Flanelsittaret Uuraisilla

Kevään tiivis turnaustahti sai jatkoa lauantaina 2.4. Uuraisilla. Turnauspäivänä vastapuolelle asettuivat Valo II ja SC Luppo. Flanelsin kokoonpanoa oli rukattu uusiksi poissaolojen vuoksi. Mirka Pölkin sekä Johanna Oksasen puuttuessa ykkösketjuun nousivat Jenni Kärnä puolustukseen ja Marja Kuurne hyökkäykseen. Hyvää kevättä pelaava Laura Parikan ketju sai laiturikiertoon mukaansa Katariina Huuskolan ja kakkosketjun takana operoi kaksi pakkiparia.

Flanels vs. Valo II

Ottelu Valoa vastaan sai lentävän lähdön Peppi Kapasen viedessä Flanelsin 1-0 johtoon ajassa 01:23. Syöttöpiste kirjattiin maalivahti Milli Löfgrénille, jonka avauksesta osuma syntyi. Ottelun avauserässä oli jo havaittavissa ennusmerkkejä siitä, että tästä tulee kova peli sekä kilpailullisesti että fyysisesti. Ensimmäisen erätauon alkaessa tilanne oli edelleen 1-0, vaikka molemmissa päissä oli vaarallisia tekopaikkoja. Maalivahdit olivat kuitenkin jokaisen laukauksen tiellä tavalla tai toisella.

Toisen erän alkuun nähtiin kaunis osuma Flanelsin toimesta, kun Laura Löfgrénin millimetrin tarkka avaussyöttö vapautti puolustajien välistä Marja Kuurneen läpiajoon, joka harhautti vastustajan maalivahdin ja nosti pallon ylänurkkaan. Toinen erä kuitenkin kokonaisuudessaan oli vastustajan, vaikka takaiskuilta vältyttiinkin.

Toisella erätauolla valmennus peräänkuulutti huolellisuutta ja rauhallisuutta pallollisena, koska vastustajan peli oli silminnähden laadukasta ja loi jatkuvia vaaratilanteita omalla puolustusalueella. Ihan täysin käsikirjoituksen mukaan kolmas erä kuitenkaan startannut, vaan alle kahden minuutin pelin jälkeen taululla loisti tilanteena 2-2. Kolmannessa erässä pelin tunnetaso alkoi hieman menemään yli puolin ja toisin. Tämä oli havaittavissa lähinnä lisääntyneessä kontaktien määrässä ja pelaajilla alkoi olemaan asiaa tuomaristolle vihellyksen jälkeen useammin. Marja Kuurneen soolomaali vei Flanelsin jälleen johtoon ajassa 35:57 ja tunnelin päässä oli jälleen kirkkaampi valo. Valo II esiintyi kuitenkin vahvasti läpi koko kolmannen erän ja ajassa 40:53 sai aikaiseksi tasoitusmaalin. Tämän jälkeen Flanels pääsi vielä yrittämään ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty. Lopputulos 3-3 ja ansaitusti piste molemmille. Maalivahdit esiintyivät molemmilla joukkueilla edukseen.

Kotiturnaus 23.10.2021
Peppi Kapasen maalivire teki valmennuksen iloiseksi. Kuva: Jonna Keihäsniemi

SC Luppo vs. Flanels

Iltapäiväpeliin vastaan asettui SC Luppo. Luppo oli luonut hyvän pelistrategian Flanelsia vastaan ja pystyi ensimmäisen erän pitämään Flanelsin pois vaarallisemmilta tekopaikoilta. Joukkue blokkasi paljon laukauksia ja puolusti keskustaa hyvin. Aika ajoin heiltä nähtiin myös vaarallisia vastahyökkäyksiä, jotka Milli Löfgrén ja Flanels-puolustus pystyivät kuitenkin selvittämään.

Pelin painopiste alkoi ottelun edetessä kääntyä Flanelsin hallintaan ja avausmaali nähtiin Heidi Mutkalan lavasta ajassa 24:10. Syöttöpiste Maiju Maunulalle. Vaikka Flanels pelasi kelvollisesti, pystyi Luppo pitämään tuloksen toiselle erätauolle samana.

Toisen erätauon aikana valmennus pyrki muistuttamaan joukkuettaan ratkaisujen monimuotoisuudesta ja siitä, että vastustajan hyvin pelannut maalivahti pitää saada poikittaisliikkeeseen maalintekotilanteissa. Ensimmäinen merkki kuuliaisuudesta nähtiin reilun parin minuutin kuluttua Jenni Kärnän tarjoillessa laitanousunsa päätteeksi laadukkaan poikittaissyötön Katariina Huuskolalle, joka ”tälläsi” pallon suoraan syötöstä Luppo-maaliin. Kolmannesta Flanels-maalista vastasivat Kapaset, Mintun syöttäessä ja Pepin laukoessa kantista tarkalla laukauksella takanurkkaan. Kolmannessa erä vastustaja joutui muutenkin entistä enemmän puolustuskannalle. Kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Flanels sai vielä ylivoimatilanteen. Ykkösketjun ylivoimapeli ei ottanut tuulta alleen ja tilalle nostettiin kakkosylivoima, joka ei suuremmin aikaillut, vaan toimitti pallon maalille Peppi Kapasen toimesta. Laukauksesta seuranneen re-boundin siirsi verkon perille Huuskola, joka viimeisteli samalla ottelun toisen osumansa.

Otteluun loppuun taisteltiin lähinnä Milli Löfgrénin nollapelistä ja tavoite saavuttiin. Lopputulos 0-4 ja täysi pistepotti Flanelsille.

Milli Löfgren (keskellä, maalivahti) pelasi kauden ensimmäisen nollapelin. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Koutsin yhteenveto

Turnaukseen lähdettiin hieman ”siipirikkoisena”, joten pisteistä kolme tarjolla olleista neljästä tyydyttää. Varsinkin kun Valo-ottelusta olisi yhtä hyvin voinut jäädä myös luu käteen pisteiden osalta. Kelpo esitys kuitenkin joukkueelta jälleen nimenomaan kokonaisuutena. Valmennusta ilahdutti erityisesti Peppi Kapasen ja Katariina Huuskolan tehot hyökkäyspäässä. Molempien potentiaali ja hyökkäysvaarallisuus on tiedossa. Milli Löfgrénin esiintyminen, syöttöpiste ja nollapeli samaan turnaukseen, ei myöskään yllätä, vaikka huikea suoritus onkin. Marja Kuurne viimeisteli kaksi komeaa osumaa avauspelissä, eikä kaukana ollut kolmaskaan. Uudistunut ykkösketju pelasi muutoin laadukkaasti, mutta tehot jäivät vähän puuttumaan. Odotusarvona on kuitenkin positiivinen maaliolettama. Nyt kolisi omissakin useamman kerran. Kakkosketju oli Uuraisilla hyvä. Varsinkin toinen peli ratkesi sen kokonaisvaltaiseen onnistumiseen. Puolustuskolmikko Hotti-Parikka H-Tarhanen esiintyi edukseen erityisesti kamppailupelaamisessa. Laura Löfgrén jätti varotoimena toisen ottelun väliin.

Taistelu sarjan kakkossijasta jatkuu edelleen kolmen joukkueen kesken. Flanelsilla 24 pistettä (16 ottelua), KuuMat 22 pistettä (15 ottelua) ja Valo II 22 pistettä (15 ottelua). Flanelsilla on jäljellä neljä ottelua, KuuMilla ja Valo II:lla viisi. Kaikki kolme kohtaavat vielä sarjakärki Happeen.

-vk-

Turnaukseen pisteet:

Peppi Kapanen 2+1 = 3
Katariina Huuskola 2+0 = 2
Marja Kuurne 2+0 = 2
Heidi Mutkala 1+0= 1
Minttu Kapanen 0+1 = 1
Jenni Kärnä 0+1 = 1
Laura Löfgrén 0+1 = 1
Milli Löfgrén 0+1 = 1
Maiju Maunula 0+1= 1

Kokoonpano Uuraisilla:

Kuurne (A) – Reponen (C) – Mutkala
Kärnä – Maunula

Kapanen M – Parikka L – Kapanen P + Huuskola
Parikka H – Hotti

Tarhanen – Löfgrén L

MV: Löfgrén M