B-pojat päättivät junioriuran murskavoittoihin

Flanelsin B-pojat päättivät junioriuransa komeasti. Sunnuntain kotiturnauksessa Sysmässä päivän molemmat vastustajat kaatuivat murskalukemin, vaikka hiihtoloma ja A-virusepidemia verottivat rivistöä.

Liekö sitten reservin luutnantti J. Airaksisen komentamalla lukion (pe-la) selviytymisharjoituksella maastossa ollut karaiseva vaikutus, mutta rivissä ollut miehistö oli sunnuntaina kertakaikkisessa iskussa.

Avausottelussa kaatui Hollolan Urheilijat -46 maalipistein 7-2. Iltaottelussa puolestaan Järvelän Jäppärä maalein 11-4. Flanels sijoittui aluejatkosarjassa 15 pisteellään sijalle 4.

– Vaikka koossa ei ollut täysi miehistömme, niin kykenimme hyvään suoritukseen kentällä. Jaksoimme painaa vaihto vaihdolta ja junioriuran lopetus oli kunniakas, tuumasi varakapteeni, joutsalainen Jussi Jokinen ottelun jälkeen.

– Junioriuran lopetus oli hieno, kuten maalipisteistäkin näkee. Se oli varmaa, että viimeisiä junnupelejä ei haluttu hävitä. Ja näin myöskään ei käynyt. Iso käsi kaikille, jotka ovat olleet mukana joukkueessa, kiteytti puolestaan joukkueen kapteeni, joutsalainen Antti Saari.

Runsaasta maalimäärästä johtuen tehopisteitä kertyi paljon. Jokinen teki tehot 4+3, joutsalainen Kalle Heiska 3+2 sekä hartolalaiset Miikka Elfvengren 5+1 ja Janne Kuusinen 4+0.

Turnaus oli Flanelsin 89-ikäluokalle viimeinen juniorisarjassa. Ensi kaudelle pojat siirtyvät seuran aikuisjoukkueisiin.

89-ikäluokka on sikäli historiallinen, että se aloitti Flanelsin ensimmäisessä salibandykoulussa syksyllä 2000. Sarjatasolla joukkue vietti 4 sarjakautta, eli kaudet 2003-2007. Huippusuoritukseksi jäi viime kausi, jolloin joukkue jäi SM-mitalipeleistä yhden sarjapisteen tai 2 maalin – mitenkä haluaakaan tulkita – päähän.

– Kuluneet 7 vuotta ovat olleet todella hienoja ja seura voi olla heistä todella ylpeä. Pojat ansaitsevat suuren kiitoksen sitoutumisestaan, sanoo 89-joukkueen mukana aluksi kerhonohjaajana, sittemmin joukkueenjohtajana ja valmentajana toiminut Jukka Huikko.

– Edessä on siirtyminen aikuisjoukkueisiin ja uudet haasteet. Niihin pojat ovat nyt ehdottomasti valmiita, vaikka kannukset pitääkin miesporukassa ansaita uudestaan. He tuovat tullessaan aikuisjoukkueisiin kuitenkin kaivattua leveyttä ja ennenkaikkea myös osaamista, hän jatkaa.

Varsinaiset superseitsikon muodostavat Jussi Jokinen, Kalle Heiska, Jonathan Slant, Juuso Kokko, Riku Kuurne, Iiro Gyldén sekä kapteenina joukkuettaan alusta asti johtanut Antti Saari. Nämä kuuluivat sarjajoukkueeseen ensimmäisestä kaudesta lähtien. Gyldéniä lukuunottamatta pojat aloittivat myös salibandykoulussa jo vuonna 2000.

Kaikkiaan joukkueessa pelasi 4 sarjakauden aikana 29 eri pelaajaa Joutsan, Luhangan, Leivonmäen ja Hartolan pitäjien alueelta.