Miehet jatkavat nollakerhossa

Tämän vuoden miesten nelosdivarista ei helpolla pisteitä irtoa. Jo avausturnaus uumoili tätä, ja käsitys vain vahvistui kauden toisessa turnauksessa lauantaina Vaajakoskella, jossa Flanels kärsi 8-2-tappion SBS Lohkovoittajalle ja 5-3-tappiot MultiAntsille.

Avausottelun alku lupasi hyvää, sillä Niko Heinonen vei Flanelsin 1-0-johtoon heti ekassa vaihdossa. Tämän jälkeen vastustaja tekikin sitten peräti 8 osumaa, melko tasaisesti pitkin matsia tosin. Korjataan, tekihän Flanels väliinkin yhden. Hyvää hyökkäyspään myllytykseen kykeni ajoittain Flanelsin kaikki kolme viisikkoa, mutta tehottomuus vaivasi kauden avausturnauksen tapaan. Tehokkuus yksin ei olisi riittänyt, sillä kolmoskenttä ja välillä kakkonenkin, olivat omassa päässä vaikeuksissa, kun LV sai hyökkäyspään viisikkomyllynsä pyörimään.

Toisessa matsissa kohtaloksi koitui Flanelsin avauserän puolivälin neliminuuttinen, jossa vihulainen iski peräti neljä maalia. Flanels pelasi nyt hieman kapeammalla rosterilla, kun osa pelaajista riensi futsal-turnaukseen. Arto Vainiomäen johtama ykköskenttä oli jälleen selkeästi paras ja myös toinen viisikko alkoi saada peliään mukavasti ruotuunsa, kun Tatu Kiisken rinnalle iskettiin Kerenski Virtanen ja Jari Kotimäki Ike Ahosen ja Riku Gyldénin luutiessa alakerrassa. Tehottomuus vaivasi kuitenkin tässäkin matsissa. Hyviä paikkoja oli riittävästi läpi matsin, mutta hyvät paikat pitäisi saada pikimmiten muutettua maaleiksi.

Neljän pelatun matsin jälkeen Flanelsin pistesarake näyttää siis edelleen puhdasta nollaa. Ensimmäisenä Flanelsin on kyettävä löytämään – ja ennen kaikkea vakiinnuttamaan – kakkos- ja kolmoskenttään toimivat viisikot. Toistaiseksi alkukauden poissaolot ja ketjuruletti ovat sotkeneet, eikä koostumuksia ole saatu vakiinnutettua. Viikonlopun tasapainoisin esitys oli Jon Lahden vahvistamalla Vainiomäen ykköskentällä, joskin tehoja on lupa odottaa jatkossa lisää.

Toisekseen jalkaa ja kaksinkamppailuvoimaa on pakko puristaa rutkasti lisää. Turhan hennot otteet näkyivät muun muassa siinä, että pallo menetettiin turhan herkästi vastustajalle kontakteissa. Omassa päässä taas peli meni herkästi rikkomiseksi, kun viisikkopuolustuksessa jäätiin turhan herkästi askel pari jälkeen.

Turnaustilastot

Vaajakoski 10.11.2012
SBS Lohkovoittaja – Flanels 8-2 (3-1, 2-0, 3-1)
MultiAnts – Flanels 5-3 (4-0, 0-2, 1-1)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Tehopisteet
Niko Heinonen 2+0
Riku Gyldén 1+1
Arto Vainiomäki 1+0
Riku Keihäsniemi 1+0
Jon Lahti 0+1
Vesa Hurri 0+1
Niko Rantanen 0+1
Riku Gyldén 0+1
Tatu Kiiski 0+1

Kentällliset LV-ottelun alussa

Lahti Jon – Vainiomäki Arto – Niko Heinonen
Vesa Hurri – Niko Rantanen

Tatu Kiiski – Riku Gyldén – Onni Långström
Riku Keihäsniemi – Ilari Ahonen

Kari Kuurne – Jaakko Suomalainen – Jari Kotimäki
Pekka Soilu – Teemu Sipiläinen

10. hyökkääjä Kerenski Virtanen
11. hyökkääjä Ville Tarhanen

mv. Juho Kuitunen

Kentälliset MultiAnts-ottelun alussa

Lahti Jon – Vainiomäki Arto – Niko Heinonen
Vesa Hurri – Pekka Soilu

Kimmo Virtanen – Onni Långström – Tatu Kiiski
Riku Gyldén – Ilari Ahonen

3. laituripari Kari Kuurne – Jari Kotimäki
5. puolutustaja Teemu Sipiläinen

mv. Juho Kuitunen

Jatko

Sarja jatkuu kotiturnauksella Joutsassa sunnuntaina 25.11. Tuolloin vastassa ovat Muuramen Yritys ja Happee III.