Rankkarit toivat ratkaisun

Flanelsin B-juniorit ja miesten vitosta tahkoava 2-joukkue pelasivat lauantaina Sysmässä tiukan harjoitusottelun.

Nelieräisen ottelun varsinainen peliaika päättyi maalipistein 10-10, eikä 5 minuutin jatkoajallakaan nähtyosumia.

Rangaistuslaukauskisassa Antti Saaren 3-2-osuma viimeisenä laukojana toi voiton B-junioreille.

Henry Suuronen edustuksen harjoitusvahvuuteen

Flanelsin 2-joukkueessa pirteästi syksyn ajan esiintynyt hyökkääjä Henry Suuronen liittyy edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen tänään torstaina. Suuronen harjoittelee edustuksen mukana toistaiseksi.

Edustuksen pelaajiston loukkaantumistilanne on kääntynyt joulukuun alun huolestuttavalta tasolta jo kriittiseksi. Tällä hetkellä sairastuvalla ovat ainakin hyökkääjät Arto Vainiomäki, Jussi Seppälä ja Pekka Soilu sekä puolustaja Vesa Hurri. Lisäksi muutamalla pelaajalla on ollut jatkuvia pikkuvammoja.

Tilannetta pahentaa se, että hyökkääjä Ilari Suuronen ja puolustaja Heikki Kosonen astuvat 8.1.2007 armeijan harmaisiin.

Salibandyn siirtoaika päättyy 12.1.2007.

Reipasta tonttumeiningiä!

Flanels ry toivottaa kilpakumppaneilleen, naapuriseuroilleen, yhteistyökumppaneilleen ym. tahoille hyvää Joulua..!

Seuran tukijoille esitämme erityisen lämpimän kiitoksen yhteistyöstä vuonna 2006.

Varsinaisiin paperisiin joulutervehdyksiin emme tänäkään vuonna varanneet rahaa. Käytämme rahat joutsalaisten, leivonmäkisten, luhankalaisten ja hartolalaisten nuorten salibandyharrastuksen eteenpäin viemiseen.

Reipasta tonttumeiningiä myös vuonna 2007!
Flanels ry.

Tuulipuvut noudettavissa

Flanelsin tuulipuvut noudettavissa Jukalta jouluun asti, os. Veertintie 1 A 1, Joutsa. Soita ennen noutoa 0407347617.

Joulun jälkeen puvut jaossa kunkin vuoron alussa.

SBN 1 -valmentajakurssi

Salibandyn nuoriso-aikuis-valmennus 1 -valmentajakurssi (SBN 1) järjestetään Toivakan yläasteella 6.-7.1.2007.

Kurssilla paneudutaan mm. pelinavaamiseen, karvaustaktiikoihin sekä harjoittelun kokonaisrakenteeseen. Vetäjänä toimii SSBL:n Sisä-Suomen aluekouluttaja Tapio Tamminen.

Kurssi on jatkumoa aiemmin syksyllä järjestetylle SBJ 1 -valmentajakurssille, mutta osallistua voi vaikkei ollut 1. kurssilla mukana. Osallistumalla kahdelle 1. tason kurssikokonaisuudelle suorittaa 1. tason valmentajatutkinnon ja voi jatkaa 2. tasolle.

Seuran ulkopuolisille hinta on n. 95,00 €/osallistuja, Flanels ry:n jäsenille 15,00 € ja Flanelsin valmentaja- tai ohjaajatoiminnassa mukana oleville 0,00 €.

Lauantaina 6.1. klo 10-19, sunnuntaina 7.1. klo 9-16.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Jukka Huikko
040 734 7617
jukka.huikko(a)flanels.org

Joutsa muisti Mäyriäkin

Joutsan vapaa-aikalautakunta palkitsi salibandyn Itä-Suomen aluemestaruuden viime keväänä voittaneen Flanelsin Mäyräjoukkueen torstaina kunnan palkitsemisgaalassa.

Vastaavia aluemestareita kruunattiin ainoastaan 3 kappaletta koko valtakunnassa, joten kyse on Suomen mestaruuteen rinnastettavasta saavutuksesta.

Joutsan vapaa-aikalautakunta on perinteisesti joulun alla palkinnut tukun lajiensa parhaita ym. ansioituneita. Vuoden salibandyn pelaajaa ei kuitenkaan tänä vuonna palkittu. Valitsematta jättäminen perustui Flanels ry:n hallituksen esitykseen.

Flanelsin edustusjoukkueessa pelaava hyökkääjä Ville Kämppi palkittiin vuoden valmentajana Josepan jalkapalloansioiden myötä. Tämä on toiminut mm. aikuis- ja juniorivalmentajana ko. seurassa.

Flanels II isännöi 5. divaria Sysmässä

5. divari jatkui 16.12. Sysmässä pelatussa turnauksessa. Ensimmäisessä ottelussa kotijoukkueella oli vastassa LA Kings. Molemmat joukkueet ovat sijoittuneet sarjataulukon loppupäähän, joten ottelusta oli odotettavissa tasainen. Ottelu kuitenkin ratkesi jo ensimmäiseen erään Kingsien karattua jo 3-0 johtoon. Flanels II ei pystynyt enään Kingsejä saavuttamaan ja kolmen erän jälkeen maalipisteet olivat 7-5 Kingseille.

Päivän viimeisessä ottelussa Kotijoukkue sai vastaansa Jyväskylän Toverit. JyTo oli parempi jokaisella osa-alueella, halliten palloa lähes koko ottelun ja näin rakennellen hyviä maalintekopaikkoja. Flanelsilla oli vain muutamia hyviä vastaiskuja, joista saatiin muutama maali tehdyksi. Ottelu päättyi oikeutetusti JyTolle 8-3.

Turnausstatistiikka

Virtanen 2+0
Tenhunen 1+1
Simonen 1+1
Juvonen 0+2
Heino 1+0
Järvinen 1+0
Purojärvi 1+0
Sipiläinen 1+0
Hepola 0+1
Kuusinen 0+1
Repo S. 0+1
Suuronen H. 0+1
Repo T. 0+0
Suhonen 0+0
Lahtinen MV, molemmat ottelut
Hahtala MV
Ulmanen – ei kokoonpanossa, terve

Edustus jatkaa kärkikahinoissa

Flanelsin salibandyn edustusjoukkue vieraili lauantaina Vaajakosken urheilukompleksissa. Ohjelmassa oli 2 ottelua, joista napattiin molemmista 5-3- voitot. Näin ollen saaliina oli 4 sarjapistettä ja säilyminen sarjan kärjen tuntumassa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui aikaisemmin kohtaamaton Nicebandy Saarijärveltä. Ottelun ensimmäinen erä sekä toisen alku oli Flanelsin hallintaa. Vajaassa 20 minuutissa Flanels karkasi jo turvallisen tuntuiseen 4-1 johtoon, mutta Nicebandyn terävän ylivoiman ansiosta peli tasoittui ja viimeiseen erään lähdettiin oranssipaitojen johtaessa enää maalipistein 4-3.

Kolmas erä oli hienoista Nicebandyn hallintaa, mutta puolustus ja etunenässä hartolalainen maalivahti Jaakko Onali kesti vastustajan maalintekoyritykset. Lopullisen naulan vastustajan arkkuun iski hattutempun tehtaillut joutsalainen Ilari Suuronen (3+0) toisen joutsalaisen Ville Kämpin (0+2) syötöstä vain muutama minuutti ennen ottelun päätöstä. Uhrautuvaa puolustuspeliä pelanneesta joukkueesta täytyy nostaa vielä esiin jälleen kerran erinomaisesti puolustanut Antti Nieminen (0+0) Leivonmäeltä.

Tunnin tauon jälkeen vastaan asettui vähälukuinen Tigers Vilppulasta (Mäntän Urheilijat). Kuten yleensä, eniten ongelmia Flanelsille on yleensä tuottanut peliä ansiokkaasti sumputtavat ja vastahyökkäyksiin panostavat joukkueet. Tämäkään ottelu ei tehnyt poikkeusta, sillä Tigers oli kolmeen eri otteeseen maalipisteen johdossa Flanelsin kiriessä aina tasoihin.

Ottelu näyttikin jo päättyvän pistejakoon, kunnes ajassa 43.06 vastustajajoukkueen pelaajille annettiin yhteensä peräti 49 jäähyminuuttia maalinedustakahan seurauksena pääosin suunsoitosta. Tämän seurauksena oranssinutut pääsivät peräti kahden miehen ylivoimalle, eikä ylivoimaa kauaa ehditty pelata kun joutsalainen Jaakko Åkman (1+2) teki ottelun voittomaalin Ville Kämpin syötöstä. Ylivoiman jatkuttua joutsalainen Jussi Seppälä (2+1) kaunisteli loppulukemat 5-3:een.

Toisessa ottelussa edukseen esiintyivät hartolalainen maalivahti Petri Tabell sekä hartolalaisen Antti Tonterin (1+0) johtama konkariketju laidoillaan Jussi Seppälä sekä Pekka Soilu (1+0) Joutsasta.

– Vaikka toinen ottelu alkoikin mahdollisimman ikävästi vastustajan iskettyä maali heti ensimmäisestä vaihdosta, ei joukkue luovuttanut missään vaiheessa. Ja vaikka olimme tappiolla kolmeen eri otteeseen pelissä, kaikki tiesivät, että ottelu pystytään kääntämään eduksemme, edustuksen kapteeni Arto Vainiomäki pohdiskeli tyytyväisenä taiston tauottua.

Voittojensa turvin Flanels jatkaa sarjakakkosena. Ero sarjajohtaja Muuramen Yritykseen kaventui 3 pisteeseen. Probelli on puolestaan kolmas 2 pisteen erolla Flanelsiin. Seuraavat ottelut ovat ohjelmassa tammikuun 20. päivänä Tampereen Kaukajärvellä, kun vastaan asettuvat Ekumeeninen Pallo Tampereelta sekä toista kertaa kohdattava, peliään jatkuvasti parantava Happee II.

Samalla käynnistyy myös sarjan kevätkausi. Odotettua paremmin sarjansa aloittaneen Flanelsin tavoitteita tultaneen tarkistamaan joulutauon aikana ja niistä tiedotetaan, kun tiedotettavaa on.

Turnausstatistiikka

Flanelsin pelaajatilastot
Suuronen I. 3+0
Seppälä 2+1, 5 min
Åkman 1+2
Hurri 1+1
Vainiomäki 0+2
Kämppi 0+2
Tonteri 1+0
Soilu 1+0
Oma maali 1+0
Kosonen 0+1
Saari 0+0
Kuurne 0+0
Huikko 0+0
Nieminen 0+0
Tabell 0+0, MV Tigers -ottelu
Onali 0+0, MV Nicebandy -ottelu
Heinonen, ei kokoonpanossa – terve
Gyldén I., ei kokoonpanossa – terve
Lahti, ei kokoonpanossa – terve
Kärnä, ei kokoonpanossa – loukkaantunut

Sarjataulukko
MuurY 8 7 1 0 47- 22 15
———————————–
Flanels 8 5 2 1 48- 37 12
———————————–
Probelli 8 3 4 1 34- 29 10
D-Kone 8 3 3 2 43- 31 9
Happee II 8 3 2 3 39- 46 8
EPa 8 3 1 4 37- 32 7
MU 8 2 2 4 34- 42 6
———————————–
JU 8 2 1 5 46- 63 5
NB 8 1 2 5 30- 39 4
Re La Team 8 2 0 6 38- 55 4

Mäyrien pistepussi karttui kahdella

Flanelsin D93-junioreiden salibandyn syyskauden päätösturnaus käytiin kotikentällä Sysmässä sunnuntaina. Miespulasta kärsinyt Flanels joutui tyytymään kahteen pisteeseen neljästä.

Mäyrät pystyivät kaatamaan heinolalaisen HSB:n, mutta Lahdesta matkannut Sbandy oli yhden maalin verran vahvempi tällä kertaa.

Päivän ensimmäisessä taistossa vastaan asettui siis HSB. Ottelu oli tasaisesti Flanelsin hallintaa jokaisessa erässä. Pelinrakentelu sujui loistavasti ja näyttäviä kuvioita luotiin vastustajan päätyyn.

Avauskamppailussa miespula ei varsinaisesti näkynyt ja Mäyrät jaksoivat taistella kovasti. Mutta vaikka Mäyrät hallitsivatkin ottelua, ei se silti ollut helppo. Vastustaja vyöryi välillä vaarallisesti Flanelsin päätyyn ja usein loivat päätä huimaavia läheltä piti -tilanteita. Loppulukemiksi kuitenkin kirjattiin oikeutetusti numerot 4-2 Flanelsin hyväksi.

Seuraavaksi vastassa olikin sarjan kärkijoukkue, Lahden Sbandy. Ottelu osottautuikin jännitysnäytelmäksi kovan tempon ja huimien tilanteiden takia. Mäyrät aloittivat vahvasti ja johtivat jo parhaimmillaan 1-3. Sbandy kuitenkin terästäytyi ja nousi tasoihin ja lopulta vielä ohi. Loppuluket 4-3 lahtelaisille.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat kummaltakin joukkueelta vauhdikasta ja tarkkaa peliä, mutta kolmannessa erässä lahtelaisten laajempi pelaajamateriaali vei voiton ja meidän miesvartiointi jäikin liikkeen vähentymisen myötä heikommaksi, Flanelsin joutsalainen valmentaja Juuso Kokko puntaroi.

Pienemmällä materiaalilla pelanneista Mäyristä kuitenkin erottui muutama ilopilleri. Leivonmäkiset Ilari Ahonen (0+0), Mika Laitinen (0+0) sekä Tommi Hämäläinen (1+0) pelasivat pirteästi ja herättivät selkeästi huomiota kentällä.

– Tommi pelasi perusvarmasti ja pari kertaa säväytti loistolaukauksella. Joukkueen pirteimpiä pelaajia läpi turnauksen, valmentaja Kokko ylisti.

Yhden tappion takia Flanels ei kuitenkaan pudonnut pois kärkikahinoista. Edessä on vielä iso liuta otteluita, joista on saalistettavissa monia pisteitä. Nyt alkaa joulutauko, jonka jälkeen sarja jatkuu Flanelsin osalta 14. tammikuuta. Turnaus käydään Hollolassa, jossa vastaan asettuu jälleen HSB sekä Crackers.

Turnausstatistiikka
Kosunen 3+1
Tarhanen 2+2
Lahti 0+2
Hämäläinen 1+0
Kotimäki 1+0
Suomalainen J. 0+1
Keihäsniemi 0+1
Laitinen 0+0
Ahonen 0+0
Suomalainen A. 0+0
Åkman 0+0
Jonne Nieminen 0+0, mv.
Kosonen T., ei kokoonpanossa – flunssa
Kosonen J., ei kokoonpanossa – flunssa
Rantanen, ei kokoonpanossa – ulkomailla
Kiiski, ei kokoonpanossa – alavartalovamma

Kaleva yllätti B-pojat

Flanelsin B-poikien syyskauden kovaotteluruuhka saatiin päätökseen lauantaina Heinolassa. Salibandyn aluesarjassa Lahden Kaleva onnistui yllättämään Flanelsin maalein 3-4, mutta Jäppärän kaato sujui nuottien mukaisesti 8-3.

Kaleva tiedettiin etukäteen sarjan passiivisimmaksi joukkueeksi, joka panostaa ainoastaan oman maalin sumputtamiseen ja teräviin vastahyökkäyksiin. Kaikki kunniavastustajalle, sillä se toteutti pelikirjaansa jälleen kerran kurinalaisesti.

– Saimme vetoja, mutta emme päin maalia. Lopussa oli useita paikkoja tehdä voittomaali, mutta viimeistely ontui. Vielä kovemmalla liikkeellä olisimme voineet viedä tämän taiston, arvioi edustuksen kokoonpanossa ollutta Antti Saarta kapteenina paikannut joutsalainen Jussi Jokinen.

Jäppärällä sen sijaan ei juurikaan ollut aseita Flanelsia vastaan. Kahdessa erässä Flanels paukutti neljä maalia ja ottelu ratkesi siihen. Piirua paremmalla viimeistelyllä ja huolellisuudella enempäänkin olisi ollut saumoja.

– Jäppärä -ottelun alku oli hieman kankea, mutta kun maaleja alkoi tulla, niin se helpotti kummasti. Välillä lepsuiltiin liikaa omassa päädyssä, ja viimeistelykään ei ollut meidän omaa luokkaa, joten tältä peliltä olisi voinut odottaa enemmän. Voittoon pitää kuitenkin aina olla tyytyväinen, Jokinen korostaa.

Joutsalainen laitahyökkääjä Kalle Heiska oli Flanelsin tehokkain, 3+3. Jokinen oli liki yhtä tehokas, 3+2.

B-pojilla on edessään reilun kuukauden mittainen tauko. Sen jälkeen aluejatkosarja jatkuu tiiviinä, kun pelejä on kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Neljäs turnaus pelataan helmikuun lopussa. Sen jälkeen sarjan voittaja pääsee SM- play off -karsintaan, joten panosta riittää.

Kaleva-tappio aiheutti jatkoon pääsyn kannalta hieman hankaluuksia, mutta kun jäljellä on kokonainen sarjakierros, on myös sarjavoittoon vielä täydet mahdollisuudet.