2 voittoa ja kesälomille

Flanelsin ykköstiimin keskinkertaisesti sujunut kausi sai mukavan lopun lauantaina Killerillä, kun tuloksena oli kaksi voittoa. Vitoseen putoava SC Luppo kaatui 6-0 ja karsintapelihaaveita elätellyt L-Bandy 10-6.

Avausottelu SC Luppoa vastaan olisi pitänyt ratkaista jo avauserän maalipaikoista, sillä niitä riitti. Ja riitti myös jatkossa, joten isompikin maaliero taululla olisi ollut oikeutettu. Liki päätylautaan mitoitettu karvauspeli piti vihulaisen näpeissä läpi ottelun.

L-Bandyä vastaan pelattiinkin sitten kunnon ”total bandya”. Vauhdin ja maalien lisäksi ottelussa riitti ajoittain mukavasti myös kontaktia, kun erityisesti Flanels-maalilla jaettiin kauden päätöksen kunniaksi erä ”makuupaikkalippuja” ilmaiseksi.. Varsinainen pelin ratkaisu nähtiin onneksi maalipisteiden muodossa: Flanels iski neljän eron toisessa erässä.

Lauantaina käytiin kilpaa myös sisäisen pistepörssin voitosta. Sen taisi viedä Heikki Kosonen ennen Pekka Soilua, molemmat saman vitjan miehiä. Erinomaisesti näiden pörssitaistelua säesti sentteri Owe Weijo, joka pyssytti tehot 2+1. Tehokkain taisi olla Ilpo Suuronen, jolle huimat 4+1.

Kesäloma edessä

Flanelsin ykköstiimi sijoittui nelosdivarissa sijalle viisi ja keräsi 20 sarjapistettä 18 ottelusta. Karsintapaikka oli tavoitteena, mutta siihen ei joukkue yltänyt, mikä on tietysti pettymys.

Käytännössä kärki karkasi jo alkukaudesta, kun pistekertymä jäi odotettua selvästi kehnommaksi. Kehno alkukausi oli yllätys, sillä mm. Suomen Cup sujui hyvin. Ajoittain peli kulki kuitenkin mainiosti ja niillä otteilla olisi pärjätty helposti ylempänäkin.

Harrastajamäärien perusteella Joutsasta pitäisi saada ehdottomasti miesjoukkue ylemmäksi kolmos- ellei jopa kakkosdivariin. Keinoja tähän kannattaa miettiä, sillä aineksia selvästi olisi olemassa ja myös tulossa lisää aikanaan junnuportaasta.

Turnaustilastot

Flanels – SC Luppo 7-0 (1-0, 3-0, 1-0)
L-Bandy – Flanels 6-10 (2-2, 2-6, 2-2)

Kokoonpano
I Suuronen I. 4+1
1. Hurri P. (a) 2+2, 2 min
2. Vainiomäki A. (c) 3+0
II Kosonen H. 2+1
II Weijo O. (a) 2+1
III Seppälä J. (a) 2+1, 5 min
II Soilu P. 0+3
5. puolustaja Kärnä O. 1+1
I Suuronen H. 0+2
I Tonteri A. 0+2
III Heinonen N. 0+1
III Heiska K. 0+1, 2 min
2. Huikko P. 0+0
1. Gylden R. 0+0, 2 min
mv. Onali J. (molemmat ottelut)
mv. Sorsa S.

Ei kokoonpanossa
Kiiski T., terve – henkilökohtainen syy
Keihäsniemi R., terve – henkilökohtainen syy
Tanttu T., terve
Saari A., terve – armeija