoihin. Kun pelattuna oli n. 10 minuuttia, niin Onni Långström oli iskenyt jo kolme osumaa, ja kun seuraavan kolmen minuutin aikana vielä Herman Enke ja Jussi Kemppi pistivät kumpainenkin reikäpallon kaverin verkkoon, niin tilanne oli jo 0-5 Flanelsille. SBWF teki erän viimeisellä sekunnilla kavennuksen ja näin toiseen erään lähdettiin tilanteessa 1-5. Toka erässä nähtiin kaksi maalia, jotka molemmat Flanelsille, tekijöinä Lari Nikkanen ja Onni Långström. Kolmannessa erässä ei muutosta ottelun yleisluonteeseen juurikaan tullut: Flanels naputti kolme kassia ja vastustaja onnistui kerran. Vika erän maaleista Onnin nimiin kirjattiin kaksi, joten hänelle tästä taistosta hyvinkin harvinaislaatuinen temppu eli tuplahattu! Yhden maalasi Jiro ”Jippo” Heino, joka oli koko päivän ajan oivallisessa vireessä ja aiheutti runsaasti päänvaivaa vastustajille.

Turnauksen jälkimmäisessä matsissa vastassa oli JosbaLeBa C1, jossa enemmistö on piirun verran nuorempaa ikäluokkaa kuin muiden joukkueiden miehistö pääsääntöisesti on. Minkä Joensuun pojat fyysisessä voimassa häviävät, niin kyllä he muilla osa-alueilla, kuten kuntopohjassa, taidossa ja nopeudessa, pystyvät muut vahvasti haastamaan. Selvästi kookkaampi Flanels oli koko pelin ajan hallitseva osapuoli, mutta aika vaikeaksi välillä kieltämättä meni. Tässäkin pelissä Flanels aloitti erittäin terävästi tehden ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana neljä osumaa, maestroina Jippo kahdesti, Herman kerran ja Tuukka Jussila kerran. Ja jälleen vastustaja sai ensimmäisen erän päätteeksi ujutettua pallon molari Aleksi Lurin selän taakse. Toisen erän ainokaisen teki Onni ja hän vastasi myös Flanelsin päivän viimeisestä maalista kolmannessa erässä. Viimeisen vartin aikana joensuulaisilla oli hyvät hetkensä ja niiden tulemana syntyi kaksi pesää, joiden myötä loppulukemat heidän osaltaan hivenen kaunistuivat.

Ottelutulokset / Joutsa:
* SB Welhot Flames (Kuopio) – Flanels 2-10 (1-5, 1-2, 1-3).
* JosbaLeBa C1 (Joensuu) – Flanels 3-6 (1-4, 0-1, 2-1).

Päivän tehot: Onni Långström 8+2, Jiro Heino 3+2, Lari Nikkanen 1+4, Herman Enke 2+2, Tuukka Jussila 1+3, Jussi Kemppi 1+1, Juho Kärnä 0+1, Juuso Järvinen 0+0, Aleksi Luri (mv) 0+0.
– Poissa: Oskari Oittinen (C2-poikien turnauksessa).

JATKOSARJA / FLANELSIN TEHOTILASTO
Turnauksen 4/7 jälkeen:
ottelut M+S = yht.

1. Onni Långström 8 22+10 = 32
2. Tuukka Jussila 8 12+7 = 19
3. Jiro Heino 8 11+8 = 19
4. Lari Nikkanen 6 5+9 = 14
5. Herman Enke 8 4+4 = 8
6. Jussi Kemppi 8 2+6 = 8
7. Juho Kärnä 8 1+3 = 4
8. Juuso Järvinen 8 2+0 = 2
9. Aleksi Luri (mv) 8 0+0 = 0
9. Oskari Oittinen 0 0+0 = 0

SEURAAVA TURNAUS (nro 5/7)
Su 25.1.2015 IMATRA, urheilutalo
Flanelsin ottelut:
* klo 11.00 Varkauden Tarmo – Flanels
* klo 14.00 Flanels – JosbaLeBa C1
* klo 18.00 Imatran Voima – Flanels