B-pojille kotihallista yksi voitto ja kaksi tappiota

Flanelsin B-poikien osalta alkusarjan viimeiset ottelut pelattiin 9.11. Joutsassa. Ohjelmassa oli kolme matsia, joista saatiin puristeltua irti ainoastaan kaksi sarjapistettä – neljää lähdettiin hakemaan. Ajatuksena oli, että Flanels raivaisi tiensä ylempään jatkosarjaan, mutta tähän ei aivan ylletty. Ratkaisukamppailussa hävittiin täpärästi kovan taistelun jälkeen Mikkelin Hatsinalle, joka vei lauantain kahdella voitollaan lohkon kolmossijan Flanelsin jäädessä lopulta neljänneksi. Lohkon kolme parasta jatkaa pelejään ylemmässä jatkosarjassa ja muut aluejatkosarjassa.

KAAKKOIS-SUOMI, lohko 41, B-poikien alkusarja
* 3. turnaus (jaettuna), 9.11.2013 Joutsassa

FLANELSIN OTTELUT:

* FLANELS – SB Heinola 7-2 (0-0, 5-0, 2-2)
Flanelsilla ja SBH:lla on yleensä ollut tiukkoja vääntöjä ja SBH on poistunut kehästä useammin voittajana. Nyt se sai kuitenkin vastaansa poikkeuksellisen taistelutahtoisesti ja terävästi pelanneen Flanelsin. Ottelu ratkesi toisessa erässä, johon Flanels paukutti peräti viisi osumaa. Ensimmäinen erä oli maaliton ja kolmannessa kumpikin sai aikaiseksi kaksi kassia. Flanelsin maalijyvä löytyi tosiaan toisessa erässä: kolmen minuutin aikana SBH:n verkko heilui neljästi ja sitten alkoikin jäähykimara. Ottelun toinen puolisko oli selvästi ensimmäistä rikkonaisempi ja siitä kertoo jo toisen puoliskon jäähytilastokin: Heinolalle yksi vitonen + viisi kakkosta ja Flanelsille kuusi kakkosta. Flanelsin tehomiehenä hääri jälleen Onni Långström, joka takoi tehot 3+2. Tuukka Jussila juoni kaksi kertaa pallon kaverin verkkoon. Täytyy sanoa, että koko joukkueeltamme oivallinen ja mainio esitys päivän alkajaisiksi.
– Flanelsin maalit: Långström 3, Jussila Tu 2, Kemppi 1, Heino 1.
– Syöttöpisteet: Långström 2, Enke 2, Kemppi 1, Jussila To 1.

* Hatsina (Mikkeli) – FLANELS 5-4 (2-1, 2-3, 1-0)
Tässä pelissä käytännössä ratkaistiin lohkon sijat 3 ja 4. Ylemmän jatkosarjan rajaviiva kulki siis näiden sijojen välissä. Flanels sai otteluun hyvä alun tekemällä eka minuutilla maalin. Erän kaksi muuta osumaa kirjattiin sitten Hatsinalle. Toinen erä jatkui viihdyttävänä, tasaisena ja vauhdikkaana. Flanels tuli ensin tasoihin ja meni sen jälkeen ilahduttavasti kahden maalin johtoon. Toisen erän neljän viimeisen minuutin aikana Mikkelin pojat väänsivät lukemat tasoihin, joten viimeiseen erään lähdettiin erinomaisen kutkuttavassa 4-4 -tilanteessa. Kolmatta varttia pelattiin reilut 10 minuuttia ilman osumia ja sitten onnetar päätti hymyillä leveästi Hatsinalle, jonka pelaaja onnistui huitaisemaan ilmasta reikäpallon Flanelsin veräjää erittäin kelvollisesti koko päivän vartioineen Aleksi ”Aksu” Lurin selän taakse. Vielä lopussa Flanels sai rakenneltua kovasti painetta Hatsinan päätyyn, mutta kun ei niin ei. Mutta tolppaa sentään kilkuteltiin; elikkä tällä kertaa ei ollut onnea riittävästi matkassa. Joka tapauksessa mallikas esitys ja kiitettävä taistelu Flanelsin pojilta. Se tässä kannattaa vielä mainita, että Hatsinan rosterissa oli 18 pelaajaa, kun Flanelsilta puolestaan löytyi vain 11 pelimiestä. Hatsinalla oli laittaa kehään enemmän tuoreita jalkoja ja se saattoi lopulta ratkaista jännittävän leikin mikkeliläisten eduksi.
– Flanelsin maalit: Långström 1, Jussila Tu 1, Nikkanen 1, Peltonen 1.
– Syöttöpisteet: Peltonen 1.

* PHSB (Lahti) – FLANELS 11-0 (4-0, 2-0, 5-0)
Flanelsin eväskori oli tyhjennetty melko tarkkaan edellisessä Hatsina-pelissä ja lahtelaisille tuli sen myötä poikkeuksellisen helppo iltapäiväpuhde turnauspäivän päättäneessä ottelussaan isäntiä vastaan. Flanelsin olisi pitänyt ottaa lohkon ykkösjoukkueesta rökälevoitto, mikäli olisi mielinyt edes teoriassa päästä lohkossa kolmen parhaan sakkiin. Käytännössä mahdoton tehtävä ja se näkyi joka kohdassa. Mieli oli jo lähdössä maassa, vire pitkälti kateissa ja tapiksi pohkeet jumissa. Taitava PHSB sen sijaan pyöritti iloisesti rulettiaan, eikä paremmasta ollut missään vaiheessa epäselvää. Flanelsin osalta ottelupöytäkirjan ainokaiseksi merkinnäksi joukkueen nimilistan lisäksi jäi yksi 2 minuutin jäähyrangaistus.

Näin on alkusarjataistot käyty ja jokaiselle kahdeksalle joukkueelle kertyi seitsemän ottelua. Ylempään jatkosarjaan menivät PHSB (13 pistettä), NST Lappeenranta (12) ja Hatsina (10). Aluejatkosarjaa lähtevät pelaamaan puolestaan Flanels (8), SC Jenga Iitti (5), SB Heinola (4), SBS Hamina (4) ja Pyhtään Yritys (0). Flanelsille alkusarjasta neljä voittoa ja kolme tappiota. Maalisuhde jäi pari pinnaa miinukselle (35-37).

Mutta turha jäädä voivottelemaan, tiukkoja ja varmasti hyviä matseja on aluejatkosarjassakin luvassa. Eli haastetta kyllä riittää. Flanels tavoittelee aluejatkosarjan lohkossaan vähintään kakkossijaa, sillä kaksi parasta pääsee keväällä vielä ylialueelliseen haastefinaaliin, johon kaksi muuta joukkuetta tulee Savo-Karjalan aluejatkosarjan lohkon kärkipaikoilta. Aluejatkosarjan otteluohjelma julkaistaneen kohta, ja voi hyvinkin olla, että ensimmäinen turnaus olisi jo marras-joulukuun vaihteessa. Mutta saa nähdä…

FLANELSIN TEHOT / Joutsa 9.11.
Onni Långström 4+2=6, Tuukka Jussila 3+0=3, Jussi Kemppi 1+1=2, Valtteri Peltonen 1+1=2, Herman Enke 0+2=2, Jiro Heino 1+0=1, Lari Nikkanen 1+0=1, Topi Jussila 0+1=1, Juho Kärnä 0+0=0, Aleksi Luri (mv) 0+0=0.

FLANELSIN TEHOTILASTO (alkusarja, 7 ottelun jälkeen, lopputilanne):
1. Onni Långström (H) 13+5 = 18
2. Tuukka Jussila (H) 6+3 = 9
3. Lari Nikkanen (H) 5+4 = 9
4. Jussi Kemppi (H) 4+4 = 8
5. Herman Enke (P/H) 2+5 = 7
6. Topi Jussila (H) 2+1 = 3
6. Jiro Heino (H/P) 2+1 = 3
8. Juuso Järvinen (P) 0+3 = 3
9. Valtteri Peltonen (P) 1+1=2
10. Aleksi Luri (mv) 0+1 =1
11. Juho Kärnä (P) 0+0 = 0 (ollut mukana vain Joutsan turnauksessa).

Pääasiallinen pelipaikka: H=hyökkääjä, P=puolustaja.

* * * * *