Miesten kausi päätökseen

Harmaa, mutta keväisen lämmin päivä aukeni Keljonkankaan lähiön yllä, kun miehet saapuivat runkosarjan viimeiseen turnaukseen uudehkolle yhtenäiskoululle. Runkosarjan kolmostila oli jo varma, mutta jatkopeleihin pääsy muiden lohkojen kolmosten välillä vielä avoin. Keljonkangas tarjosi hienot puitteet salibandyturnaukselle: uudet modernit tilat ja palvelut nippanappa kävelymatkan päässä.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli sarjan voittanut Nousu. Ottelun tempo ei noussut niin korkealle kuin sarjan kärkikamppailun arvo edellyttäisi. Maaleja tehtiin melko tasaisesti päätyen 8-8 lukemiin. Puolustuspään teemana oli ottaa poikittaissyötöt kiinni ja jättää suorat vedot maalivahti Johannes Huuskolalle. Taktiikka oli alkuun toimiva, eikä suoria vetoja maaliin juuri mennytkään koko pelissä. Loppua kohti vain Nousun vaaralliset poikittaissyötöt löysivät paremmin perille.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/248977/yhteenveto

Topi Jussila (#56) pelasi vahvan kauden ja oli upotti myös Nousun verkkoon tarkkoja laukauksia

Toinen peli oli sarjassa toisena olevaa Luppoa vastaan. Luppoa vastaan oli pitkin kautta ollut hienoja pelejä ja varmaankin Flanelsin kauden kaksi hienointa voittoa oli tullut juuri heitä vastaan. Kauden viimeisessä pelissä ei kuitenkaan enää jalka riittänyt taistelemaan voitosta vaan Lupon vahva miesvartiointi oli myrkkyä. Loppulukemat siis 10-6 turnausisännille.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/248979/yhteenveto

Kari Kuurne oli loppukaudesta tutun tehokas, vaikka kesällä tullut vamma uhkasi alkuun koko kautta

Parhaan ymmärryksemme mukaan kausi siis päättyi tämän kauden osalta. Sarja saatiin lopulta vietyä hyvin läpi, vaikka korona pienen tauon keskelle kautta aiheuttikin. Flanelsin vaiva oli moneen otteeseen mainittu kapea kokoonpano. Lopun tiukka ottelutahti aiheutti monelle vaikeuksia, eikä ’täyttä’ kokoonpanoa loppukaudesta saatu kertaakaan mukaan.

Kausi saatiin kuitenkin vietyä hienosti läpi ja taistelu jatkopelipaikoista oli tiukkaa viimeiseen peliin saakka. Iso kiitos kaikille pelaajille ja yhteistyökumppaneille! Tästä alkaa ensi kauden valmistelu, eteenpäin.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/34/7872/8851/2021-2022/otteluohjelma

Kokoonpano:

Enke
Jussila
Heinonen
Kuurne
Heino
Kiiski
Suuronen
Huuskola