B-pojille Iitistä kaksi pistettä – niukka tappio Heinolalle kirveli

Flanelsin B-pojat säilytti lohkon kakkospaikan Kynttilänpäivänä Iitin Kausalassa pelatun neljännen aluejatkosarjan turnauksen jälkeenkin. Ensimmäisessä pelissä kärsittiin kirvelevä 4-5 -tappio SB Heinolalle ja toisessa ottelussa myllytettiin SBS Hamina varsin selkein lukemin 8-3. Flanels-voittonsa myötä Heinola jatkaa lohkon kärkipaikalla ja kolmantena Flanelsin jälkeen kärkkyy SC Jenga Iitistä, joka onnistui sunnuntaina riistämään siihen mennessä jatkosarjassa kaikki ottelunsa voittaneelta SBH:lta tasurilla (2-2) yhden pisteen.

KAAKKOIS-SUOMI, B-pojat, aluejatkosarja
* 4. turnaus, 2.2.2014 Iitti (Ravilinna, Kausala)

FLANELSIN OTTELUT:

* Flanels – SB Heinola 4-5 (0-0, 1-4, 3-1)
Flanelsin ja Heinolan kohtaamisessa oli jälleen kerran kovasti sähköä ja latinkia ilmassa. Ensimmäinen erä tosin pitkälti tunnusteltiin ja pelattiin tarkasti, eikä maaleja nähty. Flanels sai kunnian tehdä ottelun avauskassin heti toisen erän alkuun. Nelisen minuuttia tämän jälkeen Flanels otti jäähyn, joka käytännössä kestettiin, mutta tarkalleen juuri rangaistuksen loppumishetkellä reikäpallo korkean kaaren päätteeksi putosi Flanelsin veräjää vartioineen Mikko Virtasen selän ja maalikehikon etuylähirren välistä suoraan verkkoon. Mikko, eikä moni muukaan tiennyt, mihin pallo lensi ja mistä se oikein tuli. Kyseessä oli heinolalaisille totaalinen onnenkantamoinen: SBH:n pelaaja yritti syöttää hyökkäysalueensa päätykulmasta keskialueen suuntaan omilleen, mutta pallo osuikin matkalla edessä seisoneen Flanelsin puolustajan kengänkantaan ja kimposi siitä aivan toiseen suuntaan – valitettavasti randomina roikkuna meidän pömpeliimme. Tästäpä seurasi, että hyvässä vireessä olleelta Flanelsilta toviksi pasmat hivenen sekosivat ja heinolalaiset rallattelivat oivallisessa kiitolaukassaan kolme osumaa lisää. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 1-4.

Viimeinen vartti alkoi Flanelsin osalta suorastaan mainiosti: vain neljä sekuntia aloituksesta ja pallo oli näppärän syöttökuvion päätteeksi SBH:n maalissa! Reilu minuutti tästä tuuletettiin seuraavan kerran. Ilo tosin äityi ylimmilleen vasta siinä vaiheessa, kun Flanels iski tasoihin (4-4) ajassa 42.27. Onnetar näytti nyt hymyilevän enemmänkin Flanelsille, sillä seuraavan vihellyksen myötä SBH:n pelaaja sai tepastella jäähypenkille ja Flanels pääsi täten kaksi minuuttia ennen ottelun loppua pelaamaan ylivoimaa. Painetta kyllä luotiin ja hanakasti hyökättiin, ehkäpä jopa liiankin innokkaasti: ja niinhän siinä sitten valitettavasti kävi, että vastustajan hyökkääjä pääsi iskemään puskista alivoimamaalin. Ottelua on siinä vaiheessa jäljellä 24 sekuntia, eli periaatteessa olisi ollut vielä mahkuja vaikka tasoittaa, mutta eipä onnistunut enää se temppu. Kova ja hyvä taistelu kuitenkin koko porukalta. Joskus (lue: usein) on hävitty SBH:lle paljon isommillakin maalierolla.
– Flanelsin maalit: Jussila To 2, Långström 2.
– Syöttöpisteet: Jussila Tu 2, Nikkanen 1, Heino 1.
– Jäähyt: Jussila To 2 min, Långström 2 min. SBH 1×2 min.
– Maalissa: Mikko Virtanen

* Flanels – SBS Hamina 8-3 (3-0, 4-2, 1-1)
Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui SBS Hamina, joka oli voittanut päivän eka pelissään Pyhtään Yrityksen. Flanels otti tahtipuikon haltuunsa jo ensimmäisessä erässä väsäämällä kolme maalia. Toisessa erässä nähtiin peräti kuusi osumaa, joista neljä Flanelsin nimiin. Eli myös Hamina sai maalitilinsä avattua. Viimeiseen erään astuttiin tilanteessa 7-2. Kolmannen 15-minuuttisen tilastomerkinnöiksi jäivät yksi osuma molemmille ja kaksi Flanelsin rangaistusta. Flanelsilta oivallista ja varmanoloista pelaamista. Ykkösketjun sentteri Lari Nikkaselle lisämeriitiksi tästä koitoksesta ns. hattutemppu.
– Flanelsin maalit: Nikkanen 3, Jussila To 2, Långström 1, Jussila Tu 1, Enke 1.
– Syöttöpisteet: Jussila Tu 2, Långström 1, Nikkanen 1, Heino 1, Kemppi 1.
– Jäähyt: Långström 2 min, Enke 2 min, Jussila To 2 min. SBSH 1×2 min.
– Maalissa: Mikko Virtanen.

Neljän Kaakkois-Suomen AJS-turnauksen jälkeen lohkon johdossa on siis SB Heinola (15 pistettä), toisena Flanels (12), kolmantena SC Jenga (9), neljäntenä SBS Hamina (4) ja viidentenä PyY (0). Jäljellä on kaksi turnausta ja jokaisella vielä 4 ottelua (takana nyt siis kaikilla 8 peliä). Jokaisella joukkueella on näin ollen mahdollisuus saalistaa maksimissaan vielä 8 pistettä. Siltä kuitenkin nyt vahvasti vaikuttaisi, että jatkopaikoista kilvoittelee enää kolmikko SBH, Flanels ja SCJ. Vain kaksi parasta pääsee jatkoon eli huhtikuussa 2014 pelattavaan haastefinaaliin, jossa vastaan asettuvat Savo-Karjalan lohkon ykkönen ja kakkonen.

Flanelsin tehot / Iitti 2.2.2014:
Lari Nikkanen 3+2, Tuukka Jussila 1+4, Topi Jussila 4+0, Onni Långström 3+1, Jiro Heino 1+1, Herman Enke 1+0, Jussi Kemppi 0+1, Juho Kärnä 0+0, Juuso Järvinen 0+0, Mikko Virtanen 0+0. Poissa: Aleksi Luri ja Valtteri Peltonen. – Mukana Iitissä oli siis vain 10 pelaajaa, joista yksi maalissa. Lopuista yhdeksästä muodostettiin kaksi hyökkäysvitjaa ja kolme heppua kiersi puolustajina.

FLANELSIN TEHOTILASTO (aluejatkosarja, 8 ottelun jälkeen):
1. Onni Långström (H) 22+7 = 29
2. Lari Nikkanen (H) 14+11 = 25
3. Topi Jussila (H) 10+4 = 14
4. Jiro Heino (H) 6+7 = 13
5. Jussi Kemppi (H) 6+6 = 12
6. Tuukka Jussila (H) 4+7 = 11
7. Herman Enke (P) 5+5 = 10
8. Juho Kärnä (P) 0+6 = 6
9. Juuso Järvinen (P) 2+3 = 5
10. Valtteri Peltonen (P) 1+1 = 2
11. Mikko Virtanen (mv) 0+1 = 1
12. Aleksi Luri (mv) 0+0 = 0

Pääasiallinen pelipaikka: H=hyökkääjä, P=puolustaja, mv=maalivahti.

SEURAAVA TURNAUS:
16.2.2014 Pyhtää (Huutjärven koulu)
– Flanelsin ottelut:
* klo 12.00 Flanels – SC Jenga
* klo 15.00 SBS Hamina – Flanels.

* * * * *