Naisilla tahmea turnausesitys Muuramessa

Valo vs. Flanels

Kauden toiseksi viimeinen turnausesiintyminen koettiin sunnuntaina 10.4. Muuramen kulttuurikeskuksessa. Vuorossa olivat iltapelit, joiden pelillinen taso on oranssipaidoilla perinteisesti heitellyt hieman laidasta laitaan. Tällä kertaa nähtiin myös ääripäitä ainakin laadun osalta.

Marja Kuurne vei Flanelsin johtoon ylivoimalla kovalla laukauksella ajassa 06:11 Heidi Mutkalan syötöstä. Valon tasoitusmaali nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin. Toinen erä pelattiin maaleitta, mutta painopiste oli kenties kaiken rehellisyyden nimissä Flanelsin puolustusalueella.

Valo sai ansaitun johtomaalinsa kolmannen erän alkuun, kun 44 sekuntia oli erää takana. Erien alut ovat olleet joukkueelle vaikeita myös tällä kaudella. Kaksi minuuttia myöhemmin Flanels hyödynsi Valon pienoisen vaihtovirheen ja iski Marja Kuurneen toisella osumalla tilanteen tasoihin. Syöttöpiste Henriikka Norolalle comeback-ottelussaan. Vain yksitoista sekuntia edellisestä oli pallo jälleen Valo-maalissa. Tällä kertaa Laura Parikan tarkan ja nopean laukauksen seurauksena. Syöttöpiste osumaan Katariina Huuskolalle. Ottelua jatkettiin tasaisen sekavissa merkeissä, mutta Valo oli koko ottelun enemmän pelin päällä. 3-3 tasoitusmaali kirjattiin pöytäkirjaan ajassa 35:05. Tämän tasoitusosuman jälkeen peli näytti hieman lipuvan Flanelsin käsistä, mutta siitä huolimatta takaiskumaaleja ei syntynyt. Flanels sai vielä mahdollisuuden sekunti ennen loppua päästä nihkeästä ottelusta ”kuivin jaloin” molemmat pisteet mukana, kun tuomaristo risti kädet päänsä ylle maalialuerikkomuksen vuoksi ja seurauksena oli rangaistuslaukaus. Jenni Kärnä otti vastuuta ja sai aikaan kelpo yrityksen, jonka vastustajan maalivahti pystyi kuitenkin torjumaan. Lopputulos 3-3 ja piste molemmille. Oliko lopputulema ansaittu vai menetetty piste – vaikea sanoa…

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270967/yhteenveto

Kotiturnaus 23.10.2021
Marja Kuurne (#23) onnistui kahdesti maalinteossa. Kuva: Jonna Keihäsniemi

MuurY vs. Flanels

Illan toiseen koitokseen vastaan asettui kotijoukkue MuurY. Ensimmäinen peli oli nollattu ja siitä oli otettu (tai ainakin piti olla otettuna) hyvät asiat mukaan, samalla tavoitteena myös karsia virhepuolelta. Pukukopissa oli rento tunnelma ennen aloitusvihellystä, mutta jostain syystä se rentous jäi pelin ajaksi sinne koppiin.

MuurY teki maalin per erä ja vei ottelun nimiinsä puhtaasti 3-0. Kaikki kunnia vastustajalle, joka pelasi ehjän ottelun ja teki tarvittavat maalit ottelun voittamiseksi. Lisäksi MuurY myös puolusti hyvin, joskaan Flanels ei tällä haavaa tehnyt siitä kauhean vaativaa suoritusta. Joukkueemme ei löytänyt koko ottelun aikana ”punaista lankaa” ja varsinkin pallollisena joukkue esitti kauden heikoimman esityksensä. Pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä oli yksinkertaisesti liikaa. Lisäksi peli meni yksinyrittämiseksi, jossa pelaaja kerrallaan yritti epätoivoisesti tuoda joukkuetta takaisin peliin muiden lähinnä katsellessa vierestä. Pientä lohtua valmennukselle toi hyvä ja tunnollinen puolustuspeli, joka harvemmin pettää.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270969/yhteenveto

Kotiturnaus 23.10.2021
Muuramea vastaan maalinteko jäi vain yritykseksi. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Koutsin yhteenveto

Turnauksen jälkifiilikset ovat hieman katkerat, sillä turnauksen saldo, yksi piste, tarkoittaa sitä, että kamppailu sarjan kakkossijasta on käytännössä taputeltu. Sijoitus on tällä hetkellä kolmas ja senkään paikan säilyttäminen ei ole enää omissa käsissä. No, joka tapauksessa kahta viimeistä ottelua lähdetään voittamaan ja kirkastamaan tämän turnauksen alakuloa. Valmentajan toive on saada sairastuvalta lisää pelaajia riviin siihen mennessä. Kauden viimeisissä otteluissa kohdataan 24.4. Äänekoskella Urho ja Happee.

Turnauksen pörssipisteet:

Marja Kuurne 2+0 = 2
Laura Parikka 1+0 = 2
Heidi Mutkala 0+1 = 1
Henriikka Norola 0+1 = 1
Katariina Huuskola 0+1 = 1

-vk-