Åkman: ”Mihin yleisö katosi avajaisista?”

No niin Jaska. 1. kierros Suomen Cupia pelattiin reipas viikko sitten. Voiko nyt hyvin nukuttujen öiden jälkeen sanoa, että turnauksen lopputulos oli odotettu, kun Yritys ja Happee M2 menivät jatkoon?

No terskis vaan Sika! Sori, vähän kesti kun netti on reistaillut. Sain kuitenkin toimimaan kun pinnistin kaikki mikrotukihenkilön taitoni irti. Kyllähän tässä taisi niin käydä, vaikka salaa toisin toivottiin. Tai ei se kyllä pelkkää toivomista ollut eikä salaistakaan, mahdollisuuksiahan kyllä oli. Rutiini vei tällä kertaa voiton.

Kärkiottelussa Yritys ja Happee M2 pelasivat tasurin 5-5 ja päätyivät siten pistejakoon turnauksessa. Mitä huomioita teit näiden pelistä ja taktiikoista?

Mielestäni kyseinen peli oli tasapaksua pelailua. Pari ihan komeaa häkkiä tosin nähtiin. Taktiikoissa en havainnut oikeastaan mitään ihmeellistä. Perus alakolmiolla rakentelua ja 1-2-2 karvausta. Olin yllättynyt pelin hidastempoisuudesta.

Entäpä SBS Horna?

Horna oli positiivinen yllätys. Vaikkakin varsinaista taktiikkaa ei joukkueella ollutkaan, löytyi porukasta paljon yritystä. Muutamalla kaverilla oli myös mainio laukaus. Puolustusalueella aladivarityyliin nukkuminen kuitenkin kostautui, ja yleensä vastustaja rankaisi juuri silloin.

Mennäänpä sitten asiaan, eli kotijoukkue Flanelsiin. Minkälaisia päähuomioita viikonvaihteen aikana teit?

Pelin kaikki osa-alueet olivat parantuneet valovuoden verran viikkoa aiemmin pelatusta BB-ottelusta. Etenkin asennepuoli oli laitettu kuntoon.

Entäpä millaisia ottelukohtaisia havaintoja teit. Millä keinoin Muurame tai Happee olisivat olleet kaadettavissa?

Maalinteko oli jälleen varsinaista tervanjuontia. Tuon tason joukkueita vastaan on lähes joka paikasta tehtävä maali, mikäli aikoo voittaa. Puolustuspäässä ei varsinaisia kardinaalivirheitä sattunut, mutta vastustajat kuittasivat valitettavan usein vaarattoman näköisistä vastahyökkäyksistä, jotka saivat alkunsa huolimattomasta karvauspelistä ja pelaajien etäisyyksien venyttyä liikaa. Voittoihin olisi tarvittu 45 minuuttia kurinalaista peliä.

9 tehtyä maalia 3 ottelussa, onko se vähän?

Jos kolmea voittoa olisi haluttu ottaa, se on liian vähän. Näytti siltä että pelaajat säikähtivät yllättäen tulleita maalipaikkoja ja laukaukset menivät seinille. Siihen on asennoiduttava että vähintään kolme maalia tulee omiin lähes pelissä kuin pelissä. Yhdeksän maalia riittäisi vain äärimmäisen hyvin onnistuneella puolustuspelillä. Nyt niin ei käynyt.

Flanels pelannee vielä ainakin 2-3 harjoitusottelua ennen sarjakauden alkua. Nyt joukkue pääsee myös ns. säännöllisille viikkoharjoitusvuoroille. Mihin asioihin mielestäsi nyt pitäisi kiinnittää huomiota?

Maalinteko, syöttöjen laatu, typerien keskialueen pallonmenetysten välttäminen. Siinä tärkeimmät.

Vielä viimeisenä kotikenttä ja -yleisö. Miltä tunnelma hallissa viikonloppuna vaikutti?

Valitettavasti tunnelma ei noussut niin kuin olisin toivonut, melko hiljaista oli. Avajaisiin kyllä riitti yleisöä, mutta heti kun alkoi oikeasti tapahtua hallin väkimäärä tippui harmittavan paljon.

Ai niin. Mitä mieltä olit turnauskuuluttajasta? Oli kuulema hankittu puolipakolla perjantai-iltana jostakin.

Meinasi ymmärrys välillä loppua siihen. Kai se parhaansa yritti, mutta yleisöä taisi kyllä hävettää.

Toimituksen huomio: oli kerrassaan mainio!