20-vuotisjuhlakauden käynnistävä Flanels tuo huippusalibandyä Joutsaan

Salibandyn erikoisseura Flanels käynnistää 20-vuotisjuhlakauden viikolla 31. Luvassa on tähtipelaajien vierailuja sekä huippusalibandyä kolmen ystävyysottelun muodossa.

Viikko käynnistyy tiistai-iltana (31.7.) ravintola Kellarissa, jossa järjestetään Flanels ry:n vuosikokous (klo 18 alkaen). Tähtivieraana on Flanelsin kasvatti, viime keväänä salibandyn Superfinaalissa Happeen riveissä pelannut ja SM-hopeaa saavuttanut leivonmäkeläislähtöinen Joel Lahti. Lahti kertoo lähtökohdat viikonlopun otteluihin sekä kauteen 2018-2019.

Palkitsemisiin liittyy puolestaan muutama valtakunnantason tunnustus, jotka julkistuvat kokouksessa. Lisäksi palkitaan perinteiseen tapaan viime kaudella Flanelsin riveissä ansioituneet sekä myös jonkin verran jaetaan 20-vuotiseen taipaleeseen liittyviä huomionosoituksia.

Salibandyprofessori Kosonen

Ottelurytinä käynnistyy perjantaina 3.8. iltapäivällä, kun jyväskyläläisen Happeen sekä lahtelaisen, Lammilta alkunsa saaneen LASBin A-poikien kohtaamisella (klo 15). Kumpikin joukkue valmistautuu ikäluokan SM-sarjaan.

Joukkueet vilisevät tulevaisuuden tähtiä, mutta paikallisittain suurin mielenkiinto kohdistunee LASBin taustajoukkoihin. LASBin päävalmentaja toimii nimittäin leivonmäkeläislähtöinen, Flanelsissa pelaaja- ja valmentajauran tehnyt Heikki Kosonen, joka vaikuttaa nykyisin Lahden seudulla opettajan tehtävissä. Flanelsissa ”salibandyprofessori” Kosonen muistetaan erityisesti 93-ikäluokan menestyksekkäästä valmennuspestistä.

Happee leireilee Joutsassa

Jyväskyläläinen Happee liittyy Joutsan viikonvaihteeseen muutoinkin kuin pelkkien harjoitusotteluiden myötä. Joukkue nimittäin palaa heinäkuun omatoimiselta harjoitusjaksolta yhteen ja pitää Joutsassa harjoituskauteen valmistavan kolmipäiväisen leirin. Harjoitus- ja ottelupaikkana toimii Joutsan liikuntahalli ja majoituskeskuksena Lamminmäen tilat.

Happeen viime kausi päättyi siis tappioon Superfinaalissa Tampereen Classicille, joka oli mestarisuosikki läpi kauden. Kesän pelaajamarkkinoilla Happeen rivistö on uudistunut ja nuorentunut merkittävästi. Kokeneita pelimiehiä on lähtenyt tai lopettanut. Happeen kirkkaimpia tähtiä ovat hyökkääjät Jami Manninen sekä Peter Kotilainen.

Joutsan ja Leivonmäen näkövinkkelistä ehdottomasti suurin mielenkiinto Happeessa kohdistuu luonnollisesti puolustaja Joel Lahteen. Viime kaudella hän vakiinnutti paikkansa niin sanotusti top 4 -pakistossa, ja nyt miehelle on tarjolla jopa johtavan puolustajan rooli. Lahti on ollut kesän mittaan myös miesten maajoukkueen ringissä.

Sysmäläisiä ja Kainulaisia

Perjantain vastustaja LASB on myös mielenkiintoinen (ottelu alkaa klo 18.30). Toissa kaudella Bundesliigan mestaruuden saavuttanut ja viime kaudella LASBissa vaikuttanut Jaakko Åkman ei pääsarjatasolla enää palaa alkavien lentäjäopintojen vuoksi, mutta LASBin Kainulaisen veljekset ovat joutsalaisyleisölle tuttuja jo vuosien takaa. Veljeksistä Justus Kainulainen siirtyi ”Öljymiehiin” Espooseen, mutta Roope ja Rasmus Kainulainen jatkavat LASBin riveissä.

Myös Sysmästä on odotettavissa väkeä halliin, sillä LASBia edustavat BB-88:n kasvatit Lauri Palvaila ja Matti Korhonen, joista viimeksi mainittu lukeutuu Kainulaisten ohella joukkueensa kantaviin runkopelaajiin.

Nälkäiset joensuulaiset

Ottelusaagan päättää Happeen ja Josban kohtaaminen (klo 15.30). Joensuulaiset tekevät uutta tulemista 1. divisioonassa. Ottelussa nähtäneen nälkäinen, Superfinaalijoukkueen päänahkaa jahtaava Josba, jolla on kesän jäljiltä koossa laaja 25 pelaajasopimuksen rosteri sekä kova harjoituskausi.

Viikonlopun otteluihin kannattaa tulla hyvissä ajoin paikalle. Joutsan liikuntahalliin on tarjolla vain rajoitettu määrä pääsylippuja. Lippuja myydään vain ovelta.

Viikon tapahtumat ovat siis osa 20-vuotisjuhlintaa, jota Flanels viettää pienimuotoisesti läpi kauden. Salibandytoiminnan katsotaan alkaneen keväällä 1999. Toiminta tapahtui aluksi JH-Team ry:n alaisena jaostona, joka itsenäistyi 2003 Flanels ry:ksi.

Katso myös

Happeen kotisivut

LASBin kotisivut

Josban kotisivut

Facebook-tapahtuma