Naisten turnausraportti Muuramesta ja yhteenveto syyskaudesta

Kotiturnaus 23.10.2021

Flanels vs. Valo

Naisjoukkueen syyskauden päättävä turnausesiintyminen sijoittui ilta-aikaan Muuramen kulttuurikeskuksessa. Iltapelien osalta on vuosien varrella nähty monenlaista peli-ilmettä, mutta tällä kertaa joukkue näytti valmiilta esiintymään. Erilaisten rajoitusohjeistusten vuoksi myöskään katsojaennätyksiä ei otteluissa rikottu.

Flanels-joukkue oli edellisen turnauksen täyden kokoonpanon jälkeen palannut lähemmäs normaalia eli noin reilun kahden kentällisen vahvuuteen. Johanna Oksanen pääsi jälleen tolppien väliin tuuraamaan Milli Löfgréniä. Marja Kuurne siirrettiin puolustukseen korvaamaan Jenni Kärnää, joka oli saapuva vasta toiseen illan otteluista.

Oranssipaidat aloittivat ottelun vahvasti pallollisena, mutta siitä huolimatta pelikellon näyttäessä 11:33 oli Valo siirtynyt jo 2-0 johtoasemaan. Flanels jatkoi aktiivista pallokontrollia ja sai luotua ottelussa runsaasti tekopaikkoja, mutta ensimmäistä kertaa pallo löytyi Valon maalista vasta toisessa erässä, kun Tiia Norola viimeisteli Laura Parikan syötöstä kaivatun kavennusosuman. Maalia edelsi koko viisikon oikeaoppinen hyökkäykseen lähtö omalta kenttäalueelta, joka oli erityisesti valmennuksen mieleen.

Kolmannessa erässä Flanels jatkoi vaarallisten maalipaikkojen luomista ja Valo yritti iskeä lähinnä vastahyökkäyksistä. Mirka Pölkki otti jälleen kerran roolia (rangaistusaitiossa hetken huilattuaan) ja nousi pitkän hyökkäyksen jälkeen maalille, käänsi pallon rystypuolelle ja nosti pallon Valo-maalin takanurkkaan.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty ja pisteet jaettiin lukemin 2-2. Tästä jäi hieman karvas maku suuhun sekä valmennukselle että joukkueelle. Positiivista ottelussa oli Johanna Oksasen maalivahtipelin lisäksi joukkueen hyvä pallollinen pelinrakentaminen koko pelialueella. Iso miinus sen sijaan tuli hukatuista maalipaikoista ja luokattomasta viimeistelystä.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270989/yhteenveto

Flanels vs. MuurY

Turnausillan viimeisessä ottelussa kohdattiin kotijoukkue MuurY. Ensimmäisestä pelistä haluttiin säilyttää hyvä pallokontrolli ja lisäksi parantaa tehokkuutta viimeistelyssä. Tiedossa oli myös vastustajan kamppailukovuus ja vaarallisuus hyökkäysalueella. Jenni Kärnän palattua kokoonpanoon Marja Kuurne siirtyi omalle paikalleen kakkosketjun keskelle. Peliin lähdettiin kolmella hyökkäysketjulla ja kahdella puolustajaparilla Maiju Maunulan siirtyessä kolmosketjun laitaan Minttu Kapasen ja Laura Parikan seuraksi.

Kotijoukkue aloitti maalinteon parin minuutin jälkeen Flanels-maalin edustalta. Kolmisen minuuttia myöhemmin Maiju Maunula sai syötön Helmi Parikalta ja laukoi ”timosusimaisella” kääntölaukauksella pallon tarkasti muuramelaismaalin ylänurkkaan. Pelikellon näyttäessä 10:38 MuurY siirtyi jälleen johtoon Flanelsin torkuttua hetkellisesti puolustusalueella. Mirka Pölkki tasoitti vielä ensimmäisessä erässä tilanteeksi 2-2 Katariina Huuskolan syötöstä.

Erätauolla korostettiin pääteemana malttia pallollisena. Tästä huolimatta toinen erä alkoi (taas kerran) katastrofaalisesti, kun MuurY siirtyi jälleen johtoon vain 37 sekunnin pelin jälkeen. Toisen erän erikoisin tilanne oli MuurY:lle tuomittu rangaistuslaukaus, josta Flanels-joukkue omasi hieman eriävän mielipiteen tuomariston kanssa. Johanna Oksanen ei kuitenkaan antanut sekavahkon tilanteen häiritä, vaan nollasi kylmästi rankkaria ampuneen Taija Mitrosen.

Toisella erätauolla valmennus heitti ”pallon” joukkueelle; tasonnosto on löydyttävä tai muutoin sarjapisteet jäävät Muurameen! Joukkue olikin kolmannessa erässä tahtotilaltaan oikealla tasolla. Kakkosketju otti tällä kertaa vastuun ottelun kääntämisestä Flanelsille. Ajassa 37:05 Marja Kuurne vapautti Heidi Mutkalan läpiajoon, josta tämä viimeisteli tyylikkäästi rystypuolelta ottelun tasoihin. Kaksi minuuttia edellisestä sama kaksikko oli jälleen asialla Heidin siirtäessä Marjan rystylaukauksesta tulleen reboundin MuurY:n verkkoon. Ensimmäistä kertaa oltiin ottelussa edellä maalipisteissä. Ottelun lopussa MuurY haki tasoitusta ilman maalivahtia ja Heidi Mutkalan peittäessä laukausta nousi vastustajan maila kasvoihin, josta seurauksena oli viiden minuutin rangaistus sekä pienoinen loukkaantuminen ja kotijoukkueen loppukiri oli lopullisesti ohi. Lopputulos 4-3 ja kaksi sarjapistettä Flanelsille.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270991/yhteenveto

Kotiturnaus 23.10.2021

Koutsin yhteenveto

Maalin verran jäätiin tavoitteesta eli neljästä sarjapisteestä. Ensimmäisen pelin viimeistely oli huonoa, mutta pallollinen pelaaminen erinomaista molemmissa peleissä. Johanna Oksaselle kiitettävä arvosana maalin suulla. Heidi Mutkalan panos toisessa pelissä ansaitsee myös maininnan. Mirka Pölkki siirtyi koko sarjan pistepörssin kärkeen ja oli tässäkin turnauksessa alati vaarallinen hyökkäysalueella. Kokonaisuutena joukkue saa valmennukselta hyvän arvosanan Muuramen reissusta.

Kokoonpano 18.12., Muurame

vs. Valo

Huuskola Reponen (C) Pölkki Kuurne (A) – Maunula

Norola          Parikka L                 Mutkala                                          Tarhanen-Hotti

                                                                                                           Parikka H-Kapanen M

Mv: Oksanen  

vs. MuurY

Huuskola      Reponen (C)            Pölkki                                               Parikka H-Kärnä

Norola          Kuurne (A)              Mutkala                                          Tarhanen-Hotti

Kapanen M   Parikka L                Maunula

Mv: Oksanen   

 

Syyskausi pähkinänkuoressa

Joukkue siirtyy joulutauolle parantelemaan vammoja ja juonimaan uusia kuvioita sarjakakkosena. Edellä ainoastaan Jyväskylän Happee, joka ei ole vielä kokenut pistemenetystä pelaamissaan kymmenessä ottelussa. Saman verran pelattuja otteluita on myös Flanelsilla, joista on kertynyt seitsemän voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Tähän valmennus on muutamaa kauneusvirhettä lukuun ottamatta tyytyväinen.

Joukkue on esiintynyt yhteisistä harjoitusmääristä huolimatta edukseen turnauksissa. Uudet pelaajat ovat löytäneet paikkansa rosterista ja ennen kaikkea joukkueen roolitus on hyvässä tasapainossa. Mirka Pölkin syyskausi on ollut erinomainen, josta palkkiona paikka sarjan pistepörssin kärkinimenä (14 maalia+4 syöttöä= 18 pistettä). Myös muu kokenut kaarti on onnistunut pelillisesti hyvin ja myös junioripelaajat kantavat vastuunsa esimerkillisesti.

Muuramen turnaus oli valmentajaan silmin katsottuna sitä, mitä on jo pitkään peräänkuulutettu eli pallokontrolliin perustuvaa, rakentavaa pelaamista. Puolustaminen viisikkona on edelleen joukkueen vahvuus ja siihen on saatu viime aikoina yhdistettyä myös enemmän uskallusta pallollisena. Kevätauringon paistaessa on tavattu olla parhaimmillaan, joten uskallan ennustaa laadukasta pelaamista kevätkaudella.

Vesa Kuurne, valmentaja