B-pojille ei mitalisadetta haastajafinaalissa

Flanelsin B-poikien sarjakausi päättyi 5.4. Joensuussa neljän joukkueen kesken pelattuun haastajafinaaliin, jonne olivat tiensä aluejatkosarjoista raivanneet Kaakkois-Suomen lohkosta SB Heinola & Flanels ja Savo-Karjalan lohkosta Josba & LeBa-96. Normaaliakin pienemmällä pelaajarosterilla Pohjois-Karjalassa liikkeellä ollut Flanels ei aivan suoriutunut mitaleille, elikkä neljänneksi lopulta jäätiin. Sinällään oli kuitenkin hienoa, että haastajafinaaliin asti päästiin. Josba Joensuusta huuhtoi kultaa, Lehmo Balls Kontiolahdelta pujotutti kaulaansa hopeiset mitalit ja SB Heinola pokkasi pronssia.

KAAKKOIS-SUOMI & SAVO-KARJALA, B-pojat, haastajafinaali,

5.4.2014 Joensuu (Liikuntakeskus Intersport, Raatekangas)

FLANELSIN OTTELUT:

* Välierä: Josba B2/-97 – Flanels 13-1 (4-1, 7-0, 2-0)

Flanelsin tähtihetki koettiin heti ottelun alussa, kun Lari Nikkanen pisti tosi makean osuman Valtteri ”Vage” Peltosen oivallisesta syötöstä. Siihen ilakointi sitten Flanelsin osalta valitettavasti loppuikin: seuraavat 13 maalia kirjattiin Josballe, jolla oli marssittaa kentälle koko ajan paljon tuoretta jalkaa ja arvokasta välihuilia saaneita pelimiehiä. Josban aitiossa istui nimittäin rivissä liki 20 pelaajaa, kun Flanelsilla oli heppuja vain puolet tuosta määrästä. Tilannetta lisäksi kurjisti se, että Flanelsin ns. avainpelaajiin lukeutuva Lari Nikkanen joutui kivuliaan osuman saaneena olemaan käytännössä koko toisen erän kentältä sivussa ja sen aikana Josba mätti peräti seitsemän kassia. Toisen erän jälkeen taululla oli lukemat 11-1 ja mielenkiinto kohdistuikin enää siihen, kestääkö ottelu täyttä aikaa. Vastaus tähän saatiin kolmannen erän 10. minuutilla, kun Mikko Virtanen joutui kaivamaan pallon jo 13. kerran verkosta selkänsä takaa. Tusinan maalin ero tiesi, että tyly leikki oli suloisesti taputeltu. – Täytyy sanoa, että Josballa oli pistää kehiin todella huikea joukkue ja sen sai tuta myös LeBa, jonka Josba piiskasi päivän päättäneessä finaalissa maalein 7-1.     

– Flanelsin maalit: Nikkanen 1.

– Syöttöpisteet: Peltonen 1.

– Jäähyt: Långström 2 min, Enke 2 min. Josba ei jäähyjä.

– Maalissa: Mikko Virtanen.

 

* Sijoitusottelu: Flanels – SB Heinola 6-7 (2-4, 3-2, 1-1)

SBH hävisi oman karsintapelinsä LaBa:lle 2-8, mikä tiesi, että haastajafinaalin pronssista kilvoitteli tuttu taistelupari Kaakkois-Suomen lohkosta. Jälleen Flanelsilla kävi huono mäihä, kun aivan ottelun alussa puolustuspään vauhtiveikko Herman Enke sai iskun kasvoihinsa ja oli tämän takia Nikkasen lailla (vrt. Josba-peli) kokonaisen erän sivussa hetkellä, jolloin Flanels olisi tarvinnut kipeästi kaikkia huuliaan, käsiään ja varpaitaan. Näin heinolalaiset pääsivät ensimmäisessä erässä niskan päälle ja saivat kahden maalin etumatkan: toiseen varttiin lähdettiin tilanteessa 2-4. Flanels aloitti toisen erän vahvasti ja puristi ensin tasoihin ja sitten jopa ohitse: kamppailun puolessa välissä Flanels johti 5-4. Sitten sattui Flanelsin muuten hyvin torjuneelle Mikko Virtaselle pieni lipsahdus ja SBH tuli tasoihin ja vielä erän lopulla meni jälleen yhden edelle. Toinen erä kuitenkin Flanelsille. Viimeinen 15-minuuttinen oli normaalintasaista Flanels-SBH –vääntöä. Kun erää oli jäljellä vajaat kolme minuuttia, SBH iski pallon häkkiin ja johti sen myötä 5-7. Loppunumerot naulattiin 28 sekuntia ennen päätösvihellystä kun Flanels vuorostaan onnistui vielä kaventamaan. SB Heinola veti siis pitemmän korren, mutta aivan yhtä hyvin sen olisi voinut saada myös Flanels.  

– Flanelsin maalit: Nikkanen 2, Långström 2, Jussila To 1, Heino 1.

– Syöttöpisteet: Nikkanen 2, Långström 1, Peltonen 1, Jussila Tu 1.

– Jäähyt: Flanels ei jäähyjä. SBH 2×2 min.

– Maalissa: Mikko Virtanen.

 

Flanelsin tehot / Haastajafinaali 5.4.2014:

Lari Nikkanen (H) 3+2, Onni Långström (H) 2+1, Valtteri Peltonen (P) 0+2, Topi Jussila (H) 1+0, Jiro Heino (H) 1+0, Tuukka Jussila (H) 0+1, Juuso Järvinen (P) 0+0, Herman Enke (P) 0+0, Mikko Virtanen (mv) 0+0. – Mukana, mutta ei pelannut: Aleksi Luri. – Poissa: Jussi Kemppi, Juho Kärnä.

Pääasiallinen pelipaikka: H=hyökkääjä, P=puolustaja, mv=maalivahti.

Joensuussa Flanelsilla siis maalivahdin lisäksi vain kolme puolustajaa ja viisi hyökkääjää, eli ei saatu kahta täyttä kentällistä kasattua, eikä edes kahta kiinteää hyökkäysvitjaa, kuten yleensä. Joka tapauksessa tappioista huolimatta mukava reissu ja toisaalta uutena juttuna päästiin tällä joukkueella ensimmäistä kertaa pelaamaan Joensuun kamaralle. Valmentaja Ilari ”Ilpo” Suuronen odotti pojiltamme kyllä parempaa esitystä peilaten tätä näkemystään siihen, että viimeisimmät harjoitukset olivat onnistuneet ja sujuneet erittäin hyvin, silleen lupauksia antavasti. Ymmärrettävästi neljänneksi jääminen tuotti hänellekin pettymyksen ja harmituksen tunnetta, mutta toisaalta aina arvokasta kokemusta jälleen laariin kertyi. 

* * * * *