Neljän pisteen joukkuesuoritus Jyväskylästä

Flanels vs. TiPa

Kuukauden pelitauko tuli päätökseensä Keljonkankaan koulun liikuntasalissa, jossa pyhäpäivän ratoksi nähtiin varsiin laadukas esitys Flanelsittarilta. Jalkeille oli saatu kahden hyökkäysketjun ja kolmen puolustajaparin rosteri maalivahti Milli Löfgrénillä höystettynä. Valmennus seurasi joukkueensa edesottamuksia etäyhteydellä, kuten nykyaikana on tapana. ”Pallo” oli siis heitetty läsnäolijoille ja joukkue otti haasteen vastaan hymyillen.

Kotikatsomossa ei oltu vielä ehditty istuutua ruudun ääreen, kun Laura Parikka vei Flanelsin johtoon ajassa 1:02 Peppi Kapasen alustuksesta. Hurmoksessa esiintynyt Flanels katkoi vastustajan pelihuumorin tehden ensierään vielä kolme maalia (Mirka Pölkki, Mia Reponen ja Peppi Kapanen tekijöinä).

Kun Mirka Pölkki vielä viimeisteli toisen erän alkuun taululle 5-0 oli etävalmennuskin melko tyytyväinen näkemäänsä. Ennen kaikkea pallollinen pelaaminen oli vakuuttavan näköistä. Toisen erän edetessä peli tasoittui Flanelsin laskiessa hieman kierroksia. Toiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin 5-0 tilanteesta.

Kolmas erä ei Flanelsin osalta tarjonnut hienouksia, vaan tunnetilan lasku näkyi otteissa pienoisena huoli-mattomuutena. Erän loppupuolella TiPa kavensi vielä kahdella osumalla vieden erän nimiinsä 2-0. Lopputulos 5-2 Flanelsille. Tämä muotovirhe sallittakoon ja kaksi sarjapistettä rikkaampana kohti iltapäivän MultiAnts -kamppailua.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270952/yhteenveto

Kotiturnaus 23.10.2021
Naiset hakivat pisteet ennen kaikkea joukkueena. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Flanels vs. MultiAnts

Toisen ottelun alku oli pelillisesti, ainakin kotikatsomoon aistittuna, hermostunut. Palloa ei saatu millään kontrolliin, vaikka intoa ja tunnetta varmasti riitti. Ottelun avausmaalista vastasi MultiAnts. Tilannetta edelsi pieni nukahdus Flanelsin blokkipelissä. Flanelsin ensierä oli kaikkea muuta kuin mitä ensimmäisessä pelissä, ja Maiju Maunulan laukoma tasoitusmaali erän viime hetkillä tuli kyllä tarpeeseen. Syöttöpiste maaliin Laura Parikalle.

Tämä nk. koppimaali herätti Flanelsin ja toiseen lähdettiin aivan erilainen vaihde silmässä. Minttu Kapasen kulmalyönnistä kimmottama johtomaali oli onnekas, joskin täysin ansaittu. Pari minuuttia myöhemmin sarjan pistekärki Pölkki iski kahdesti. Osumien välissä oli ainoastaan 34 sekuntia. Jälkimmäinen näistä livahti vastustajan maalivahdille sangen helposti, ensimmäisen ollessa huippulaukaus ylänurkkaan. Tämän jälkeen MultiAnts otti aikalisän ja pyrki katkaisemaan Flanelsin momentumin.

Aikalisä oli onnistunut ja tovi sen jälkeen MultiAnts kavensi tilanteeksi 4-2 Flanelsin heikon merkkauspelin avustamana. Puolitoista minuuttia myöhemmin nähtiin Flanels-ylivoima, kun Mirka Pölkkiä rikottiin läpiajo-tilanteessa. Tilanteesta tuomittiin kahden minuutin rangaistus, vaikka kotikatsomosta arvioituna rangaistus-laukauskaan ei olisi ollut tuomiona suuri vääryys. Flanels pyöritti ylivoimaa mallikkaasti, mutta ei onnistunut kasvattamaan johtoaan. Peli ehti tämän jälkeen jatkua täysin viisikoin 16 sekuntia, kun vastustaja joutui uu-delleen alivoimalle. Rikkeen kohteena oli jälleen Pölkki ja tilanne näytti ikävältä, mutta onneksi isommilta loukkaantumisilta vältyttiin. Toinenkin Flanels-ylivoima kesti täyden ajan eli tilanne säilyi ennallaan. Erätau-olle siirryttiin lukemissa 4-2.

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä koitti ajassa 32:35, jolloin Flanelsin aktiivinen karvauspelaaminen sai aikaan pallonriiston, jonka seurauksena Essi Tarhanen siirsi pallon kapteeni Reposelle ja tämä lähetti laukauksen vastustajan maalin yläkulmaan. Seuraava maali oli sitten näyttävä soolo Pölkiltä, joka haastoi vastustajan puolustusta useamman kerran, kunnes löysi sopivan raon, josta lähetti laukauksen maalin perukoille. Peli oli tässä vaiheessa ratkennut, vaikka MultiAnts vielä kavensikin läpiajosta lopputulokseksi 6-3.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270955/yhteenveto

Kotiturnaus 23.10.2021
Maalinteon riemua aikaisemmasta kotiturnauksesta. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Koutsin yhteenveto

Valmennus oli syystäkin tyytyväinen joukkueen tuomiin täysiin sarjapisteisiin. Poissaolot antoivat lisää vastuuta laajemmalle joukolle ja vastuu kannettiin kiitettävästi. Kakkoshyökkäysketjun kokonaan puuttuessa oli 24 tehopisteen mentävä aukko rosterissa. Laura Parikan kipparoima ketju laidoillaan Peppi ja Minttu Kapanen oli tänään hyvä ja sai myös kaivattuja tehopisteitä. Jatkossa valmennus tosin toivoo maalintekijöitä lisää myös puolustuspositiosta; tänään hyökkääjät tekivät maaleista kymmenen yhdestätoista. Maiju Maunula oli ainut maalinteossa onnistunut puolustaja.

Milli Löfgrén antaa joukkueelle aina mahdollisuuden voittaa ja on kyllä takuuvarma suorittaja tolppien vä-lissä. Avukseen hän saanut tunnollisesti esiintyvän viisikkopuolustuksen. Pallollinen pelaaminen on ajoittain halutulla tasolla ja ajoittain ei. Joukkue esiintyy kokonaisuutena tasaisemmin ja huonojen jaksojen lyheneminen on huomattava. Mirka Pölkki piti pintansa pistepörssin kärjessä ja on jo maalin päässä 20 maalin rajapyykistä. Kapteeni Reposen merkitystä joukkueelle ei tarvitse edes erikseen korostaa – sen voi nähdä omin silmin jokaisen ottelun aikana.

Sarjakärki Happeen jälkeen seuraaville sijoille on tunkua, sillä Valo II nousi kolmanneksi ja ohitti KuuMat keskinäisen ottelun voitettuaan. Flanels on edelleen sarjassa toisena 21 pisteellä, Valo II kolmantena 19 pis-teellä ja KuuMat neljäntenä 18 pisteellä. Nämä kaksi kilpakumppania ovat pelanneet yhden ottelun Flanelsia vähemmän, joten seuraavista turnauksista ei puutu mielenkiintoa.

Pelit jatkuvat 2.4. Uuraisilla, jossa vastassa ovat Valo ja Valo II.

Turnauksen pörssipisteet:

Mirka Pölkki 5+0= 5
Maiju Maunula 1+2= 3
Mia Reponen 2+0= 2
Peppi Kapanen 1+1= 2
Laura Parikka 1+1= 2
Minttu Kapanen 1+0= 1
Viivi Hotti 0+1= 1
Katariina Huuskola 0+1= 1
Jenni Kärnä 0+1= 1
Essi Tarhanen 0+1= 1

-vk-