B-pojille kaksi voittoa ja täydet pinnat Haminan AJS-turnauksesta

Flanelsin B-poikien joukkue nousi lohkonsa kakkoseksi voitettuaan molemmat aluejatkosarjan pelinsä sunnuntaina Haminassa. Ensin kaadettiin SC Jenga ja sitten SBS Hamina.

KAAKKOIS-SUOMI, B-pojat, aluejatkosarja
* 2. turnaus, 15.12.2013 Hamina (liikuntahalli)

FLANELSIN OTTELUT:

* Flanels – SC Jenga (Iitti) 12-6 (6-1, 1-3, 5-2)
Lohkoa ensimmäisen turnauksen jälkeen johtanut SC Jenga antoi Flanelsille eka erässä melkoisesti siimaa: kun peliä oli käyty reilut 13 minuuttia, niin tulostaulu kertoi Flanelsin johtavan jo 6-0! Sitten SCJ löysi kelan lukitussäätimen ja sai sen myötä sekin juonesta kiinni. Ensimmäisen erän loppuun kavennus ja sen jatkeeksi toiseen erään kolme osumaa peräjälkeen lisää ja yhtäkkiä tilanne olikin tasoittunut kummasti (6-4). Sitten vislattiin Flanelsille rankkari, jonka kippari Onni Långström pisti varmasti sisään. Viimeiseen erään lähdettiin Flanelsin johtaessa 7-4. Oranssipaidat iskivät kolmannen alkuun kaksi maalia ja SCJ vastasi yhdellä. Tämän jälkeen Flanelsin pelaaja passitettiin jäähypenkille, jonka aikana nähtiin melkoinen kummajainen: Flanels mätti ko. rangaistuksen aikana alivoimalla peräti kolme maalia: ensin Iitin poikia narutti Lari Nikkanen, kohta perään Jussi Kemppi ja tapiksi vielä Jiro Heino. Viimeistään näiden myötä oli matsi taputeltu. Jengalaiset tekivät lopussa ylivoimalla vielä yhden lohtumaalin. Flanelsin veräjää vartioi ensimmäistä kertaa sarjapelissä Mikko Virtanen, joka on saatu Sysmän BB-88:lta rinnakkaisedustuksella Flanelsin toiseksi maalivahdiksi Aleksi Lurin rinnalle. Mikon kaste hoitui mukavasti. Ottelussa hattutempun tekivät Nikkanen ja Kemppi. Tehokkain pisteissä oli Långström.
– Flanelsin maalit: Nikkanen 3, Kemppi 3, Långström 2, Enke 2, Heino 1, Peltonen 1.
– Syöttöpisteet: Långström 4, Järvinen 2, Nikkanen 1, Enke 1, Heino 1, Jussila To 1.
– Jäähyt: Kemppi 4 min, Kärnä 2 min, Heino 2 min. SCJ 1×2 min.

* SBS Hamina – Flanels 8-9 (5-3, 2-4, 1-2)
Turnauksen isäntänä toiminut SBS Hamina tiedetään kovasti vauhtia pitävänä joukkueena, josta löytyy muutama todella nopsajalkainen säbäkenttäkiitäjä. Haminalaiset aloittivatkin huimalla tempolla ja Flanelsille tuotti jonkinasteisia vaikeuksia päästä tuohon rytmiin kiinni. Maaleja syntyi paljon, liki vuorotahtiin, ja ensimmäisen erän jälkeen SBSH johti 5-3. Flanelsin maalin suulla tässä toisessa pelissä aloitti Luri, mutta eka erän lopussa veräjän suulle vaihdettiin Virtanen. Kun toista erää oli väännetty viitisen minuuttia, niin Hamina vaikutti olevan jo aika karussa: se johti neljällä maalilla (7-3). Sitten käynnistyi Flanelsin hurja takaa-ajo ja aivan toisen erän viime sekunneilla Jippo Heino onnistui ujuttamaan pallon verkkoon ja taululla loistivat nyt kutkuttavat tasalukemat 7-7. Viimeiseen varttiin oli siis pedattu trillerin aineksia ja näistä päästiin myös nauttimaan. Hamina maalasi heti ensimmäisen erän alkajaisiksi. Flanelsin tasoitusta saatiin odottaa viisi minuuttia ja onneksi se näki päivänvalon. Ottelun viimeinen osuma koettiin kokonaisajassa 40.42 eli reilut neljä minuuttia ennen loppuvihellystä, kun puolustaja Juuso Järvinen teki toivotut temput laukomalla reikäpallon kaverin molarin taakse. Isännät painoivat ottelun lopun tunteella ja vauhdilla, mutta Flanels kesti hienosti rynnistyksen ja kirjasi näin nimiinsä tärkeän voiton ja päivän toiset pari pistettä. Hattutempusta tässä kamppailussa vastasi Långström ja eniten tehoja keräsi Nikkanen. Koko joukkue ansaitsee tunnustuksen huikeasta taistelusta ja huimasta noususta.
– Flanelsin maalit: Långström 3, Nikkanen 2, Järvinen 2, Jussila To 1, Heino 1.
– Syöttöpisteet: Nikkanen 2, Enke 2, Heino 1, Kemppi 1.
– Jäähyt: Nikkanen 4 min, Jussila To 2 min, Kärnä 2 min. SBSH 6×2 min + 1×10 min.

Kahden turnauksen jälkeen lohkon johdossa on SB Heinola (8 pistettä), toisena Flanels (6), kolmantena SC Jenga (4), neljäntenä SBS Hamina (2) ja viidentenä PyY (0). Jäljellä on vielä neljä turnausta ja jokaisella vielä 8 ottelua. Kaksi parasta pääsee huhtikuun 2014 alussa pelattavaan haastefinaaliin. Nyt Flanels löytyy siis viivan paremmalta puolelta ja siellä olisi vakaa tarkoitus myös pysyä.

Flanelsin tehot / Hamina 15.12.2013:
Onni Långström 5+4, Lari Nikkanen 5+3, Herman Enke 2+3, Jussi Kemppi 3+1, Jiro Heino 2+2, Juuso Järvinen 2+2, Topi Jussila 1+1, Valtteri Peltonen 1+0, Tuukka Jussila 0+0, Juho Kärnä 0+0, Mikko Virtanen (mv) 0+0, Aleksi Luri (mv) 0+0.

FLANELSIN TEHOTILASTO (aluejatkosarja, 4 ottelun jälkeen):
1. Onni Långström (H) 10+5 = 15
2. Lari Nikkanen (H) 9+5 = 14
3. Topi Jussila (H) 4+4 = 8
3. Jiro Heino (H) 4+4 = 8
5. Jussi Kemppi (H) 5+2 = 7
6. Herman Enke (P) 3+4 = 7
7. Juuso Järvinen (P) 2+2 = 4
8. Tuukka Jussila (H) 1+2 = 3
9. Juho Kärnä (P) 0+3 = 3
10. Valtteri Peltonen (P) 1+0 = 0
11. Aleksi Luri (mv) 0+0 = 0
12. Mikko Virtanen (mv) 0+0 = 0.

Pääasiallinen pelipaikka: H=hyökkääjä, P=puolustaja, mv=maalivahti.

SEURAAVA TURNAUS:
18.1.2014 Joutsa (liikuntahalli)
– Flanelsin ottelut:
* klo 11.00 SC Jenga – Flanels
* klo 14.00 Pyhtään Yritys – Flanels.

* * * * *