Miehet Hippoksella

Miehet matkustivat kahdella autolla ja kahdella eri rengastaktiikalla kauden toiseen turnaukseen Jyväskylän Hipposhallille. Juoksuradan keskelle rakennettu kenttä tarjosi hieman erikoisesta alustasta huolimatta varsin mainiot puitteet salibandyn pelaamiseen. Kokoonpano oli jälleen kärsinyt poisjäänneistä ja kentälle saatiin edellisen turnauksen tavoin maalivahdin lisäksi vain kahdeksan kenttäpelaajaa.

Pienellä rosterilla pelattaessa on tärkeää pitää kontrolli mahdollisimman hyvin omissa käsissä. Hankasalmella se hieman lipsui, mutta tällä kertaa ote piti ehkä hieman paremmin kiinni ohjaustangosta. Päivän ensimmäinen peli oli joutsalaisten mieleen, sillä vastustajalla oli lähes yhtä kapea kokoonpano, eikä vauhti noussut ottelussa kovinkaan korkealle. Aikalisän jälkeen Flanelsin tavoin perinteikäs aladivariseura Pommak sai hieman pontta ja perusvarma Johannes Huuskola yllätettiin maalillaan kerran. Muuten ottelu meni selkeästi Flanelsille maalipistein 8-1. Vesa Hurrin tehot 4+1 olivat jälleen omaa luokkaansa. Kiva, kun on tuollainen kaveri matkassa.

1. ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/249001/yhteenveto

Salibandyä. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Toisessa ottelussa vastaan asettui turnausisäntä Koko. Heti alkuun oli havaittavissa yksi ero edelliseen, nimittäin vauhtia oli selvästi enemmän. Tämä teki ottelusta hieman vaikeamman, mutta avauserä sujui siitä huolimatta varsin mallikkaasti. Toisen erän alussa ajassa 17:42 siirsi Niko Heinonen oranssipaidat 4-1 johtoon ottelun toisella maalillaan. Tämän jälkeen ottelun hallinta alkoi siirtyä vastustajalla, joka välillä minuuttitolkulla myllytti kohti Huuskolan vartioimaa maalia. Mutta, jos antaumuksella tultiin päälle, niin kyllä antaumuksella myös puolustettiin. Koko onnistui kerran kaventamaan perin harvinaisella yhden käden kanttilaukauksella, mutta lähemmäs ei enää päästetty. Näin ollen komiat neljä pistettä plakkariin.

2. ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/249003/yhteenveto

Miesten alkukautta on leimannut erilaiset erikoiset poisjäännit, joiden johdosta molemmissa turnauksissa on jouduttu pelaamaan perin pienellä kokoonpanolla. Toinen tilastoihme tässä kohtaa kautta on se, että yhtään rangaistusta ei olla otettu. Voi vain spekuloida onko näillä kahdella asialla jotain tekemistä toistensa kanssa. Joko rangaistuksia pyritään viimeiseen asti välttämään tai ei enää ehditä rikkomaan. Ensimmäinen väittämä on tietenkin paljon todennäköisempi: kokenut joukkue tietää, että jäähyjä ottamalla otteluita ei voi voittaa.

Ilari Suuronen

Kokoonpano:

Hyökkäys:

K. Virtanen – I. Suuronen – JP Vesalainen
T. Jussila – N. Heinonen

Puolustajat: V. Hurri – T. Kiiski – H. Enke

mv. J. Huuskola

Sarja jatkuu samassa paikassa 13.11.

Otteluohjelma ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/34/7872/8851/2021-2022/otteluohjelma