B-pojille kaksi pistettä Pyhtäältä – ovi Haastefinaaliin avoinna

Flanelsin B-pojat jatkaa mukavasti lohkokakkosena ennen viimeistä aluejatkosarjan turnausta, joka pelataan maaliskuun puolessa välissä Kotkan kupeessa Pyhtäällä. Samaisella paikkakunnalla pelattiin 16.2. viimeistä edellinen AJS-turnaus, josta Flanels sai haaviinsa kaksi tärkeää pistettä. Nämä tulivat voitolla SBS Haminasta. Päivän ensimmäisessä ottelussaan tosi surkean alun koitokseen saanut Flanels hävisi lohkon kakkossijaa Flanelsin ohella kiivaasti kärkkyvälle SC Jengalle ja sillä hetkellä iittiläiset pääsivät jo yhden pisteen päähän. Mutta koska SCJ hävisi yllättäen toisen pelinsä lohkojumbo Pyhtään Yritykselle ja Flanels puolestaan otti siis voiton Haminasta, niin kolmen paunan ero joukkueiden välillä edelleen säilyi. Vimosessa turnauksessa on kaikille tarjolla enintään neljä pistettä, eli Flanels on hyvin lähellä pääsyä kevään Haastefinaaleihin, jonne siis matkaa lohkon kaksi parasta. SB Heinola on sinne jo paikkansa varmistanut.

KAAKKOIS-SUOMI, B-pojat, aluejatkosarja
* 5. turnaus, 16.2.2014 Pyhtää (Huutjärven koulu)

FLANELSIN OTTELUT:

* Flanels – SC Jenga 5-8 (3-5, 0-2, 2-1)
Flanels ja SC Jenga olivat tätä ennen kohdanneet aluejatkosarjan tiimellyksessä kahdesti ja molemmilla kerroilla Flanels oli vetänyt pitemmän korren. Tässä kolmannessa ottelussa oli jopa erityistä panosta, koska käytännössä vain voitolla SCJ säilytti mahdollisuutensa lohkon kakkossijalle. Kamppailu alkoi Flanelsin osalta suorastaan surkeasti: ennen ensimmäisen erän puoliväliä Flanelsin veräjänvahtina toiminut Aleksi Luri oli joutunut kaivamaan pallon verkosta jo peräti neljä kertaa. Liekö syynä ollut Huutjärven koulun tavanomaista selvästi pienempi peliareena, kovahko alusta, ja näiden tekijöiden summana normaalia kovempi sähinä kentällä, vai mikä lie, mutta kieltämättä liian isolla prosentilla pallot molarimme selän taakse alkuhetkien aikana viuhuivat. Erän 8. minuutilla Flanels onnistui väsäämään esikoisensa ja sitten vielä pari lisääkin. Kun SCJ teki sekin vielä yhden, niin maalirikkaan eka erän jälkeen taululla paistoivat numerot 3-5 iittiläisten hyväksi.

Toisessa erässä molempien joukkueiden maalivahditkin pääsivät paremmin juonesta kiinni ja tämän myötä maali-ilottelukin hiipui. SCJ tosin onnistui lisäämään saldoaan parilla osumalla ja näin viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 3-7. Kolmannen vartin aikana Flanels heräsi tosissaan taistelemaan, mutta kaveri oli jo liian kaukana karussa. Laihana lohtuna Flanels voitti viimeisen erän maalit 2-1, mikä tiesi, että ottelun päätössummerin soidessa voiton oli korjannut SC Jenga maalein 5-8.

Flanelsin tehonyrkki Onni Långström kirjautti jälleen kerran hattutempun ja Topi Jussila säesti hyvin kahdella osumallaan. Mutta todellisen maalikimaran Onni pisti pystyyn vasta päivän toisessa pelissä.
– Flanelsin maalit: Långström 3, Jussila To 2.
– Syöttöpisteet: Nikkanen 1, Jussila Tu 1, Heino 1, Kärnä 1.
– Jäähyt: Jussila To 2 min, Enke 2 min. SCJ 2×2 min.
– Maalissa: Aleksi Luri.

* SBS Hamina – Flanels 8-10 (3-3, 3-6, 2-1)
Päivän toisessa ottelussa kohdattiin SBS Hamina. Kovatempoisessa pelissä syntyi molemmin puolin varsin runsaasti maaleja. Ensimmäisessä erässä kumpikin onnistui kolme kertaa. Toisessakin erässä SBSH sai tehtyä kolme osumaa Flanelsin jopa tuplatessa tuon määrän. Näin ollen viimeiselle vartille lähdettiin Flanelsin johdossa 6-9. Kolmannen erän alkuun Flanels iski 10. kassinsa, mutta haminalaiset eivät vieläkään antaneet periksi. SBSH kiri lopulta kahden maalin päähän, eikä enää sen lähemmäksi onneksi päässyt. Näin Flanelsille tärkeät kaksi sarjapistettä tästä vauhdikkaasta trilleristä.

Flanelsin joukkue pelasi kokonaisuudessaan hyvin, mutta ykkösvitjan hyökkääjä Onni Långström oli suorastaan poikkeuksellisen huikeassa vireessä: hän toimitti reikäpallon peräti kahdeksan kertaa kaverin häkkiin ja antoi lisäksi kahteen muuhun maaliin syötön. Eli Onni oli mukana jokaisessa Flanelsin osumassa ja keräsi rajut tehot 8+2 !
– Flanelsin maalit: Långström 8, Nikkanen 1, Jussila Tu 1.
– Syöttöpisteet: Långström 2, Heino 2, Jussila Tu 1, Jussila To 1, Enke 1, Järvinen 1, Kärnä 1.
– Jäähyt: Jussila Tu 2 min, Jussila To 2 min. SBSH 4×2 min.
– Maalissa: Mikko Virtanen.

Viiden Kaakkois-Suomen AJS-turnauksen jälkeen lohkon johdossa on siis SB Heinola (19 pistettä), toisena Flanels (14), kolmantena SC Jenga (11), neljäntenä SBS Hamina (4) ja viidentenä PyY (2). Jäljellä on siis enää yksi turnaus ja jokaisella vielä 2 ottelua (takana nyt siis kaikilla 10 peliä).

Viimeisessä turnauksessa Flanels kohtaa SB Heinolan ja Pyhtään Yrityksen, kun taas SC Jengalla on vastassaan SBS Hamina ja SB Heinola. Flanelsilla on siis jo jalka – no, ainakin melkein – Haastefinaalin oven välissä, mutta vielä ei ole kuitenkaan varaa lähteä henkseleitä paukuttamaan. Joka tapauksessa ihan hyvistä alkuasetelmista huristellaan Pyhtäälle kisailemaan.

Flanelsin tehot / Pyhtää 16.2.2014:
Onni Långström 11+2, Topi Jussila 2+1, Tuukka Jussila 1+2, Jiro Heino 0+3, Lari Nikkanen 1+1, Juho Kärnä 0+2, Herman Enke 0+1, Juuso Järvinen 0+1, Mikko Virtanen 0+0, Aleksi Luri 0+0.
Poissa: Jussi Kemppi ja Valtteri Peltonen.

FLANELSIN TEHOTILASTO (aluejatkosarja, 10 ottelun jälkeen):
1. Onni Långström (H) 33+9 = 42
2. Lari Nikkanen (H) 15+12 = 27
3. Topi Jussila (H) 12+5 = 17
4. Jiro Heino (H) 6+10 = 16
5. Tuukka Jussila (H) 5+9 = 14
6. Jussi Kemppi (H) 6+6 = 12
7. Herman Enke (P) 5+6 = 11
8. Juho Kärnä (P) 0+8 = 8
9. Juuso Järvinen (P) 2+4 = 6
10. Valtteri Peltonen (P) 1+1 = 2
11. Mikko Virtanen (mv) 0+1 = 1
12. Aleksi Luri (mv) 0+0 = 0

Pääasiallinen pelipaikka: H=hyökkääjä, P=puolustaja, mv=maalivahti.

SEURAAVA TURNAUS (samalla viimeinen AJS-turnaus):
15.3.2014 Pyhtää (Pyroll Areena)
– Flanelsin ottelut:
* klo 12.00 SB Heinola – Flanels
* klo 14.00 Flanels – Pyhtään Yritys

* * * * *