Flanels II nelosdivarin karsintoihin (päivitetty 1.4.)

Ennen viimeistä, 29.3. pelattua turnausta Flanels II johti aluejatkosarjaa kolmen pisteen erolla Diamondsiin ja neljän pisteen erolla ÄU:hun. Flanelsilaisten minimitavoite oli saalistaa vähintään kaksi pinnaa jäljellä olevista ÄU- ja Elet Repus -otteluista, mikä olisi taannut joukkueen etenemisen 19.4. pelattavaan karsintaotteluun ylemmän jatkosarjan kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Ryhmä saapui Jyväskylän Killerin liikuntakeskukseen jo hyvissä ajoin seuraamaan Diamondsien ottelua Elet Repusia vastaan, koska jo etukäteen tiedettiin, että yksikin merkintä lisää timanttikoplan häviösarakkeeseen tarkoittaisi Flanelsin pääsyä karsintaotteluun. Joutsalaisleirissä veikkailtiin, kestäisivätkö sinipaitojen pääkopat suuria paineita ja selkä seinää vasten pelaamista. Timantit osoittivat epäilykset oikeiksi häviämällä ottelun tylyin lukemin 2-8, minkä seurauksena flanelsilaiset saivat vastaanottaa onnitteluja muilta paikalla olleilta joukkueilta karsintoihin pääsemisen johdosta.

Tässä vaiheessa alettiin puhua jo luovuttamisesta, mutta sääntöjen mukaan siitä olisi seurannut mittavia rahallisia sanktioita, joten ÄU- ja Elet Repus -otteluihin päätettiin suhtautua vakavasti ja kenraaliharjoituksena tulevaa karsintaottelua silmällä pitäen.

ÄU-otteluun lähdettiin kuten aina ennenkin: varovasti ja tunnustelemalla. Tällä kertaa äänekoskelaiset olivat tavallista pienemmällä vaihteella liikenteessä. Koko ottelu pelattiin saman kaavan mukaan: Vastustaja hyökkäsi nopeasti, mutta heidät ohjattiin laitoihin ja päätyyn. Harvoja tilanteita lukuun ottamatta vaarallisimmat tilanteet syntyivätkin ÄU:n kenttäpäädyssä. Joku oranssipaidoista, yleensä Joonas Purojärvi (ÄU-ottelussa tehot 1+3), pelasi pallon nopeasti maalinedustalle, josta joku kävi sen aina tuikkaamassa maalin perukoille. Ottelun päättyessä tulostaululle jäi lukemiksi selvä 7-3 voitto joutsalaisjoukkueelle.

Elet Repus -ottelu oli sitäkin mielenkiintoisempi: Viimeksi Joutsassa jyväskyläläiset saatiin pidettyä aisoissa erinomaisen karvauspelin ansiosta. Nyt sen sijaan Flanels oli hätää kärsimässä. Elet Repus juoksi, laukoi, karvasi ja hyökkäsi. Aivan niin kuin oikeat pelaajat tekevät sunnuntaisin Urheilukanavalla. Mutta Joutsassa on jotakin, mitä Jyväskylässä ei ole: Joonas ”Purtsi” Purojärvi, joka teki ottelussa huikeat tehot 2+1 ja joka oli tämän tästä aiheuttamassa hässäkkää Elet Repusin maalilla. Voittoa on vaikea selittää: Kaikki maalia kohti ammutut laukaukset tuntuivat menevän maaliin, ja vaikka vaarallisemmat paikat tarjoutuivatkin Elet Repusille, Flanels voitti ottelun 8-5.

Jos tästä viikonlopusta kannattaa jotakin muistaa, niin muista edes, että J. Purojärvi saalisti tehot 3+4 ja että Flanelsilla on takana seitsemän ottelun voittoputki ja paikka karsintapelissä ensimmäistä kertaa kakkosjoukkueen kolmivuotisessa historiassa. Kaikki on nyt omissa käsissä.

TS

P.S. Olin muuten itsekin ihan sikahyvä. Jälleen kerran 🙂

Turnaustilastot

Flanels II – ÄU 7-3 (1-0, 3-2, 3-1)
Flanels II – Elet Repus 8-5 (3-3, 0-0, 5-2)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Virtanen K. (c) 0+1
Purojärvi J. 3+4
Niemi J. 2+0
Nieminen A. 0+1, 4 min
Repo T. 2+1
Hahtala P. (mv) 0+1
Suhonen J. 0+2
Sipiläinen T. 4+0
Kuusinen P. 1+1
Tenhunen T. 1+1
Heino J.-M. 2+0
Repo S. 0+0

Ei kokoonpanossa
Valtonen J. (mv)
Kuurne K., loukkaantunut – lievä esteettinen vamma
Kuoppala L.
Oksanen P.
Juvonen M., loukkaantunut – henkisesti
Hepola M.

Jatko

Karsintaottelu 19.4. Jyväskylän Killerillä. Tarkempi aika ja vastustaja ilmoitetaan myöhemmin.