2011-2013-ryhmän syyskauden kuulumiset

Salibandykoulu 2011-2013

Tässä harrasteryhmässä on syksyllä innokkaasti vipeltänyt 23 lasta. Kun kaikki ovat yleensä kerralla salissa on vauhti ja meteli välillä kovalla tasolla, saliaikojen puutteen takia käytössä on vain 2/3 salia yhden kerran viikossa. Mukana on lajin vasta aloittavia ja jo monta kautta pelanneita lapsia. Pienempiin ryhmiin jakamalla ollaan koetettu saada hieman parempaa harjoittelurauhaa sekä parempaa yksityisohjausta ja tässä ollaankin onnistuttu ihan hyvin. Viime kauden tapaan meitä on kolme valmentajaa, Marja ja Kari Kuurne sekä Vesa Hurri. Muutamia vanhempia onkin ollut upeasti avustamassa vaihtopenkillä istuvien kanssa, siellä on vielä usein hieman levotonta. Olemme aloittaneet lasten ja vanhempien kanssa käymään yksityisen palautekeskustelun lapsen kehityksestä ja käytöksestä harjoituksissa. Osan kanssa ehdittiin jo tapaamaan ja pohdittiin keinoja, jotta saamme tasapainotettua levottomuuksia harjoituksissa sekä kehitettyä harjoitusta vaativia kohtia. Loppujen kanssa jatketaan ensi vuonna.

Intersport-liiga 2012

Suurin osa 2011–2013-ryhmästä pelaa kilpaa Intersport-liigan turnauksissa Keski-Suomen alueella. Sarjan peliaika on 2 x 15 minuuttia, neljä kenttäpelaajaa ja pelissä pelataan 1,5 minuutin vaihtoja. Meillä on pelaajia yhteensä 20, joten porukka jaetaan kahteen joukkueeseen joka turnaukseen. Korona on edelleen tuonut omat haasteensa tälläkin kaudella, mutta syksy on pääsääntöisesti menty melko normaalisti.

Tasoerot meidän joukkueemme sisällä ovat isot ja joukkueiden jako onkin osoittautunut omaksi taiteenlajikseen. Kaikkien taidot ovat kuitenkin menneet kovasti eteenpäin ja ajoittain kentällä näkyy tasapainoista tekemistä koko joukkueelta. Kaikille on annettu tasaisesti peliaikaa ja tekeminen on lapsista hauskaa. Tämä onkin se harrastamisen pääasia! Tällä kaudella on näkynyt vastustajien lisäämä harjoitteluaika; osa harjoittelee jopa kolme kertaa viikossa meidän yhtä harjoituskertaamme vastaan. Voittoja ei ole syyskaudella vielä tullut, mutta monta peliä on hävitty harmillisen niukasti.

Viikko sitten sunnuntaina pelatussa syksyn viimeisessä turnauksessa nähtiin kaikkien kausien parasta peliä! Neljästä pelistä kolme päättyi kirvelevään yhden maalin tappioon. Hyvät syötöt, pelinrakentelu, oikea-aikainen puhe kentällä ja iso taistelutahto. Näitä on harjoiteltu monta vuotta ja nämä asiat näkyivät syksyn viimeisessä turnauksessa kentällä. Valmennus oli niin ylpeä pelaajista! Nämä ovat niitä asioita, joiden avulla pärjätään jatkossa peleissä.

Näissä peleissä usein yksi pelaaja saattaa tehdä paljon maaleja mutta sillä pelillä ei pärjää, kun ikää tulee enemmän, vaan tarvitaan koko joukkueen yhteispeliä. Tämä onkin ollut valmennuksen tähtäimessä kaikkina näinä vuosina, yhtenäinen joukkue. Keskittymisen puute on ollut iso ongelma koko kauden peleissä ja harjoituksissa. Viimeisessä turnauksessa tämä ongelma isolta osin selätettiin ja tulos näkyi pelin laadussa. Maalivahdit olivat loistavassa vireessä ja hoitivat oman rankan osuutensa hienosti. Molemmat pelasivat kentällä kaksi peliä ja kaksi peliä maalissa. Valmennuksellekin hankalasti kaikki neljä peliä ovat usein peräkkäin ja vanhemmat ovatkin isossa roolissa näissä turnauksissa. Kannustamisen ja väliajalla rauhoittelun lisäksi osa on onneksi auttanut meitä lämmittelyiden ynnä muiden pitämisessä, kiitos myös vanhemmille.

Porukka jää nyt joulutauolle. Ensi vuonna suunnitelmissa on jatkaa jo aloitettuja erillisiä maalivahtiharjoituksia ja lisäharjoituskertoja. Kevätkaudelle lähdetään toivottavasti jatkamaan samoilla fiiliksillä kuin viimeisessä turnauksessa. Keskittyneenä, toteuttaen harjoiteltuja asioita ja taistelutahtoa uhkuen.

Marja, Kari ja Vesa