Naisilla kaksijakoinen retki Jyväskylään

Kotiturnaus 23.10.2021

Kisa vs. Flanels

Kauden kolmas turnausesiintyminen oli vuorossa lauantaina 13.11. Jyväskylän monitoimitalolla.
Aamupäivään sijoittuneissa peleissä vastustajina toimivat tutut kiistakumppanit Kisa ja KuuMat.
Etukäteisarvioissa oli odotettavissa kaksi hyvin erilaista vastustajaa.

Flanels pääsi pitkästä aikaa esiintymään kolmen täyden ketjun voimin. Luottohyökkääjä Heidi Mutkalan
poisjäänti laittoi kuitenkin valmennuksen kuviot uusiksi ja puolustuksesta nostettiin Anu Ihanajärvi ja Maiju
Maunula
uusille pelipaikoille hyökkäykseen. Flanels-puolustuksessa debytoi Essi Tarhanen.
Flanels sai peliin hyvän alun ja parin minuutin pelin jälkeen Marja Kuurne laukoi keskikaistalta Anu
Ihanajärven syötöstä pallon Kisan reppuun. Alle kahden ketjun rosterilla operoinut vastustaja tasoitti reilu
neljä minuuttia myöhemmin vastahyökkäyksestä tilanteeksi 1-1.

Flanels oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja Kisa keskittyi enemmän puolustukseen panostaen
hyökkäyspelissään vastahyökkäyksiin. Flanels pysyi hyvin pallossa, mutta hieman sorruttiin jälleen
tehottomuuteen. Aivan toisen erän lopussa kapteeni Mia Reponen laukoi Mirka Pölkin esityöstä Flanelsin
jälleen johtoasemaan. Tätä edelsi nippu hukattuja maalipaikkoja oranssipaidoilta. Vielä toisen erän
loppusekunneilla Maiju Maunula laukoi pienestä kulmasta pallon Kisa-maalin ylärimaan. Kolmanteen erään
lähdettiin 2-1 johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Kisa syötti Flanelsille karvasta kalkkia kahdella osumallaan ja vajaa viisi minuuttia
ennen peliajan päättymistä oltiinkin yhtäkkiä takaa-ajoasemassa. Kisan puolustus ja hyvin pelannut
maalivahti Auli-Talvikki Kiiveri kestivät Flanelsin loppukirin ja lopputulokseksi kirjattiin Kisan 3-2
voittolukemat. Tästä saatiin hyvä muistutus siitä, että pallonhallinta ei yksinomaan riitä vaan sen lisäksi
tarvitaan myös maalintekovoimaa.

Flanels vs. KuuMat
Ensimmäinen peli nollattiin nopeasti ja ryhdyttiin keskittymään uuteen peliin. Ketjukoostumuksia ei
suuremmin muutettu ja valmennus peräänkuulutti tasonnostoa kokoonpanomuutosten sijaan.
Nopeatempoisen ottelun ensierä antoi jo osviittaa, että kamppailusta tulee tasainen. Erätauolle mentiin
maalittomassa tasatilanteessa, vaikka molemmilla joukkueilla oli vaarallisia maalintekopaikkoja.
Maalivahdit molemmissa päissä esiintyivät kuitenkin edukseen.

Anu Ihanajärven ensimmäisen erän lopussa saama kaksiminuuttinen kostautui toisen erän alussa Flanelsin
pelatessa alivoimalla, kun vastustajan vaarallinen, oikea käsi alhaalla pelaava, hyökkääjä Nina Lager
hyödynsi Flanels-nelikon hetkellisen passiivisuuden ja laukoi kantista Milli Löfgrénin vartioiman maalin
takaylänurkkaan. Pelikellon näyttäessä 17:10 Flanels sai toisen kaksiminuuttisen, mutta tästä seuranneen
alivoimatilanteen joukkue puolusti laadukkaasti ja lisäosumilta vältyttiin. Ottelun seuraava jäähy kirjattiin
vastustajalle ajassa 24:30 ja Flanelsin ykkösylivoima osoitti vaarallisuutensa Reponen-Pölkki kaksikon
toisella turnausosumalla.

Kolmas erä alkoi jännittävissä 1-1 lukemissa ja ottelun voittajaa saattoi vain arvailla. Flanels paransi edelleen
otteitaan ja hyvin läpi turnauksen pelannut kolmosketju sai nimiinsä ottelun voittomaalin Laura Parikan
viimeistellessä Peppi Kapasen syötöstä ajassa 32:01. Lopussa paikkoja lisämaaleihin oli molemmilla
joukkueilla, mutta maalivahdit puolustuksen viimeisinä lukkoina estivät lisäosumat. Lopputulos Flanelsille
2-1 ja tärkeät kaksi sarjapistettä Joutsaan.

Kuva naisten kotiturnauksesta 23.10. Myös Monnarilla päästiin tuulettamaan maaleja. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Koutsin yhteenveto
Neljän pisteen tavoitteen osalta saavutettiin tällä kertaa puolet. Ensimmäisen ottelun pistemenetys oli
pettymys, joskin tasonnosto toiseen peliin oli huomattava. Joukkue kaipaa edelleen tasaisuutta otteisiinsa
menestyäkseen pitkässä sarjassa. Peli-ilme ja asenne tekemiseen on hyvällä tasolla, mutta maalinteon laatua
ja monipuolisuutta tarvitaan roppakaupalla lisää. Kolmikko Reponen-Pölkki-Kuurne omaavat tällä hetkellä
liian suuren maalintekovastuun ja muilta pelaajilta odotetaankin lisää tehoja kauden edetessä.

Hyvin pelannut kolmosketju, Laura Parikka keskellä ja Kapasen sisarukset laidoilla, oli tervetullut lisä
Flanels-hyökkäykseen. Jälkimmäisen pelin voittomaalin lisäksi ketju esiintyi muutenkin edukseen. Huomion
arvoista on myös Maiju Maunulan ja Anu Ihanajärven suoritus vierailla pelipaikoilla
kakkoshyökkäysvitjassa.

Puolustukseen paluun tehnyt Johanna Oksanen esiintyi tutun luotettavasti tontillaan. Debytantti Essi
Tarhanen oli ensimmäisessä aikuisten turnauksessaan erinomainen ja hänen pallollinen pelivarmuutensa
yllätti jopa valmennuksen, vaikka ennusmerkkejä tästä on ollutkin ilmassa jo harjoituksissa. Muutoinkin
puolustus pelasi kolmen pakkiparin rotaatiossa onnistuneen turnauksen. Pieni tasonnosto avauspelaamiseen
olisi kuitenkin tilauksessa.

Turnauksen pörssipisteet; Mia Reponen (2+0 =2), Mirka Pölkki (0+2=2), Marja Kuurne (1+0=1), Laura
Parikka (1+0 =1), Anu Ihanajärvi ja Peppi Kapanen (0+1=1).

Kolme pelattua turnausta, saldona neljä voittoa ja kaksi tappiota. Kahdeksalla sarjapisteellä sijoitus on
toinen, joskin sijoilla 2-5 kaikki joukkueet ovat pisteen sisällä. Huomioitavaa on myös, että Flanelsin kanssa
tasapisteissä olevat KuuMat ja Valo II ovat pelanneet yhden ottelun muita vähemmän. Lisäksi neljässä
sarjapisteessä oleva MultiAnts on pelannut vasta neljä peliä. Sarjajohtaja Happeen jälkeen onkin erittäin
tasaista ja tämä takaa mielenkiinnon sarjasijoituksen osalta pitkälle kevääseen.

Seuraava turnausesiintyminen koittaa jo kahden viikon päästä 28.11., jolloin Liikuntakeskus Buugissa