B-pojille harkkapeleissä tappio ja voitto

Flanelsin B-poikien joukkue pääsi testailemaan kauden aloituskuntoaan alkuviikosta Joutsassa pelatuissa harjoitusotteluissa. Eka kohtaamisessa kärsittiin lopulta tappio ja toisesta otettiin voitto.

19.8. FLANELS – HAPPEE2
Ensiksi maanantaina vastaan asettui Happee2 Jyväskylästä. Flanels kärsi hieman pelaajakadosta, sillä mukana oli maalivahdin lisäksi vain yhdeksän pelimiestä. Veräjää vahti poikkeuksellisesti yleensä puolustajana tai hyökkääjänä häärivä Sakke Aaltonen, koska kumpikaan joukkueen varsinaisista molareista ei ollut saapuvilla. Ensimmäinen erä meni tasaisissa merkeissä, erän ainokaisen maalin teki Happee ja näin toiseen erään lähdettiin tilanteessa 0-1. Tokassa Flanels sai otetta. Ensiksi Y-pelaaja Topi Jussila tasoitti ja sitten onnistuivat verkottamisessa Flanelsin Jippo Heino ja Valtteri Peltonen. Erän loppupuolella Happee kavensi ja Topi Jussila siirsi vielä toisella osumallaan Flanelsin 4-2 johtoon. Tästä lähdettiin viimeiseen erään, joka alkoi ihan ok, mutta yhtäkkiä isännille rusahti konttausvaihde päälle ja Happee nakutteli aika helponoloisesti peräti kuusi kassia. Näin loppunumerot 4-8 Happeen eduksi.

20.8. FLANELS – SB HEINOLA
Tähän viikon toiseen harkkamatsiin Flanels sai rivistöönsä uutukaisen yhteistyökuvion myötä neljä pelaajaa Sysmän BB-88:sta, ja heidän myötään rosterin kokonaisvahvuus nousi tiistaina jo 14 pelaajaan. Sysmäläisistä Mikko Virtanen pelasi oikein mallikkaasti maalissa ja todella positiivinen esitys nähtiin myös muilta Sysmän pojilta eli kolmikolta Antti Tarvaala, Tuomas Tarvaala ja Eemeli Vettenranta. Myös muu Flanelsin joukkue oli selvästi pirteämpi ja paremmin hereillä kuin edellisiltana. Eka erässä Flanels siirtyi Lari Nikkasen maalilla johtoon, mutta SBH väsäsi kaksi seuraavaa osumaa, joten toiseen erään mentiin Heinolan johdossa 1-2. Toka erässä Pepi Oksanen passitteli liikaa kuumenneita pelaajia jäähyaitioon. Flanelsin toisessa alivoimassa Lari Nikkanen blokkasi pallon kaverilta pois ja pääsi läpiajoon hoidellen hienosti reikäpallon pömpelin perukoille. Se olikin erän ainoa maali, joten viimeinen erä käynnistyi tasatilanteessa 2-2. Kolmannessa erässä nähtiin kaksi maalia, jotka molemmat Flanelsin nimiin: ensiksi Lari Nikkanen antoi nappisyötön piskuiselle Antti Tarvaiselle (huom. synt. -00), joka pisti kylmän rauhallisesti häkkiin, ja lopullisen niitin ottelulle iski jo kolmannen maalinsa taiteillut Lari Nikkanen, joka oli näin ollen mukana kaikissa Flanelsin osumissa ja oli selkeästi ottelun avainpelaaja. Loppunumerot siis 4-2 Flanelsille ja näin saatiin aina kovan ja rakkaan vastustajan SBH:n päänahka ainakin toviksi Flanelsin vitriiniin.

Flanelsin B-poikien osalta pelaajamateriaalin kokoamisvaihe on ollut meneillään ja nyt paletti alkaa olla pitkälti selvillä. Viime kauden C1-joukkueesta ovat B:ssä jatkamassa kymmenkunta pelaajaa (S Aaltonen, Enke, Heino, Jussila, Järvinen, Kemppi, Luri, Långström, Nikkanen ja todennäköisesti myös Kärnä) ja uusina pelaajina ovat mukaan tulossa ainakin Topi Jussila yli-ikäisenä sekä Valtteri Peltonen. Sysmäläisiä Flanelsissa pelaa tällä tietoa 5-6, edellä otteluraportissa mainittujen lisäksi Vili Hildén ja Ville Keitaa. On mahdollista, että rosteri vielä jossain määrin ns. elää. Joka tapauksessa ihan hyvältä vaikuttaa, joukkue on varmasti iskukykyinen ja sillä on mahdollisuudet menestyä mukavasti. Valmennuksesta vastaa kaksikko Pasi Kuusinen & Sami Repo. Aluesarjan alkua odotellessa treenataan tietty kovasti ja viritellään B-konetta iskukuntoon.