Flanelsittarilla maalinteon tuskaa

Sunnuntain pelireissuun Hollolaan lähdettiin palaamaan voittojen tielle muutaman pelin jälkeen. Vastassa olivat sarjan kärkipään porukka Sudet ja voitoitta oleva SB tuska.

Ensimmäiseen kamppailuun Susia vastaan lähdettiin hieman maltillisemmalla karvauksella kuin normaalisti. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Sudet vyöryttivät vaarallisia vastaiskuja ja näitä haluttiin välttää.

Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista, joskin pallo oli Flanelsittarien päässä hieman enemmän. Ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli erän loppupuolella, kun tuomari vihelsi rankkarin Susille. Flanelsittarien maalilla ollut Milli Löfgren kuitenkin nollasi vastustajan yrityksen huikealla torjunnalla. Toiseen erään näytettiin lähtevän tasatilanteesta, mutta ajassa 14.50 vastustaja pääsi murtautumaan laidasta puolittain läpi ja iski pallon takayläpesään hienolla vedolla.

Toiseen erään oranssinutut saivat hyvän alun, kun Johanna vilkman iski maalin kulmalta tasoituksen Henttu Norolan hyvästä tarjoilusta ajassa 16.00. Maalipaikkoja siunaantui edelleen kummallekkin joukkueelle, mutta maaleja ei nähty kummankaan joukkueen toimesta. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 34.51 Susien toimesta. Laidan lähettyviltä lähtenyt kuti jäi torjunnan jälkeen pomppimaan maalineteen, jossa Susien pelaaja oli valmiina ja laukoi tilanteeksi 1-2. Flanelsittaret saivat pelin loppuun asti edelleen loistavia paikkoja tasoittaa ja jopa voittaa ottelu, mutta maalinteko oli todella vaikeaa.

Kamppailu oli varsin tasaväkinen. Susien hyvä karvaus tuotti pieniä ongelmia pelinavaamisen kanssa. Suurempiin paikkoihin tämä ei kuitenkaan johtanut. Ainoa ongelma oli maalinteko. Paikkoja oli vaikka kuinka moneen maaliin. Suurin osa kudeista lauottiin seinille,blokkiin tai suoraan maalivahdin panssariin.

Toiseen peliin lähdettiin avaamaan tukkoista hyökkäyspeliä. Pallonhallinan odotettiin olevan täysin itsellä. Vastustajan pitkät roikku avaukset piti vain saada katkottua.

Koko ottelu oli yhteen maalin pelaamista. SB tuska sai muutamia paikkoja, mutta laukaukset tulivat kaukaa ja laitojen lähettyviltä. Flanelsittaret saivat läpi ottelun vaihosta toiseen maalipaikkoja, mutta loppulukemat 45 minuutin jälkeen olivat vain 2-0. Maalinteossa onnistui ensimmäisessä erässä peräkkäisissä vaihoissa Henttu Norola ja Mirka Pölkki. Syöttömerkinnät Johanna Vilkmanille ja Essi Mällöselle.

Molemmissa otteluissa kaikki pelin osa-alueet olivat riittävällä tasolla ottelun voittamiseen,poislukien maalinteko. Kauhean huolissaan ei tarvitse kuitenkaan olla, kun kuitenkin maalipaikolle päästiin. Seuraavat pelit ovat vasta tammikuun puolella, joten nyt on hyvä aika harjoitella ja saada maalihanat auki tuleviin peleihin.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Hollolan liikuntahalli 15.12.2013
Flanels – Sudet 1-2 (0-1,1-0,0-1)
SB Tuska – Flanels 0-2 (0-2,0-0,0-0)

Tehopisteet
Johanna Vilkman 1+1
Henttu Norola 1+1
Mirka Pölkki 1+0
Essi Mällönen 0+1

Kokoonpano
1.Kaisa Malin – Johanna Vilkman – Henttu Norola ”A”
Fanny Harjula – Maiju Maunula
2.Mirka Pölkki – Mia Reponen ”C” – Sanna Oksanen
Essi Mällönen – Henna Järvinen

7.Hyökkääjä: Johanna Heino
8.Hyökkääjä: Siiri Nieminen
MV: Milli Löfgren

Jatko
Lauantai 18.1.2013 Sysmän Liikuntahalli
12.00 Flanels – SB Tuska
15.00 Flanels – Stu