B-pojat ulkona SM-sarjasta

Flanelsin B-poikien mahdollisuudet ikäluokkansa SM-sarjaan murenivat sunnuntaina Lahdessa pelatussa turnauksessa. Flanels kärsi kaksi tappiota ja sarjakärki karkasi ulottumattomiin.

Avausottelussa vastassa ollut Kotkan Reipas vei salibandyottelun maalipistein 7-3 (0-2, 2-0, 5-1). Sbandy90 oli puolestaan parempi maalein 8-4 (1-2, 4-1, 3-1).

Otteluiden kuva oli sikäli erikoinen, että Flanels vei laukaustilastot molemmissa selvästi nimiinsä. Myös viisikkopelinvirtaus oli selvästi kontrolloidumpaa kuin parin viikon takaisessa avausturnauksessa. Niillä ei kuitenkaan voittoja irronnut.

Suurimmat ongelmat olivat nimittäin nopeiden, kenttää viistävien vastahyökkäysten pysäyttämisessä. Niistä vastustajat rankaisivat liki 10 kertaa, mikä on auttamatta liian paljon. ”Hyökkäyssinisen” tuntumassa puolestaan pallo hukkui liian usein huolimattoman syötön johdosta.

– KoRe-ottelussa saimme 2 maalin johdon, mutta hukkasimme sen omien virheiden seurauksena. Samoin kävi Sbandy-ottelussa. Vauhti ei pysynyt loppuun saakka, kapteeni Antti Saari arvioi.

SM-karsintasarja jatkuu tiiviisti vielä kahtena seuraavana viikonloppuna. Edessä on 4 sinänsä merkityksetöntä ottelua. Niiden jälkeen marraskuussa käynnistyy varsinainen aluesarja.

– Lopuista karsinsasarjan otteluista haetaan tietysti vielä kaikki mahdolliset pisteet. Niiden eteen pitää tehdä kovasti töitä, sillä vastassa on vielä kovia joukkueita, varakapteeni Jussi Jokinen lupaa.

– Aluesarjassa on tavoitteena jälleen kärkisijat, hän jatkaa.

Oranssipaitojen tehokkaimmat olivat hyökkääjät Niko Heinonen ja Jonathan Slant, jotka viimeistelivät molemmat kaksi maalia.

Turnausstatistiikka

Slant 2+0
Heinonen 2+0, 2 min
Heiska 1+1
Jokinen 1+1
Lahti 0+2
Saari 1+0
Gyldén R. 0+1
Aaltonen 0+1
Elfvengren 0+0
Kuurne 0+0, MV
Kuusinen 0+0
Gyldén I. 0+0, 2 min

Ei kokoonpanossa
Kokko – ylävartalovamma
Vigman – flunssa
Aaltonen – rannevamma (Sbandy-ottelu)