Buugi-areenalta täysi pistepotti naisille

TiPa vs. Flanels

Marraskuinen pakkasaamu alkoi alkulämmöllä Killerin pihamaalla naisjoukkueen valmistautuessa kauden neljänteen turnauspäivään Jyväskylässä. Vastassa päivän kahdessa ottelussa olivat TiPa ja MultiAnts. Joukkue oli pitkästä liikkeellä täydellä rosterilla eli kasassa oli kaiken kaikkiaan 17 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Tiia Norola palasi joukkueen vahvuuteen maanpuolustusvelvoitteiden helpotuttua.

Pitkin viikkoa harjoituksissa korostettiin liike-energian tärkeyttä ja joukkue vastasikin huutoon TiPa-ottelun alkuhetkistä lähtien. Omalle paikalleen kakkosketjun vasempaan laitaan palannut Norola tehtaili ottelun avausmaalin Heidi Mutkalan kirjatessa syöttöpisteen osumaan. Ensimmäinen erä oli Flanelsin hallintaa, mutta lisäosumia ei hyvistä yrityksistä huolimatta saatu aikaan.

Toinen erä alkoi Flanelsin kannalta ikävissä merkeissä TiPan lyödessä taululle tasoituksen vain 21 sekunnin pelin jälkeen. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin omissa kolisi taas ja yhtäkkiä oltiinkin taka-ajoasemassa. Shokkitilaa kesti pari minuuttia, kunnes Mirka Pölkki päätti muutaman pelin kuivan kautensa tasoitusmaalin myötä. Syöttöpiste maaliin Maiju Maunulalle. Lähes seuraavasta aloituksesta pallo oli jälleen TiPan verkossa, tällä kertaa maalin viimeistelijänä Mutkala Marja Kuurneen syötöstä. Ykkösketju korjaili paria miinusvaihtoaan vielä kahdesti seuraavan kahden minuutin aikana ja maalintekijänä jälleen molemmissa toimi Pölkki, joka sai hattutempun täyteen ajassa 24:21. 2-4 maaliin syöttöpiste Katariina Huuskolalle ja 2-5 maaliin Mia Reposelle. Toisen erän loppupuolella TiPa tuli kahden maalin päähän ja kolmanteen erään lähdettiin 3-5 tilanteessa.

Kolmannen erän alkupuolella ei nähty osumia, vaikka molempien joukkueiden puolustuspään virheistä sellaisia olisi voitu seuratakin. Pieni helpotus seurasi ajassa 39:17 Jenni Kärnän laukoessa puolustajan paikalta Flanelsin 3-6 johtoon. Syöttöpiste jälleen vahvasti ottelussa esiintyneelle Mutkalalle. Flanelsin ykkösketju katkoi lopunkin selkärangan vastustajan loppukiriltä Reposen ja Pölkin maaleilla. Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin vielä kosmeettinen kavennusosuma TiPalta ja lopputulos summerin soidessa 4-8. Kaksi pistettä ansaitusti Flanelsille.

MultiAnts vs. Flanels

Iltapäivän toisessa ottelussa kohdattiin MultiAnts. Ensimmäisestä pelistä pyrittiin ottamaan mukaan avauserän liike ja toisen erän maalintekovoima. Valmennus peräänkuulutti myös puolustuspään virheprosentin pienennystavoitetta, koska samankaltaisiin suorituksiin ei enää toisessa peräkkäisessä pelissä olisi varaa.

Ottelun alku oli jälleen Flanelsin ja ensimmäistä maalia tuuletettiin jo reilun minuutin pelin jälkeen Peppi Kapasen laukoessa tarkasti ohi MultiAntsin veskarin. Vastustaja oli liikkeellä alle kahden ketjun pelaajistolla ja tähän ensierässä pyrittiin iskemään kovalla karvauspelaamisella. Ajassa 10:22 Tiia Norola laukoi turnauksen toisen maalinsa Heidi Mutkalan syötöstä. Kolmisen minuuttia myöhemmin vastustaja ilmoittautui mukaan voittotaisteluun kaventaen 1-2 tilanteeseen Jenni Peltokankaan maalatessa. Ensimmäisen erän loppu ja koko toinen erä pelattiin maaleitta maalivahtien näyttäessä parastaan. Flanels selvitti myös toisessa erässä väärästä vaihdosta seuranneen alivoimatilanteen.

Kolmas erä alkoi Flanelsin totaalisella nukahduksella ja Peltokangas tasoitti pelin vain kuuden pelatun sekunnin jälkeen. MultiAnts oli muutenkin päässyt pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan ja rakensi vaarallisia hyökkäysjatkumoja kerta toisensa jälkeen Flanelsin puolustuspäässä. Tätä avusti Flanelsin heikohko oman pään pelaaminen ja virheet pallollisena. Ajassa 36:24 Flanelsin aktiivinen hyökkäyskalusto pakotti vastustajan rikkomaan jäähyn arvoisesti ja edessä oli kahden minuutin ylivoimatilanne.

Joukkueen ykkösylivoima jauhoi puolisen minuuttia laadukkaasti hyökkäysalueella ja lopputuloksena oli Mirka Pölkin turnauksen viides maali maalinedusruuhkasta. Syöttöpiste maaliin jälleen Heidi Mutkalalle. Kolme minuuttia myöhemmin Marja Kuurne rikkoi maalintekotilanteessa ollutta MultiAnts-hyökkääjää ja seurauksena oli kahden minuutin rangaistus. Jäähystä seuranneen alivoiman Flanels-nelikko Milli Löfgrénin avustuksella taisteli takaiskuitta. Ottelun viimeiset viisi minuuttia tarjosivat jännitystä molemmissa päädyissä, mutta Flanels-joukkue kesti kunniakkaasti loppuvihellykseen saakka säilyttäen johtoasemansa. Milli joutui venymään useampaan huipputorjuntaan ottelun kolmannessa erässä. Lopputulos 2-3 ja täysi pistepotti Joutsaan.

Koutsin yhteenveto

Täydet neljä pistettä kelpaa joukkueelle viime turnauksen pienen notkahduksen jälkeen. Tavoite laajemmasta ratkaisuvalikoimasta otti myös askelia eteenpäin. Turnauksen tehopelaajat Mirka Pölkki (5+0 =5) ja Heidi Mutkala (1+4=5) olivat läpi turnauksen vaarallisia hyökkäyspäässä. Kakkoshyökkäysvitjassa Mutkalan kanssa operoineet Tiia Norola ja Marja Kuurne pelasivat myös ehjän turnauksen sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Pölkki sen sijaan siirtyi tehoillaan jo sarjan piste- ja maalipörssissä jaetulle kärkisijalle kokonaistehoin (12+4 =16).

Varsin tasaiseksi ei tämäkään turnausesiintyminen muodostunut. Päivän peleissä nähtiin jälleen molempia ääripäitä; huippusuoritusta saattoi seurata raskas pelillinen virhe, kuten harhasyöttö. Virheet minimiin ja joukkue on valmis kamppailemaan sarjan kärkipaikoista.

Neljä pelattua turnausta, saldona kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Kahdeksan ottelun jälkeen sarjasijoitus on toinen, kun kasassa on kaksitoista pistettä. Niskaan hengittävät KuuMat pisteen ja Valo II kahden pisteen päässä.

Seuraava turnaus pelataan Muuramessa 18.12. Vastassa ovat kotijoukkue MuurY ja Valo Jyväskylästä.