B-KATSAUS – Flanelsin B-pojilla alkusarja ohi ja jatkosarja jo alkanut

Flanelsin B-pojilla on runkoryhmän osalta meneillään jo kuudes sarjakausi. Pitkään näytti siltä, ettei joukkuetta saada enää kasaan, mutta sen verran sitoumuksia kuitenkin lopulta kertyi, että B-pojat nähdään kentillä tälläkin kaudella. Rosterissa on kuitenkin vain rapiat kymmenkunta pelaajaa, joista enemmistö on mukana myös Flanelsin miehissä. Joukkueet harjoittelevat yhdessä ja päävalmentajana toimii Ilari Suuronen. Hän ei kuitenkaan osallistu B-poikien turnausmatkoille ja tällöin B-yleisvastaavina vuorollaan ovat jojo Marko Nikkanen, varajojo Sanna Långström ja/tai huoltaja/varajojo Timo Jussila.

B-pojissa pelaavista suurin osa on ollut kuvioissa aivan joukkueen perustamisesta lähtien. Mukana ovat Onni Långström (C), Lari Nikkanen (A), Tuukka Jussila (A), Jiro Heino, Juuso Järvinen (Y), Herman Enke, Juho Kärnä, Aleksi Luri (Y, mv), Jussi Kemppi ja Valtteri Peltonen. Lisäksi Flanelsin C2-junnujoukkueen kapteeni Oskari Oittinen osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan myös B:n turnauksiin. Sakari Aaltonen saattaa liittyä jossain vaiheessa messiin ja hänen myötään vahvuus nousisi yhteensä 12:een, mikä sekin on kiistatta harmillisen vähän.

Lisätuskaa ovat tähän mennessä aiheuttaneet sairas- ja muut poissaolot. Alkusarjan ensimmäisessä turnauksessa 11.10. Mikkelissä Flanelsin B-pojilla ei ollut matkassa yhtään vaihtomiestä ja ohjelmassa oli kolme ottelua, ja kaiken kukkuraksi ainoa varsinainen maalivahti Luri jäi kotiin kuumeilemaan ja häntä tuurasivat vuorollaan pelaajina kentällä normaalisti häärivät toverit Järvinen ja Heino. Toiseen turnaukseen 2.11. Kuusankoskelle saatiin remmiin jo pari vaihtomiestäkin, eli vahvuus oli mv + 7, mutta koville silläkin määrällä otti, vaikka pelejä ei ollut kahta enempää.

ALKUSARJA (PB-A KS) meni siis jäätävän pienellä miehityksellä ja näin jo lähtökuopissa menetettiin käytännössä mahdollisuudet haastaa kunnolla vastustajia, varsinkin kun lähes kaikilla muilla joukkueilla on marssittaa kehään täydet kolme ketjua. Hienosti kuitenkin taisteltiin suurin osa peleistä. Pisteitä kertyi yhden tasurin ja viiden tappion myötä yksi ainokainen ja sehän tiesi matkaa alempaan jatkosarjaan. Kaakkois-Suomen alkusarjan lohkosta raivasivat tiensä ylempään jatkosarjaan PHSB (Lahti), Hatsina (Mikkeli) ja SB Heinola, ja alempaan jatkikseen Flanelsin ohella suunnistivat Imatran Voima ja Kouvolan Sudet. Alkusarjassa jokaiselle tuli siis viisi ottelua. – Flanelsin tehot alkusarjassa: Nikkanen 6+1, Jussila 5+2, Långström 4+2, Enke 1+3, Heino 0+2, Kemppi 0+1, Järvinen 0+1, Oittinen 0+1, Kärnä 0+0.

JATKOSARJA (PB-AJS KS/SK) käynnistyi jo 9.11. Kuopiossa ja näille jatkoille toinen kolmikko tuli rinnakkaislohkosta eli Savo-Karjalasta. Tämä trio on Varkauden Tarmo, JosbaLeBa C1 (Joensuu) ja SB Welhot Flames (Kuopio). Jatkosarjassa pelataan kolminkertainen sarja, eli kaikille tulee 15 matsia, jotka selvitellään seitsemässä turnauksessa. Näistä kaksi pelataan mukavasti Joutsassa (10.1.2015 ja 14.2.2015), yksi Joensuussa (23.11.2014), yksi Kouvolassa (7.12.2014), yksi Imatralla (25.1.2015), yksi Varkaudessa (28.2.2015), ja yksi on jo pelattu siis Kuopiossa (9.11.2014).

Kuopiossa Flanelsilla oli remmissään maalivahti ja 7 pelaajaa, jotenka jälleen oli hintsusti heppuja ja siis vain kahdella vaihtarilla ajeltiin. Ensiksi kohdattiin Kouvolan Sudet, jolla oli rosterissaan 14 pelaajaa, ja sitten Varkauden Tarmo, jonka pelaajalistalta löytyi huikeat 17 nimeä. Molemmat pelit hävittiin, tosin ihan kunniakkaasti taisteltiin. Päivän toisessa ottelussa VarTaa vastaan jopa dominoitiin kaksi erää ja kolmannen erän alkupuolella johdettiin 7-4. Sitten tapahtui totaalinen sammuminen, jalat loppuivat tyystin kesken ja Varkaus näki salamana tilaisuutensa tulleen. Muutamassa minuutissa se käänsi ottelun aivan uuteen asentoon ja lopulta voitti sen 7-12. Kolmannessa erässä VarTa naputti peräti 10 kassia ja mitään tällaista ei olisi tietenkään tapahtunut, mikäli Flanelsilla olisi ollut 1-2 vaihtopelaajaa enemmän. Meillä on kyllä hyvä joukkue, mutta voittojen tielle pääsy ei vaan siedä kovinkaan paljon poissaoloja, koska sakkia on vähän.

JATKOSARJA / TEHOTILASTO
Turnauksen 1/7 jälkeen:
ottelut M+S = yht.

1. Onni Långström  2  4+1 = 5
2. Tuukka Jussila  2  4+0 = 4
3. Lari Nikkanen  2  1+3 = 4
3. Jiro Heino  2  1+3 = 4
5. Herman Enke  2  1+1 = 2
6. Juho Kärnä  2  0+1 = 1
7. Juuso Järvinen  2  0+0 = 0
7. Jussi Kemppi  0  0+0 = 0
7. Aleksi Luri (mv)  2  0+0 = 0
7. Valtteri Peltonen  0  0+0 = 0
7. Oskari Oittinen  0  0+0 = 0

SEURAAVA TURNAUS (nro 2/7)
Su 23.11. Joensuu, IS-liikuntakeskus
Flanelsin ottelut:
* klo 12.30 Voima – Flanels
* klo 15.30 Flanels – SBWF

Näillä näkymin mukaan ovat Oskaria lukuun ottamatta lähdössä kaikki pelaajat, joista yksi ei välttämättä voi vielä pelata. Mutta turnausmateriaalin osalta ensimmäistä kertaa tällä kaudella jopa hyvä tilanne 