400 urheilijaa ja taustaihmistä

Tammikuun alun viiden kotiturnauksen rupeama veti Joutsaan vähintään 400 urheilijaa ja toimihenkilöä. Joukkueita Joutsassa vieraili yhteensä 21 sekä päälle Flanelsin 5 omaa joukkuetta.

Flanels isännöi tammikuussa kaikkien sarjajoukkueidensa kotiturnaukset. Joutsassa pelattiin miesten IV ja V divisioonaa, naisten IV divisioonan yläjatkosarjaa sekä C93- ja D95-poikain aluesarjoja.

Joukkueiden pelaajien ja taustajoukkojen määrä voidaan arvioida melko tarkkaan ottelupöytäkirjojen avulla.

Yleisömäärien hahmottaminen sen sijaan on hankalampaa, koska turnauksiin on vapaa pääsy. Ulkopaikkakuntalaisten keskinäiset ottelut eivät juuri yleisöä kerää, mutta jonkin verran paikallisia pyörii hallilla – vähintään piipahtamassa – pitkin turnauspäivää.

Flanelsin joukkueet pelasivat kukin kaksi ottelua per turnaus, jotka taas keräävät yleisöä mukavasti. Näistä yleensä myöhäisempi veti enemmän yleisöä. Arvioiden mukaan myöhäispelejä oli seuraamassa noin 60-100 henkeä per ottelu.

Ainakin 12 kotiturnauksen urakka

Yhteensä Flanels isännöi kauden 2008-2009 aikana 12 salibandyturnausta Joutsassa. Näistä viisi pelattiin jo syyskaudella ja viisi nyt tammikuussa.

Miesten IV ja V divisioonaa pelataan vielä maaliskuussa. Lisäksi seura on varautunut isännöimään 1-2 junioreiden jatkoturnausta.

Karkeasti voitaneen arvioida, että Flanelsin kilpatoiminta saattaa tuoda Joutsaan salibandykauden aikana jopa tuhatkunta ihmistä paikkakunnan ulkoa.

Turnausjärjestelyistä vastaavat Flanelsin pelaajat itse sekä kioskin osalta junioripelaajien vanhemmat.