B-pojat kahmi kotiturnauksesta täydet neljä pistettä

Flanelsin B-pojat aloitti kuluvan vuoden sarjapelinsä hienosti kahdella voitolla. Joutsassa pelatussa aluejatkosarjan kolmannessa turnauksessa Flanels peittosi ensin SC Jengan niukasti 5-4 ja sen jälkeen riepotteli Pyhtään Yritystä maalein 13-1. Nyt aluejatkosarjan peleistä puolet on pelattuna ja Flanels pitää tiukasti lohkon kakkospaikkaa, ollen tosin vain kahden pisteen päässä johtavasta SB Heinolasta.

KAAKKOIS-SUOMI, B-pojat, aluejatkosarja
* 3. turnaus, 18.1.2014 Joutsa (liikuntahalli)

FLANELSIN OTTELUT:

* SC Jenga (Iitti) – Flanels 4-5 (1-1, 3-3, 0-1)
Flanelsin kotiluolaan turnauspäivän ensimmäiseen peliin saapuneelle yleisölle tarjoiltiin melkoinen trilleri, jossa sai jännittää aivan viimeisille sekunneille saakka. Ottelu on hyvin vauhdikas ja tasainen: koko ajan eroa oli korkeintaan yhden osuman verran puolin tai toisin. Ensimmäisessä erässä pelattiin tarkasti ja sen aikana molemmat onnistuivat vain kerran: SC Jenga aloitti maalinteon kun erää oli pelattuna kolmisen minuuttia ja Flanels tasoitti kun erää oli jäljellä kolmisen minuuttia. Toisessa erässä leikittiin maalien osalta kissahiirtä: kummallekin kertyi kolme onnistumista ja viimeiseen varttiin lähdettiin näin ollen kutkuttavassa 4-4 tilanteessa. Viime hetkille saakka näytti jo vahvasti siltä, että kolmannen erän ainoat pöytäkirjamerkinnät koostuisivat vain rangaistuskirjauksista – jopa huolimatta siitä, että Jenga otti ajassa 43.05 jäähyn ja ajassa 43.45 vielä toisen perään. Eli Flanels pääsi myllyttämään ottelun lopun viidellä kolmea vastaan. Ratkaisu nähtiin ja helpotuksesta huokaistiin vain kolme sekuntia ennen päätösvihellystä kun Lari Nikkanen antoi oivallisen syötön SCJ:n veräjän tuntumassa kärkkyneelle Onni Långströmille, joka hoiteli tyylikkäästi reikäpallon vastustajan pömpeliin.

Erityismaininta kuuluu ehdottomasti mainiota liikettä ja syöttöpeliä esittäneelle kakkosvitjan hyökkäyskolmikolle, jonka muodostivat Jussilan veljekset Topi & Tuukka rinnallaan armoton ja sisukas vääntäjä Jiro ”Jippo” Heino. Ykkösketjun hyökkäystrio Nikkanen, Långström & Jussi Kemppi ei vielä tähän kamppailuun oikein syttynyt, vaikka vastasikin erittäin tärkeästä matsin voittomaalista.
– Flanelsin maalit: Jussila To 2, Långström 2, Jussila Tu 1.
– Syöttöpisteet: Jussila Tu 1, Nikkanen 1, Järvinen 1, Heino 1, Virtanen (mv!) 1.
– Jäähyt: Nikkanen 4 min. SCJ 4×2 min.
– Maalissa: Mikko Virtanen

* Pyhtään Yritys – Flanels 1-13 (1-5, 0-3, 0-5)
Lohkon hännille leiriytynyt Pyhtään Yritys ei pysynyt Flanelsin vauhdissa ja pyörityksessä kuin muutaman ensiminuutin ajan. Ensimmäisessä matsissa vähän taka-alalle jäänyt ykköskentällinen löysi tähän kamppailuun aivan uudenlaisen ilmeen: nyt pelaaminen on huomattavasti vapautuneempaa, liikettä oli todella hyvin ja syötötkin löysivät mukavasti perille. Ykkösen hyökkäyskolmikko väsäsi kaikkiaan 10 osumaa, ja oikein positiivinen esitys nähtiin jälleen myös kakkoselta. Ja kunniaa on jaettava ehdottomasti myöskin Flanelsin puolustusnelikolle Kärnä, Enke, Järvinen & Peltonen. Nopsajalkaisella Hermanilla oli selvästikin meneillään juoksuaika: hän kiikutti itsevarmuutta uhkuen muutamaan otteeseen pallon tosi vauhdikkaasti oman maalin liepeiltä aina vastustajan päätyyn saakka hämmästyttäen näillä soolosuorituksillaan koko liikkahallikansan.

Flanels lähti ottelussa omille teilleen ensimmäisen erän puolivälissä ja pyyläiset jäivät kiistatta statisteiksi. Ottelun päätösvihellys puhallettiin hieman etuajassa (vrt. 12 maalin ero), ajassa 44.16. Flanelsin tehotykki Onni Långström narutti kaverin veskaria peräti seitsemän kertaa, mitä voidaan pitää vallan erinomaisena suorituksena.
– Flanelsin maalit: Långström 7, Nikkanen 2, Kemppi 1, Jussila Tu 1, Heino 1, Enke 1.
– Syöttöpisteet: Nikkanen 3, Kemppi 3, Kärnä 3, Långström 1, Heino 1, Enke 1, Peltonen 1.
– Jäähyt: liikaa pelaajia kentällä => joukkuerangaistus 2 min, jonka kävi istumassa Nikkanen. PyY 1×2 min.
– Maalissa: Aleksi Luri.

Kolmen AJS-turnauksen jälkeen lohkon johdossa on edelleen SB Heinola (12 pistettä), toisena Flanels (10), kolmantena SC Jenga (6), neljäntenä SBS Hamina (2) ja viidentenä PyY (0). Jäljellä on kolme turnausta ja jokaisella vielä 6 ottelua. Kaksi parasta pääsee huhtikuun 2014 alussa pelattavaan haastefinaaliin.

Flanelsin tehot / Joutsa 18.1.2014:
Onni Långström 9+1, Lari Nikkanen 2+4, Jussi Kemppi 1+3, Tuukka Jussila 2+1, Jiro Heino 1+2, Juho Kärnä 0+3, Topi Jussila 2+0, Herman Enke 1+1, Juuso Järvinen 0+1, Valtteri Peltonen 0+1, Mikko Virtanen 0+1.

FLANELSIN TEHOTILASTO (aluejatkosarja, 6 ottelun jälkeen):
1. Onni Långström (H) 19+6 = 25
2. Lari Nikkanen (H) 11+9 = 20
3. Jussi Kemppi (H) 6+5 = 11
4. Jiro Heino (H) 5+6 = 11
5. Topi Jussila (H) 6+4 = 10
6. Herman Enke (P) 4+5 = 9
7. Tuukka Jussila (H) 3+3 = 6
8. Juho Kärnä (P) 0+6 = 6
9. Juuso Järvinen (P) 2+3 = 5
10. Valtteri Peltonen (P) 1+1 = 2
11. Mikko Virtanen (mv) 0+1 = 1
12. Aleksi Luri (mv) 0+0 = 0

Pääasiallinen pelipaikka: H=hyökkääjä, P=puolustaja, mv=maalivahti.

SEURAAVA TURNAUS:
2.2.2014 Iitti (Ravilinna)
– Flanelsin ottelut:
* klo 12.00 Flanels – SB Heinola
* klo 14.00 Flanels – SBS Hamina.

* * * * *