B-pojat katkaisivat Flanelsin mitalijuhlat

B-pojat lähtivät 10.4 Mikkelin turnaukseen kovat menestyspaineet niskassa, sillä nuoremmat juniorit olivat napanneet pronssiset mitalit mukaansa. Matkassa oltiin kuitenkin rennolla meiningillä ja tavoitteena oli nauttia vielä kerran pelaamisesta tällä kaudella.

Flanels sekoittikin kovalla kädellä pelipaikkoja, minkä ansiosta puukäsipakit pääsivät näyttämään maagisia harhautuksia hyökkäyspäässä.

Avausottelussa vastaan asettui täysin tuntematon FBC Salihooki. Peli oli alusta loppuun melkoista sähläystä eikä vauhtia puuttunut. Flanels oli kuitenkin niukasti niskanpäällä ja ottelun loppulukemat, Flanelsin 2-1 voitto, oli täysin oikeutettu.

Ottelusta mieleen jäi Ilari Ahosen upea syöttö Niko Rantasen maaliin. Mutta tämä oli vasta Ilarin ilotulituksen alkua.

Seuraavassa ottelussa Flanels kohtasi Kuopion KSS:n, joka antoikin melkoista shokkihoitoa heti alkuminuuteilla. Flanelsin tunaroidessa KSS iski pari häkkiä ja peli näytti jo pelatulta. Flanels nousi kuitenkin taisteluun mukaan Ilarin Ahosen tuplatessa kauden maalisaldonsa kaventamalla eron pariin maaliin, mutta se ei riittänyt. KSS hallitsi tilanteen ja otti 3-5 voiton.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Flanels nollasi Trackers Snipers 1:n Juho Kuitusen upeiden koppien avustamana lukemin 2-0 ja varmisti näin paikan pronssipeliin. Ottelun maaleista vastasi jälleen Ilari Ahonen ja Niko Rantanen. Kun paikka mitalipeleihin oli varmistettu, pelaajat kävivät selvittämässä joukkueen sisäisen biljardimestarin. Mestaria ei kuitenkaan ilmeisesti saatu ikinä selville erilaisten sääntötulkintojen vuoksi.

Pronssipelissä Flanelsia vastaan tuli ÅIF Sipoosta. Flanels nautti pelaamisesta ja välillä nähtiinkin hienoja syöttökuvioita sekä yksilösuorituksia. Vaikka peli olikin hyvin hallussa, palloa ei saatu tarpeeksi kovalla prosentilla paikoista sisään. Sen sijaan vastustaja rokotti paikoista Flanelsin hieman haparoidessa puolustuspäässä ja tuli loppuminuuteilla tasoihin 3-3. Edessä oli rangaistuslaukauskilpailu. Flanelsin pojista kukaan ei pistänyt palloa sisään, toisin kuin vastustajat, joten peli oli sitä myöten selvä.

Turnauksen neljäs sija oli kohtuullinen suoritus. Sijoituksella ei kuitenkaan ollut niin paljon merkitystä, sillä uusilla pelipaikka kokeiluilla löydettiin erilaisia peluutusmahdollisuuksia. Esimerkkinä mainittakoon puolustuspäässä tarkasti irtopalloja hakannut sekä kovaa vastustajan kroppaan ajanut Santeri Åkman, joka ei paljon kaksinkamppailuja hävinnyt. Hyökkäyspäässä loistivat jo mainitut Niko Rantanen (4+0) ja Ilari Ahonen (3+1), joka tuplasi koko kauden pistesaaliinsa.